به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت طرح معامله قرن جارد کوشنر در بحرین ناکام ماند.
در این گزارش آمده است: مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نتوانست سبب جلب حمایت از پیشنهادش به منظور پایان دادن به درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان شود. جارد کوشنر در تلاش برای جلب نظر کشورها از پیشنهاد خود وارد بحرین شد اما تلاش های او خریداری نداشت.
این کنفرانس که قرار بود سبب ارائه راه جدیدی برای پایان دادن به درگیری ها بین اسرائیل و فلسطینیان شود در محقق کردن این هدف ناکام ماند. وعده اصلی این نشست در ارتباط با شکوفایی به عنوان یک راه حل پایدار نتوانست دو طرف را جلب کند.
در رام الله و غزه تمایل بسیار کمی به پیشنهاد دولت ترامپ نشان داده شد. حتی در اسرائیل, رسانه های محلی این نشست را کم اهمیت نشان دادند که سبب محقق شدن انتظارات نشد.
مبلغ 50 میلیارد دلار وعده داده شده برای تأمین مالی بازسازی سرزمین های فلسطینی کمتر از آن بود که با استقبال مقامات در اردن, مصر و لبنان مواجه شود و مقامات در بیروت این پیشنهاد را به عنوان یک رشوه بیشرمانه رد کردند.
ارائه مشوق های اقتصادی برای ادغام جوامع فلسطینی در منطقه و احیای اقتصاد کرانه باختری و غزه در نبود یک راه حل و بعد سیاسی به عنوان یک موضوع زائد مورد توصیف شد. هیچ کسی در منامه نمی خواست درباره مسائل سیاسی صحبت کند.
دولت کنونی آمریکا از حامیان قاطع دستور العمل های اسرائیل است و آشکارا فلسطینیان را رد می کند, حقیقتی که سبب تحریم یک کارگاه از سوی مقامات فلسطینی شد. جارد کوشنر به عنوان نماینده ای وارد منامه شد که می تواند اوضاع را تغییر دهد اما در نهایت نتوانست راه به جایی ببرد. او در سخنان خود گفت ابتکار عمل صلح اعراب که 17 سال پیش توسط ملک عبدالله ارائه شد دیگر معتبر نیست.
اشرف جباری رئیس شبکه تجاری فلسطینیان در سخنانی گفت: "صراحتا بگویم, ما خواستار ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در سرزمین های اشغال شده توسط اسرائیل در سال 1967 هستیم."
حنان اشراوی عضو ارشد سازمان آزادی بخش فلسطینی در ارتباط با طرح کوشنر گفت: "این طرح به طور کامل از واقعیت جداست. "
موضع تشکیلات خودگردان فلسطین در آستانه برگزاری این کنفرانس همانند همیشه ضعیف بود. آمریکا از تأمین مالی کمک های بشردوستانه دست برداشت و دفاترش را در کرانه باختری و غزه تعطیل نمود و دیپلمات های فلسطینی را از واشنگتن اخراج کرد. اقتصاد فلسطین فلج شده است, ساختار سیاسی آن در هم شکسته شده و قانون در همه مناطق همچنان به درستی اجرا نمی شود.
به طور خلاصه باید گفت فلسطینیان در شرایط مذاکره کردن قرار ندارند, حتی اگر آنها این موضوع را در ذهن داشته باشند. اکنون که کوشنر طرح اقتصادی خود را در منامه ارائه کرده است, اکنون دست کم شفافیت بیشتری در ارتباط با آنچه که در ذهن دولت آمریکا می گذرد وجود دارد.
تونی بلر که در زمانی که رئیس گروه چهارجانبه در یک دهه پیش بود به کوشنر اعلام کرد او باید به اصول مرتبط با ایجاد دو کشور و همچنین ابتکار عمل های اقتصادی و سیاسی پایبند باقی بماند. او نتوانست سبب ایجاد یک تعهد شود و این نشست با این وعده به پایان رسید که آنچه که در مرحله بعدی باید رخ دهد باید برای هر دو طرف عادلانه باشد.
بلر گفت: "کاملا احمقانه است اگر بر این باور باشیم که شما می توانید بدون توجه به مسائل سیاسی اقتصادی شکوفا داشته باشید. این موضوع نیز کاملا بی فایده است که فکر کنیم سیاست بدون اقتصاد موثر خواهد بود."