به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه در همایش بزرگداشت هفته قوه قضاییه، ضمن گرامیداشت مقام شهدای هفتم تیر، آیتالله شهید بهشتی و شهدای قوه قضاییه از ابتدای انقلاب تا امروز، گفت: از خداوند بزرگ مسئلت کردم که به همه توفیق دهد که آنچه رضایت حق تعالی است، بتوانیم در آن جهت قدم برداریم؛ قلم بزنیم و سخن بگوییم.
وی ادامه داد: حدودا شهریور ماه سال گذشته در بعضی جلسات خصوصی مطلبی را مطرح کردم مبنی بر اینکه دوره دوم ریاست قوه قضاییه رو به اتمام است و بالاخره باید تصمیم گرفته شود که در دوره آینده آیا ریاست قوه قضاییه از داخل قوه باشد و یا از خارج قوه قضاییه باشد. برخی همکاران عقیده داشتند که صحبت در این رابطه زود است؛ اما در نهایت نظر اکثریت قریب به اتفاق که بنده شنیدم و نظر بنده نیز انتخاب ریاست قوه قضاییه از داخل قوه بود تا کارها به شکل بهتر تمشیت و تسریع یابد.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: همان موقع در جلسات مختلف خصوصی و در دفتر مقام معظم رهبری عرض کردم که حجت الاسلام والمسلمین رئیسی شایسته این کار است. برخی میگفتند از لحاظ زمانی وی تازه تولیت آستان قدس را پذیرفته و ممکن است این کار صورت نگیرد که بنده گفتم ما نظرمان را عنوان میکنیم و اگر مقام معظم رهبری تشخیص دادند، ما به تکلیفمان عمل کردهایم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: امروز از این انتخاب رهبر معظم انقلاب خوشحالم و خدمت همه بزرگواران تبریک عرض میکنم و امیدوار هستیم ان شاءالله در گام دوم انقلاب بتوانیم متناسب با نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران است قدم برداریم.
وی با بیان اینکه گام دوم با توجه به نسل چهارم و پنجم انقلاب و چهل سال تجربه و انتظارات و توقعات و جایگاه امروز جمهوری اسلامی ایران در جهان و منطقه، الزاماتی دارد، گفت: یکی از آن الزامات که مقام معظم رهبری چندین سال است که بر آن تکیه میکنند، روحیه انقلابی و جهادی است که اگر این روحیه در تک تک افراد یک دستگاه باشد، میتواند شتاب دهنده باشد و حتی اگر این روحیه جهادی در همه نباشد، اما در مدیران عالی و میانی باشد، میتواند بسیار موثر شود.
معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز این روحیه در سطح بسیار مناسبی در ریاست قوه قضاییه و در مدیران ردههای مختلف مشاهده میشود. مدیر نقش بسیار مهم و اساسی دارد. ما همه جا دیدهایم وقتی مدیر کل ما در یک استان با روحیه انقلابی، جهادی و نشاط و احساس مسئولیت وارد میدان شده، کارها با چه کیفیتی پیش رفته است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای خاطرنشان کرد: در برخی مواقع سستی مدیران کارها را عقب انداخته است؛ با وجود اینکه قانون و ساختار و بودجه همان است و چیزی تغییر نیافته است؛ لذا نقش مدیر بسیار مهم است و اگر مدیران ما روحیه انقلابی و جهادی داشته باشند، میتوانند با امکانات و نیروی کم کارها را به جلو ببرد.
حجت الاسلام والمسلمین اژهای تصریح کرد: ما در گام دوم انقلاب نیاز داریم تا عدالت گستره بیشتری پیدا کند و عدالت در همه ابعاد در کشور محقق و مستقر شود.
وی بیان کرد: در عین حال که طی ۴۰ سال گذشته قدمهای بلندی برای استقرار و تحقق عدالت در جامعه اسلامی ما برداشته شده، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه استقرار عدالت در همه ابعاد در جامعه نیازمند الزاماتی است، افزود: تحقق و استقرار عدالت در جامعه ابتدا نیازمند یک قانون خوب است. همچنین این امر به یک مجری عادل و مجاهد و بعلاوه به یک ساختار مناسب نیز نیازمند است.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای با بیان اینکه مطابق فرمایش مقام معظم رهبری عدالت با تعارف امکان پذیر نیست، گفت: لازمه عدالت، مردمی بودن، قاطع بودن، ساده زیست بودن، بی تعارف بودن، مبارزه جدی با فساد کردن و از همه مهمتر خودسازی است؛ چرا که اگر ما خود را مهذب نکنیم، نمیتوانیم عدالت را محقق کنیم و مجری عدالت باشیم.
وی با بیان اینکه امروز در دوره جدید قوه قضاییه و در گام دوم انقلاب، مردم امید فراوانی به قوه قضاییه پیدا کردهاند، افزود: این امیدواری مردم به دستگاه قضایی از یک سو مایه مسرت و خوشبختی است و از سوی دیگر با ایجاد انتظار و توقع در میان مردم، مسئولیت دستگاه قضایی نیز بیشتر میشود.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: مردم متدین و انقلابی که ما را پناه خود در زمینههای مختلف میدانند، از قوه قضاییه انتظار دارند تا کجیها و نواقص را اصلاح کند و این امر به خودی خود وظایف دستگاه قضایی را سنگینتر میکند.
حجت الاسلام والمسلمین اژهای افزود: با توجه به افزایش سطح انتظارات و توقع مردم از دستگاه قضایی، کارکنان این دستگاه نباید میان روزهای تعطیل و غیر تعطیل تفاوت قائل شوند و شب و روز برای رفع مسائل و مشکلات مردم اقدام کنند.
وی ادامه داد: باید این امیدی را که در مردم نسبت به کارآمدی نظام و قوه قضاییه ایجاد شده، افزایش دهیم و این امر در گرو کار و تلاش بیشتر است و نباید خدای ناکرده دوباره بعد از چند صباحی امید مردم به یأس تبدیل شود.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به زمانبندی صورت گرفته برای تحقق برنامههای مندرج در سند تحول قوه قضاییه گفت: در سند تحولی دستگاه قضایی که از سوی اقای رئیسی خدمت مقام معظم رهبری ارائه شده، برنامههایی در سه حوزه زمانبندی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت پیش بینی شده است.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای افزود: برای برنامههای کوتاه مدت، سقف زمانی شش ماهه پیش بینی شده است و در این کمتر از ۴ ماه که از ارائه سند تحول قوه قضاییه میگذرد، ما در اجرای برنامههای کوتاه مدت، از سقف زمانی شش ماهه نیز جلوتر هستیم و این پیش بینی را داریم که زمان حصول نتایج برنامههای کوتاه مدت مندرج در سند تحول، کمتر از شش ماه باشد.
وی با بیان اینکه یکی از لوازم تحقق عدالت مردمی بودن است، افزود: در این مدت کمتر از ۴ ماه که از دوره ریاست حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در دستگاه قضایی میگذرد، وی با طبقات و اقشار مختلف جامعه از نخبگان، دانشجویان، حقوقدانان، فعالان بخش خصوصی و سایر بخشهای جامعه ارتباط برقرار کرده و نظرات و پیشنهادات آنها را شنیده و در برخی موارد نیز فراخوانهای عمومی ارائه شده که این امر بسیار موثر بوده است.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در امر اطلاعرسانی قدمهای خوبی در قوه قضاییه برداشته شده است، گفت: نگاه عمومی در کشور نسبت به قوه قضاییه تغییر کرده است و این تغییر نگاه عمومی باید استمرار یابد که لازمه آن عمل و تلاش بیشتر دست اندرکاران قوه قضاییه است؛ در غیر اینصورت ممکن است این تغییر نگاه با آفت همراه باشد.