وی ادامه داد: در قاعده هرم درمان موضوع بیمههای درمانی قرار دارد و یکی از لایههای این هرم تشکیل کلینیکهای تخصصی و چند تخصصی است و افتتاح کلینیک تخصصی مصدومین شیمیایی بیمارستان ساسان نیز در همین راستا صورت میگیرد.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تشکیل پرونده سلامت برای ایثارگران در طرح پایش سلامت گفت: بر مبنای این پروندهها و پایشهایی که صورت میگیرد، ایثارگران در صورت نیاز به متخصصان ارجاع میشوند.
عباسپور افزود: برای مدیریت مناسبتر در درمان جانبازان شیمیایی، این کلینیک بهعنوان مرجع در نظر گرفته میشود و اگر مشکل خاصی برای این عزیزان به وجود بیاید به این کلینیک ارجاع داده میشوند. پروندههای درمان نیز با ارتباط با پزشکان پایش سلامت بهصورت دقیق به روز میشوند و درمان بهصورت فعال انجام میشود، به این معنی که درصورتیکه تشخیص داده شود جانبازان نیاز به درمان دارند به کلینیک دعوت میشوند.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش در موضوع درمان جانبازان گفت: یکی از اهداف کلینیکها موضوع آموزش است و کلینیک مصدومین شیمیایی نیز میتواند پل ارتباطی بین بخش اجرا و حوزه تحقیقاتی باشد.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: ارتباط با مجامع علمی خارج از کشور یکی دیگر از اهدافی است که افتتاح چنین کلینیکهایی در پی دارد. در ابتدای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران هیچگونه تجربهای در زمینه درمان جانبازان شیمیایی در کشورمان وجود نداشت، اما امروز ایران در این زمینه مرجع پزشکی و درمان در دنیا محسوب میشود و کمک به این فرایند یکی دیگر از اهداف افتتاح این کلینیک است.
عباسپور گفت: یکی دیگر از هدفهای این کمیسیون تهیه مدارک علمی جانبازان برای طرح در مجامع و دادگاههای بینالمللی برای احقاق حقوق جانبازان شیمیایی است.
در ادامه این جلسه، علیرضا توکلی رییس بیمارستان ساسان به ارائه توضیحاتی درباره این کلینیک و مسائل بیمهای مرتبط با آن پرداخت.
جمعی از پزشکان متخصص حاضر در جلسه نیز به بیان نظر و دیدگاههای خود در حوزه درمان جانبازان شیمیایی پرداختند.
در پایان این مراسم کلینیک تخصصی مصدومین شیمیایی بیمارستان ساسان با حضور عبدالرضا عباسپور معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، علیرضا توکلی رییس بیمارستان ساسان، پزشکان متخصص حوزه درمان جانبازان شیمیایی و تعدادی از جانبازان شیمیایی افتتاح شد.