پخش زنده
امروز: -
مصرف مایعات فراوان سنگ بنای جلوگیری از گرمازدگی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛پزشک عمومی و متخصص جراح عمومی در اصفهان گفت:مراحل گرمازدگی شامل خستگی گرمایی، گرمازدگی (سرگیجه ناگهانی پس از مدت زمان طولانی در معرض گرما)، گرفتگی عضلات و سکته گرمایی است.
دکتر عبداله جعفرپور افزود: گرمازدگی به افزایش غیر طبیعی درجه حرارت بدن گفته می شود که ناشی از شکست مکانیسم های تنظیم دمای بدن برای مقابله با گرمای محیط است. که این افزایش غیر طبیعی دمای بدن می تواند عواقبی را به دنبال داشته باشد.
پزشک عمومی و متخصص جراح عمومی افزود:فعالیت در هوای گرم ،توانایی بدن در خنک کردن خود را محدود می کند و علائم گرمازدگی ایجاد می کند،علاوه بر گرمی هوا،رطوبت هوا هم اگر زیاد باشد عرق بدن نمی تواند به بخارتبدیل شود در نتیجه مکانیسم خنک کننده دمای بدن به خوبی کار نمی کند.
دکتر جعفر پورادامه داد:به دنبال عرق کردن زیاد و ازدست دادن مایعات در هوای گرم یا دارای رطوبت علائم ضعف، سرگیجه و منگی ،تهوع و استفراغ،سردرد، حال بد و بی اشتهایی ، تشنگی شدید،پوست رنگ پریده ،انقباض های شدید عضلانی و ضربان قلب تند در فرد بروز می کند.
وی اضافه کرد:معمولا علائم گرما زدگی با مصرف مایعات و دوغ و ماست شور برطرف می شود و با بروفن انقباض های عضلانی را نیز می توان کنترل کرد،اگرتهوع و استفراغ مانع نوشیدن مایعات می شود تزریق وریدی مایعات ضروری است.
دکتر جعفرپور در پایان گفت:معمولا همه افرادی که در محیط گرم فعالیت می کنند در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند اما نوازادان به علت آنکه مکانیسم خنک کننده بدن آنها هنوز کامل نشده است،افراد مسن،چاق و افرادی که از داروهای ضد افسردگی و آرام بخش ها استفاده می کنند(داروها مکانیسم عرق کردن را مختل می کند) بیشتر مستعد ابتلاهستند.
راهکارهای جلوگیری از بروز گرمازدگی
- پوشیدن لباس های سبک،گشاد و با رنگ روشن و استفاده از کلاه های پهن
- مصرف مقادیر فراوان مایعات(نوشیدن روزانه هشت لیوان آب)
- در فصل تابستان بین ساعت های ۱۱ تا 15 بعدازظهر در معرض آفتاب قرار نگیرید
- پوست خود را مرتب با آب خنک کنید.
- استفاده از مایعات شور مانند دوغ یا آب میوه درصورت عرق کردن
- اجتناب از فعالیت های ورزشی در روزهای گرم
- استفاده از کرم ضدآفتاب استاندارد و عینک آفتابی مناسب که کنارههای چشم را محافظت کند