پخش زنده
امروز: -
استاد حوزه و دانشگاه: با توجه به سیره امام صادق (ع) مهمترین فرمایش ایشان برای ما این خواهد بود که به صورت امروزی و مطابق عصر خود دین را تببین کنید، یاد بگیرید و به دیگران منتقل کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم عباسی امروز در گفتگوی ویژه اخبار قرآنی در آستانه سالروز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام درباره ابعاد شخصیت رئیس مذهب تشیع و سبک زندگی اجتماعی و فردی شیعه واقعی در جامعه امروز گفت: امام صادق علیه السلام الگوی تمام عیار برای مسلمانان و آزاد مردان و آزاد زنان است، زیرا ایشان دین داری عالمانه را به مردم یاد میدادند.
این استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به اینکه چرا به امام صادق رئیس مذهب شیعه میگویند، گفت: ایشان همانند آباء و اجداد خود تبیین دین کردند، عصر امام صادق (ع)، عصری است که توأم با نوآوریهای گوناگون بود، ایشان شاگرد فیزیک، ریاضی و شاگرد طب داشتند و انواع و اقسام علوم را به زبان عصر تبیین میکنند، عصر جدیدی ایجاد شده بود که امام صادق با زبان فرزندان آن عصر سخن بگویند.
وی افزود: عصر ما نیز که زمان اوج تکنولوژی است باید با جوانان با زبان امام صادق (ع) صحبت کنیم، سعی کنیم نوآوریهای معارف و مباحث دینداری را از امام صادق یاد بگیریم دینداری را با همان محتوای قرآنی به جوان امروز با زبان امروزی تفهیم کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: امروز فرض مسلم است که معارف دین را با دلایل اثباتی و منطقی قوی به جوانان تفهیم کنیم.
خانم عباسی گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای امام صادق (ع) این بود که، دینداری به صورت معرفت افزایی داشته باشیم یعنی هرگز حق مقایسه فرزندانمان ما خودمان را نداریم یعنی باید نسبت به دینمان روزانه معرفت افزایی داشته باشیم و اهل یافتن دلایل منطقی باشیم، باور قلبی داشته باشیم که با دین امنیت روحی من افزایش بیابد.
وی افزود: باید مهارت ورزی در دینداری داشته باشیم یعنی بخش عمدهای از مهارت زندگی برگرفته از مهارت دینی ماست.
خانم عباسی گفت: امروز باید به این نکات توجه جدی داشته باشیم و گرنه در عرصه فریب شیاطین قرار میگیریم، اول اینکه محل آموزش سه مورد (دینداری به صورت معرفت افزایی، باور قلبی و مهارت ورزی در دینداری) خانوادهها هستند، اول والدین باید در این موارد رشد داشته باشند تا بتوانند آموزش دهند که متأسفانه خلاءهای آموزش مهارتهای دینی در جامعه مشهود است.
وی افزود: اگر این موارد آموزش داده شود دینداری یک عامل نشاط افزا و روح افزا برای جوان خواهد بود یعنی با محبت دین را در قلبها جا داد.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه درباره حجاب و عفاف و امر به معروف و نهی از منکر گفت: زمانی رشد اتفاق میافتد که زمینه برای تفکر باز باشد تا زمانی که دست و پای بچهها را ببندیم رشدی اتفاق نمیافتد، به تعبیر قرآن باید عقل انسانها را رشد دهیم، ما اگر کمک کنیم فرزندان ما در مسیر تربیت منطقی و علمی قرار بگیرند با انتخاب خود بهترین راه را انتخاب میکنند.
وی تأکید کرد: جوان و نوجوان به طور قطع مسیر نورانی را انتخاب میکند، وقتی که زیباییهای مسیر را بشناسد.
خانم عباسی گفت: جوانی که بی حجاب است، فقر فکری دارد که گاهی باعث میشود راه درست را انتخاب نکند، زیباییها و تأثیرات مثبت حجاب را نمیداند که این راه را انتخاب کرده است باید حقایق دین را به زبان جوان امروز، لذت بخش کرد و به او انتقال داد تا حرص و ولع مثبت ایجاد شود که به دنبال کشف حقایق باشد، پس از آنکه این اتفاق افتاد دیگر نیازی به تذکر برای رعایت حجاب نیست، چون خودش راه درست را انتخاب میکند.
وی افزود: به طور مثال متناسب با زمان حاضر، محققان دانشگاه بقیه الله اثبات کرده اند که حجاب تأثیر مثبت در سلامت نوروبیولوژیک انسان دارد، هر چقدر انسان بتواند پوشش مناسب در محیط اجتماعی داشته باشد به همان میزان ضریب امنیت و سلامت شخصیتش بالا میرود و به همان میزان سلامت روان تنی او رشد مییابد. باید در این زمینهها با جوانان صحبت کرد و بعد در لایههای بعدی احادیث و روایات و آیات را نقل کنیم و اینکه سلامت جامعه منوط به سلامت شخصیت من خواهد بود اینها جزیی از امر به معروف و نهی از منکر است.
خانم عباسی تأکید کرد: باید زیرساختهای فکری جوانان را درست کنیم، پیامدهای مثبت حجاب را ندیده و زرق و برق بی حجابی را الگو کرده است و این تقصیر ماست که باید با زبان خوش از خوبیهای حجاب آگاهش کنیم و زیبایی عملی دین را با رفتار محبت آمیز انتقال دهیم.