پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر نخستین بار موفق به تولید رگ مصنوعی پلیمری با نانوذرات شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ طراح و سازنده رگهای خونی نانولیفی گفت: این نوع رگها پس از شبیه سازی با نرم افزارهای تحلیلی با استفاده از پرینتر سه بعدی بومی سازی و با استفاده از مواد بیونانوکامپوزیتی تولید شد.
متین کرباسیان با اشاره به استقامت بالا و خاصیت کش سانی این رگها افزود: براساس نتایج آزمایشگاهی خواص مکانیکی این نوع رگها از جهت کشش طولی و عرضی از رگهای طبیعی انسان مطلوبتر است.
وی گفت: در صورت وجود سلولهای سرطانی در بیمار این نوع رگها با توجه به مواد به کار رفته در آن قابلیت دفع سلول های سرطانی را دارد.
طراح و سازنده رگهای خونی نانولیفی با اشاره به اینکه رگهای خونی نقش بسیار مهمی در عملکرد حمل و انتقال جریان خون از قلب و به سمت آن را دارند گفت: در حال حاضر به دلیل این که اندام مصنوعی یا بافتهایی به ظرافت رگهای مصنوعی وجود ندارند، پزشکان مجبورند از بدن بیمار، رگی را برداشته و به محل مورد نیاز پیوند بزنند که این عمل بسیار وقتگیر و پیچیده بوده و تعداد رگهای مناسب در بدن برای برقراری پیوند نیز بسیار محدود است .
کرباسیان افزود: این طرح جایگزینی برای رگ طبیعی انسان شده و رگهای خونی تولیدی در اندازه، خواص مکانیکی و بیوشیمیایی بر اساس محل و وظیفه خاصی که دارند در ساختارهای متفاوت ساخته می شوند.