وزیر جهاد کشاورزی در سیستان و بلوچستان،
قدردانی وزیر جهاد کشاورزی از مشارکت همگانی برای مبارزه با ملخ صحرایی + گزارش
وزیر جهاد کشاورزی از کانونهای آفت ملخ صحرایی در منطقه لاشار نیک شهر در جنوب سیستان و بلوچستان بازدید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، حجتی در این بازدید با بیان این که هجوم گسترده ملخ صحرایی به کشور در 50 سال گذشته بی سابقه بوده است گفت : به این جا سفر کرده ام تا از مشارکت مردم، نیروهای دولتی و پشتیبانی، استاندار و همکاران سازمان حفظ نباتات و جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در مبارزه با آفت ملخ صحرایی قدردانی کنم.
وی افزود : تا کنون در 9 استان جنوبی کشور بیش از 700 هزار هکتار از مراتع علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است و پیش بینی می شود این سطح به یک میلیون هکتار افزایش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق ارزیابی کارشناسان و پیش بینی های فائو، ملخ صحرایی در ادامه مهاجرت خود به سمت پاکستان و هندوستان خواهد رفت و امیدواریم همانطور که در کشور ما مبارزه مطلوب با این آفت صورت گرفته است، در این دو کشور نیز مبارزه جدی انجام شود تا از احتمال هجوم برگشتی این آفت در ماه های پایانی سال بکاهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان هم در این بازدید گفت: مبارزه با ملخ صحرایی مهاجراز اسفندماه سال گذشته در شهرستان کنارک آغاز شد و با هجوم دستجات بیشتر ملخ از آنسوی مرز به استان، به تدريج سطح مبارزه با ملخ صحرایی مهاجر افزايش يافته است بطوری که 14شهرستان استان درگیر مبارزه با این آفت شد.
زورقی افزود: تا کنون با همکاری 150گروه دولتی ومردمی، دیده بانی ومبارزه علیه این آفت در سطحی بیش از 210هزار هکتار شامل 101هزار هکتارملخ پوره و 109هزار هکتار ملخ بالدار به انجام رسیده است و این کار همچنان با جدیت ادامه دارد.
وی خواستار تامین سم مورد نیاز به میزان 50تن و 100میلیارد ریال اعتبار برای ادامه مبارزه با ملخ صحرایی شد.
چابهار، بهشت گمشده ایران
وزیرجهاد کشاورزی روز گذشته در بازدید از گلخانه تحقیقاتی پرورش نهال آناناس چابهار گفت: با توجه به قابلیت های منحصر به فرد این منطقه، چابهار بهشت گمشده ایران است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجتی افزود: وضعیت دمایی و تابش نورخورشید، بهترین شرایط را برای توسعه وتولید نباتات گرمسیری در چابهار فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: تولید محصولات گرمسیری ارزش اقتصادی بالایی دارد و موجب اشتغال در منطقه هم می شود.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: میوه آناناس از خارج کشور وارد میشود و تولید آناناس در داخل کشور با توجه به قیمت آن در بازار، بسترساز رونق اقتصادی و تولید خواهد بود.
با هدف توسعه کشت آناناس درکشور و بررسی سازگاری آن با شرایط منطقه، تعداد 5 هزار اصله نهال کشت بافتی آناناس از کشور هندوستان وارد شده است و در حال حاضر 800 اصله نهال در ایستگاه تحقيقاتي چابهار و2500 اصله نیز در ایستگاه تحقیقات باهوکلات به منظور تولید پاچوش ومیوه نگهداری می شود و بقیه نهالهای وارداتی به پژوهشکده گل وگیاهان زینتی محلات ارسال شده است.