اشکالهای دیمونا؛
افزایش نگرانی ها درباره رآکتور اتمی دیمونای رژیم صهیونیستی
اشکالهای رآکتور هسته ای رژیم صهیونیستی نگرانی هایی را در این رژیم به وجود آورده است که از ناامنی آن حاکی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اشکالهای رآکتور هسته ای رژیم صهیونیستی نگرانی هایی را در این رژیم به وجود آورده است که از ناامنی آن حاکی است.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم در شماره امروز خود در اینترنت در یادداشتی به قلم زهیر اندراوس نوشت: افشای عیوب رآکتور دیمونا در جنوب [فلسطین] اشغالی نگرانی ها و پرسش هایی را درخصوص سرنوشت آن و زرادخانه تسلیحات هسته ای رژیم اشغالگر ایجاد کرده است. اسرائیل تنها قدرت هسته ای خاورمیانه به شمارمی آید اما داشتن سلاح هسته ای را تکذیب می کند.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص اخیراً در یادداشتی از وجود 1537 اشکال در سازه های آلومینیومی رآکتور هسته ای دیمونها در صحرای نقب خبر داده بود.
این نگرانی ها موجب افزایش درخواست ها برای ارائه تضمین های جدید و حتی احداث مرکز تحقیقاتی تازه ای در اسرائیل شده است. این موضوع احتمالاً موجب می شود اسرائیل در شرایط تصمیم گیری قرار خواهد گرفت تا شاید برای نخستین بار به داشتن سلاح هسته ای اعتراف کند. موسسه علوم و امنیت بین المللی که مقرّ آن در آمریکا است سال 2015 اعلام کرد اسرائیل 115 کلاهک هسته ای در اختیار دارد. اسرائیل به شدت با دستیابی کشورهای دیگر منطقه بخصوص دشمن سرسختش ایران به سلاح هسته ای مخالف است.
عوزی ایون یکی از کارشناسانی که در احداث رآکتور هسته ای دیمونا مشارکت داشته است درباره وقوع فاجعه ای شبیه به آنچه سال 1986 در چرنوبیل روسیه روی داد، به سبب نحوه احداث و انباشته شدن زباله های خطرناک و کذب انگاری مسئولان اسرائیلی درباره آن هشدار داده است.
هشدارهای ایون پس از آن مطرح شد که مجموعه ای تلویزیونی از فاجعه هسته ای شوروی پخش شد. در این سریال نشان داده شد که مسئولان چگونه به مردم دروغ گفتند و حقایق را درخصوص خطرات برای مردم تشریح نکردند و در نتیجه 36 تن کشته و دو هزار نفر مجروح شدند و صدها هزار نفر به بیماری ها و عوارض ناشی از تشعشات هسته ای مبتلا شدند.
ایون از ده سال پیش رهبری کمپینی را برعهده دارد که خواستار تعطیلی دیمونا است. وی می گوید دیمونا یکی از قدیمی ترین رآکتورهای فعال در جهان است.
ایون احتمال انتشار تشعشات هسته ای از دیمونا را بعید نمی داند. وی به رادیو عبری گفته است دیمونا به اهدافی که برایش تعیین شده بود دست یافته است و دیگر نیازی به آن نیست.
وی افزود: ادامه فعالیت دیمونا علل سیاسی دارد. از جمله آنکه نمی خواهند هزاران نفر بیکار شوند و احداث رآکتور جدیدی نیز اسرائیل را ملزم می سازد برخورداری اش از توان هسته ای را رسماً اعلام کند. البته وی معتقد است اسرائیل قادر به احداث رآکتور جدید نیست و هیچ کشوری نیز بدون امضای پیمان منع گسترش سلاح هسته ای حاضر نخواهد شد برای اسرائیل چنین رآکتوری بسازد.
میخال روزین نماینده حزب میرتس نیز خواستار تغییر ریشه ای در این سیاست اسرائیل درخصوص موضوع ایمنی شده است. وی در نامه ای به کمیته امور خارجی و امنیتی کنست اسرائیل گفته است رآکتور دیمونا به جز مدیران کمیته انرژی هسته ای اسرائیل تحت هیچ گونه نظارتی قرار ندارد. وی افزوده است: برای ایجاد تغییرات نباید منتظر وقوع فاجعه باشیم.