پخش زنده
امروز: -
یک و نیم درصد متولدان کشور تحت پوشش ذخیره سازی خون بند ناف هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با اعلام این خبر گفت: در این حوزه پس از تهران ، بیشترین میزان ذخیرهسازی به استانهای فارس و خراسان رضوی تعلق دارد.
مرتضی ضرابی در جمع خبرنگاران افزود : تاکنون بیش از 111 هزار نمونه در بانک خون بند ناف ذخیره سازی شده که بالاترین ظرفیت ذخیره سلولی در کشورهای خاورمیانه است و این ظرفیت بسیار ارزشمندی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون فقط خون بند ناف جمع آوری و ذخیره سازی می شود یادآور شد: همه ضمایم زایمانی از جمله خون بند ناف، خود بند ناف، جفت و پرده های جنینی نیز قابل استفاده و فرآوری هستند.
ضرابی یادآور شد: علاوه بر خون بند ناف که دارای سلولهای بنیادی است و در درمان بیماریهای مختلفی کاربرد دارد، از پرده جنینی به عنوان پانسمان بیولوژیک قابل استفاده می شود و خود بافت بند ناف نیز سلولهای بنیادی خاصی تحت عنوان "مزانشیمی" دارد.
به گفته وی سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت بند ناف هم در درمان بیماریهای غیر خونی مثل "عصبی، عضلانی و غضروفی" کاربرد دارند.
مدیر عامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه بیشترین پیوندهای انجام شده از نمونههای خون بند ناف برای بیماران خونی است گفت: از این نمونه ها برای کودکانی که به تالاسمی، انوع سرطان های خونی و نقص سیستم ایمنی مبتلا بودند، استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد : به عنوان مثال از سال گذشته بزرگترین طرح کار آزمایی بالینی بر روی کودکان مبتلا به فلج مغزی با همکاری مرکز کودکان شروع شده و 130 بیمار فلج مغزی در پوشش این طرح قرار گرفتند.
ضرابی با بیان اینکه در حوزه کودکان اوتیسم نیز با نمونههای خون بندناف اقدامات درمانی انجام می گیرد ادامه داد : در دنیا نتایج بسیار خوبی در استفاده از نمونههای خون بند ناف در فلج مغزی و اوتیسم به دست آمده است و در کشورمان نیز بر روی چند بیمار اقدامات درمانی در حد تزریق انجام شده است.
وی از پالپ دندان شیری نیز بعنوان یکی از منابع سلولهای بنیادی یاد کرد و گفت: دانش فنی پالپ دندان شیری را در اختیار داریم، اما هنوز خدمات دندان شیری ارائه نکردهایم و تلاش می کنیم امسال این خدمت را نیز ارائه کنیم.
ضرابی با بیان اینکه شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی هم اکنون در حوزه ذخیرهسازی خون محیطی و مغز استخوان نیز فعالیت دارد افزود: این موضوع برای مراکز پیوند بسیار اهمیت دارد و میتوانند از این نمونهها استفاده کنند.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان نیز در این نشست خبری از ذخیره بیش از 3 هزار و500 نمونه خون بند ناف از آذربايجان شرقی در بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان جهاد دانشگاهی برای استفادههای درمانی خبر داد.
جعفر محسنی اضافه کرد : بند ناف، سالهای سال به دلیل بی اطلاعی از خواص درمانی آن، دور انداخته میشد و این در حالی است که در دنیا بیش از 80 نوع بیماری با استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف درمان میشود و به نظر میرسد مواد درمانی بیشتری از آن به دست آید.