پخش زنده
امروز: -
سی و دومین یادواره شهدای بمباران شیمیایی سردشت باحضور سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان و قرائت پیام آقای ظریف در سردشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این یادواره سخنگوی وزارت امور خارجه ،مهمان ویژه این مراسم در ابتدا، بیانیه آقای ظریف وزیر امورخارجه کشورمان را قرائت کرد.
در متن این بیانیه آمده است: بمباران سردشت یکی از تلخ ترین خاطرات مردم ایران از ۸ سال دفاع مقدس است، امروز بیاد آوردن دوباره این لکه ننگ است که تا ابد در تاریخ ماندگار خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران برسیاست اصولی برای منع استفاده از سلاحهای شیمیایی در هر زمان و در هر مکان همچنان پافشاری دارد و بر خلع سلاح آمریکا به عنوان تنها دارنده این سلاحها تا رسیدن به صلح جهانی تاکید می کند.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این یادواره گفت: سردشت با توجه به ظرفیتهای کم نظیر طبیعی به زودی به منطقه آزاد گردشگری تبدیل خواهد شد.
شهریاری افزود: توسعه و آبادانی سردشت در بخشهای مختلف با جدیت پیگیری خواهد شد تا مرهمی بر زخمهای مردم این شهر باشد.
معاون حقوقی و بین المللی وزیر امورخارجه نیز در این یادواره گفت: تمام تلاش دشمنان بعد از برجام ایجاد مشکلات و به حاشیه بردن ما بود ولی با همت مردم تاکنون کاری از پیش نبرده اند.
دهقان تاکید کرد: هرچقدر می توانید درخصوص فاجعه بمباران شیمیایی سردشت خاطره بنویسید و از خاطره دردهایمان مستند بسازید، بدون شک روزی خواهد رسید که گوشی برای شنیدن وجود داشته باشد.
فرماندار سردشت هم در این یادواره سردشت را نماد مقاومت و ایثار خواند و گفت: این شهر سندی بر حقانیت نظام اسلامی در مقابه با استکبار است.
نخشی پور، ایجاد اشتغال پایدار و استفاده از ظرفیتهای نیروی انسانی شهرستان و توسعه زیرساختهای حوزه درمان به خصوص برای مصدومان شیمیایی را جزو مطالبات مردم سردشت عنوان کرد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این یادواره گفت: پاسخ مردم سردشت در قبال این فاجعه انسانی را تلاش برای صلح جهانی اعلام کرد.
خضری، احداث شعبه دوم بیمارستان ساسان در سردشت، توسعه خدمات دارویی و درمانی و رسمی شدن مرز کیله را به عنوان نقطه عطف توسعه سردشت و بخشی از مطالبات مردم عنوان کرد.
حجت السلام کاویانی معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید نیز در این مراسم گفت: بزودی کمیسیون پزشکی در قالب یک تیم از متخصصان پزشکی در سردشت تشکیل و این تیم در مدت اقامت چند روزه در این شهر آخرین وضعیت مصدومان شیمیایی را بررسی تا در صورت لزوم برای این افراد پرونده جانبازی تشکیل شود.
در ابتدای این مراسم سالن همایشهای یادمان شهدای بمباران شیمیایی سردشت در زیربنای 2 هزار مترمربع و هزینه 31 هزار میلیون ریال افتتاح شد.
سردشت در هفتم تیرماه سال 66 توسط رژیم بعث صدام بمباران شیمیایی شد و در جریان آن 118 نفر شهید وهزاران نفر مصدوم شیمیایی شدند.
نیروی هوایی رژیم بعث عراق در روز هفتم تیرماه سال 66 چهار نقطه از شهر سردشت را بمباران شیمیایی کرد.
در این حمله ناجوانمردانه 119 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.