تحلیل نشریه فارن پالسی؛
ایران هرگز تسلیم آمریکا نخواهد شد
ترامپ فکر میکرد ایران هم (مانند مکزیک) برابر آمریکا تعظیم خواهد کرد اما ایران (تعظیم) نکرده و تسلیم نیز نخواهد شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ نشریه «فارن پالسی» , در مقالهای خودمحوری رئیسجمهور آمریکا را عاملی بحران ساز در سیاست خارجی این کشور دانست و نوشت ایران در برابر فشارهای آمریکا تسلیم نخواهد شد.
پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالسی در مقالهای به قلم «جیمز تراب» , عضو اندیشکده «شورای روابط خارجی» آمریکا با عنوان «خودخواهی ترامپ، رسما یک موضوع بحرانی در سیاست خارجی است» , نوشت: «شاید لحن اظهارات رئیسجمهور ایران وقتی که کاخ سفید را «دچار معلولیت ذهنی» خواند، بی جهت تند بود. اما شما میتوانید درک کنید که چرا حسن روحانی چنین فکری کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آنقدر اطمینان داشت که با خروج از توافق هستهای با ایران میتواند ایران را با قلدری به تسلیم شدن وادارد که وقتی آنها هم در پاسخ به او شروع به قلدری کردند، {ذهنش} کاملا پریشان شد. اطرافیان ترامپ که به او برای از بین بردن توافق (برجام) فشار آوردند، کاملا آماده بودند با مانور دادن، ایران را در موقعیتی قرار دهند که آمریکا بتواند عملیات جنگی را آغاز کند و ایرانیها را مقصر جلوه دهد. شاید آنها به ترامپ گفته بودند چنین چیزی (جنگ) رخ نمیدهد؛ به هر شکل، ترامپ این را {که جنگ رخ نمیدهد} باور داشت.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چنان مطمئن بود که اگر از توافق هسته ای ایران خارج شود آنگاه می تواند به حسن روحانی و سران ایران زور بگوید و آنها را مجبور به تسلیم شدن نماید، اما زمانی که ایرانی ها با زبان زور به او پاسخ دادند, وی گیج و منگ شد. افراد دور و بر ترامپ که او را به سمت خروج از توافق هسته ای ایران هل داده بودند، کاملاً آماده بودند ایران را در وضعیتی قرار دهند که آمریکا بتواند خصومت های خود را شروع کند و ایرانی ها را مقصر قلمداد کند. شاید مشاوران ترامپ به او گفته باشند اینگونه نمی شود، اما در هر حال، ترامپ به این مسئله باور داشت.
محدودیت های شناختی ترامپ، صرفنظر از اینکه چه هستند، تنها مختص خودش هستند. اما او به شیوه ای کور است که می توان آن را از ویژگی های سیاست خارجی آمریکا دانست: او از درست بودن موضع خود مطمئن است و درباره پیامدهای این موضع برای کسانی که با او هم نظر نیستند فکر نمی کند. طی هفته های اخیر، ما شاهد گستاخی امپریالیستی ترامپ بوده ایم. سیاست خارجی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم، را می توان به عنوان کشمکشی میان کسانی که به تبعات احتمالی اقدامات آمریکا توجه دارند و کسانی که توجه ندارند تلقی کرد.
مشکل ترامپ خودمحوری است. اما تا اکنون، قدرت گسترده آمریکا به او اجازه داده زورگویی به بخشی از هویت او تبدیل شود بدون آنکه واقعاً از پیامدهایش آسیب ببیند. درباره نفرتی که او به منافع و احترام مشترک در خصوص مکزیک دارد نگاه کنید! با وجود این، دولت چپ گرای این کشور آوارگان آمریکای مرکزی را از ترس مجازات های ترامپ سرکوب می کند. دونالد ترامپ فکر می کرد ایران هم مانند مکزیک تسلیم زورگویی های او می شود، اما ایران تسلیم نشد و تقریباً به طور یقین تسلیم هم نخواهد شد.