درپی تحقیقاتی علمی در انگلیس
افشاگری درمورد سیاسی کاری سازمان منع سلاح های شیمیایی
چهار دانشگاهی انگلیسی با تحقیقات در مورد آنچه حمله شیمیایی به دوما سوریه خوانده می شود به این نتیجه رسیدند سازمان منع سلاح های شیمیایی وارد بازی های سیاسی شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه؛ چهار دانشگاهی انگلیسی با بررسی تحقیقات صورت گرفته در مورد آنچه حمله شیمیایی به دوما در سوریه خوانده می شود به این نتیجه رسیده اند که سازمان منع سلاح های شیمیایی (OPCW) تحقیقات اصلی را کنار گذاشته و وارد بازی های سیاسی شده است.
چند تن از دانشگاهیان انگلیسی تاکید کردند که گزارش سازمان منع سلاح های شیمیایی در مورد حادثه دوما فریبکارانه بوده است.
با گذشت زمان واقعیت ها در مورد آنچه حمله شیمیایی به دوما خوانده می شود روشن تر می شود. اخیرا چهار دانشگاهی انگلیسی در گزارشی اعلام کردند که گزارش های اولیه و مبنایی کمیته حقیقت یاب در مورد حادثه دوما جعلی بوده و ادله ای که دبیرخانه فنی به سازمان منع سلاح های شیمیایی برای نادیده گرفتن ارزیابی فنی ارائه کرده است و همچنین نتایج منتشر شده تحقیق نادرست است. گفتنی است سازمان منع سلاح های شیمیایی گزارش کارشناسان فنی خود را نادیده گرفته و پنهان کرده بود. در این گزارش اعلام شده بود کپسول های حاوی مواد شیمیایی که در حادثه دوما کشف شد از آسمان پرتاب نشده و بر این اساس نمی توان ارتش سوریه را به حمله شیمیایی متهم کرد. در این گزارش گروههای تروریستی، به وضوح، به انجام این حمله متهم شده اند.
پل مکیج، دیوید میلر، جیک مسون و برس روبنسون، چهار دانشگاهی انگلیسی، در گزارش خود که بر اساس شواهد موجود در کمیته حقیقت یاب به دست آورده اند اعلام کردند که دبیرخانه فنی سازمان منع سلاح های شیمیایی گزارش فنی کارشناسان را به بهانه اینکه خارج از چارچوب اختیارات و راهبرد کمیته تحقیق بوده نادیده گرفته است. دبیرخانه همچنین گزارش کارشناسان فنی را در تناقض با گزارش های سازمان در مورد حادثه دوما عنوان کرده بود.
این چهار دانشگاهی انگلیسی تاکید کردند از ادله مستند و دارای منبع موثق مشخص می شود که گزارش های مرحله ای و نهایی کارشناسان کمیته حقیقت یاب کنار گذاشته شده است و کارشناسان نمی دانند آنچه که به نام گزارش نهایی منتشر شده با استفاده از کدام منبع و بر اساس کدام ادله تهیه شده است.
دانشگاهیان انگلیسی در پایان، بررسی دوباره همه ادله موجود در مورد حادثه دوما و اصلاح ریشه ای گزارش سازمان منع سلاح های شیمیایی را خواستار شدند تا وجهه خدشه دار شده این سازمان ترمیم شود.