پخش زنده
امروز: -
برخی از کارشناسان معتقدند تحریم ها و تهدیدهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ایران فقط بی اعتمادی به واشنگتن را براي کره شمالي عمیق تر کرده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه اینترنتی ان بی سی نیوز به نقل از کارشناسان اعلام کرد سیاست آمریکا در قبال ایران در حال تعمیق بی اعتمادی کره شمالی است.
این سایت آمریکایی در گزارشی به قلم الکساندر اسمیت Alexander Smith و استلا کیم Stella Kim نوشت برخی از کارشناسان معتقدند تحریم ها و تهدیدهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ایران فقط بی اعتمادی به واشنگتن را که 4000 هزار مایل دورتر از تهران - یعنی در پیونگ یانگ - احساس می شود، عمیق تر خواهد کرد.
در حالیکه ترامپ پس از شرکت در اجلاس گروه 20 در ژاپن، سفر دو روزه خود را به کره جنوبی آغاز کرده است؛ رئیس جمهور و تیمش امیدوار هستند بتوانند مذاکرات هسته ای با کره شمالی را که به بن بست رسيده است، از سر بگيرد.
روز شنبه ترامپ برای دیدار با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی نيز اعلام آمادگی و از وی دعوت کرد به منطقه غیر نظامی بین این کشور و کره جنوبی بیاید.
این در حالی است که به اعتقاد تحلیلگران کار سخت دستیابی به توافق به علت سیاست ترامپ در قبال ایران سخت تر خواهد بود به طوریکه کره شمالی تاکتیک رئیس جمهور آمریکا را در قضيه ايران يعني اعمال فشار دیپلماتیک و همزمان تعیین ضرب الاجل و نقض وعده هاي داده شده در دولت های متوالی در واشنگتن، می داند.
تام پلانت Tom Plant، مدیر سیاست هسته ای و اشاعه در مؤسسه خدمات متحد سلطنتی که اندیشکده ای در لندن است، اعلام کرد "از دیدگاه کره شمالی، نمی توان به آمریکایی ها اعتماد کرد - همین و بس".
وی گفت "گفتن این مسئله عجیب است ولی برخلاف پیونگ یانگ، ثبات سیاست در واشنگتن وجود ندارد. آنها همیشه نگران این خواهند بود که چقدر می توانند اطمينان داشته باشند که توافق با یک رئیس جمهور مورد احترام یک رئیس جمهور دیگر خواهد بود".
ترامپ موضع بسیار سختگیرانه تری در قبال ایران و کره شمالی در مقایسه با باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا اتخاذ کرده است.
کارزار "فشار حداکثری" ترامپ به منظور ورود به مذاکرات از موضع قدرت، تحریم ها و لفاظی های تند عليه اين دو کشور بوده است.
با این حال، این گفت و گو ها اصلا مشابه یکدیگر نیست.
کره شمالی با وجود اختلافات اساسی و ظاهری با آمریکا درباره معنای "خلع سلاح هسته ای"، از مذاکرات استقبال می کند.
این در حالی است که ایران پیشنهاد ترامپ برای گفت و گو ها را به طور کامل رد و اعلام کرده است ترامپ پس از خروج از توافقنامه هسته ای تاریخی که توسط دولت اوباما و دیگر قدرت ها امضا شده بود، این پیشنهاد را مطرح کرده است.
ایران به مفاد اصلی این توافقنامه پایبند است و دیگر طرف های اروپایی نیز می خواهند به آن عمل کنند ولی ترامپ آنرا یکی از "بدترین" توافقات بین المللی خوانده است.
سناتور باب کروکر، رئیس جمهوری خواه کمیته روابط خارجی سنا، از جمله افرادي است که معتقد است اگر آمریکا ناقض توافق با ایران قلمداد شود، کره شمالی نیز هرگونه توافقنامه ای را که امضا کند؛ آنرا آسیب پذیر ارزيابي خواهد کرد.
کیم جینا Kim Jina, محقق مؤسسه تحلیل های دفاعی کره که اندیشکده ای است تحت حمایت مالی کره جنوبی، می گوید در پیونگ یانگ، خروج ترامپ از توافق با تهران به عنوان "پیامی روشن برای کره شمالی درباره رفتار آمریکا" به حساب مي آيد.
وی افزود از آن زمان, کره شمالی بر سیاست آمریکا در قبال ایران "به عنوان معیاری احتمالی درباره این که ممکن است برای آنها چه اتفاقی بیافتد", "کاملا متمرکز" بوده است.
به گفته پلانت، با وجود اینکه ممکن است ترامپ باور کره شمالی را تایید کرده باشد ولی این کشور مدت ها پیش از آن که وی به قدرت برسد, به آمریکا بی اعتماد بود.
ترامپ دو بار تاکنون با کیم دیدار کرده است ولی کارشناسان معتقدند پیشرفت چندانی حاصل نشده است.
به اعتقاد جان دِلِری John Delury, استاد مطالعات چین در دانشگاه یونسئی در سئول، سیاست ترامپ درباره ایران فقط چندین دهه شک و تردید کره شمالی را درباره آمریکا مستحکم تر کرد.
در چند ماه گذشته، تنش های بین واشنگتن و تهران به شدت افزایش یافته است.
این در حالی است که ترامپ، کیم و مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی تاکید دارند دیپلماسی نمرده است.
بسیاری از کارشناسان معتقدند کره شمالی هرگز قصد نداشته است تسلیحات هسته ای خود را کنار بگذارد ولی برخی اعتقاد دارند ممکن است یک توافق کمتر بلندپروازانه قابل دستیابی باشد.