در نشست سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد؛
نامزد پیشنهادی چین مدیرکل فائو شد
چو دانگ یو، از تاریخ ۱۰ مرداد ماه فعالیت خود را به صورت رسمی در جایگاه مدیرکل فائو به مدت چهار سال آغاز خواهد کرد. وی با 108 رای از 191 انتخاب شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از رم؛ همزمان با برگزاری چهل و یکمین نشست سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، که وزیران کشاورزی و نمایندگان 194 کشور عضو این سازمان را در مقر فائو در رم گردهم آورده است، نامزد پیشنهادی چین به عنوان مدیرکل جدید فائو انتخاب شد. «چو دانگ یو» که توانست اکثریت مطلق آرا را در دور اول کسب و به ریاست این سازمان انتخاب شود، پیش از این، در مقام معاون وزیر کشاورزی چین مشغول به کار بوده است.
محمد حسین عمادی نماینده دائم کشورمان در فائو و دیگر سازمان های بین المللی مستقر در رم در تحلیل انتخاب ریاست جدید این سازمان به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در ایتالیا گفت: انتخاب ریاست جدید فائو با رای بسیار قوی نشان دهنده چند عامل و چند دلیل مشخص است.
اولین دلیل شاید مرز بندی کشورهای شمال و جنوب باشد، روابط تاریخی و تیره سیاسی بین کشورهای استعماری مغرب زمین و مستعمرات آنان در سه قاره سیاه، آمریکای لاتین و آسیا و مداخلات سیاسی مکرر در حق تعیین سرنوشت آنها در نیم قرن اخیر از یک سو و افزایش آگاهی و دسترسی مردم محلی به رسانه های اجتماعی از سوی دیگر باعث شده نهادهای مردمی و محلی عملا قدرت بیشتری یافته و در مراحل تصمیم سازی دولتها و موضعگیری آنان تاثیرگذار شوند. این گروهها عموما نسبت به دولتهای غربی به دیده شک نگریسته و هیچ گونه تمایلی به سپردن تعیین سرنوشت سازمانهای بین المللی که مدافع حقوق خود می دانند را به کشورهای توسعه یافته ندارند.
عمادی در ادامه افزود: دومین دلیل این است که شیوه های تولید انبوه محصولات کشاورزی از یکسو باعث ظهور فجایع محیط زیستی و تغییرات اقلیمی شده و از سوی دیگر بخش کشاورزی خود قربانی پدیده گرم شدن دمای زمین و محدودیت منابع آب گردیده است. این تحولات باعث شده وجهه نظر برخی کشورها نسبت به شیوه های حاکم بر سیستم تولید غذا وکشاورزی تغییر یابد. اهمیت توجه به محیط زیست در کشاورزی پایدار و تولید غذای سالم عملا باعث شده مرزبندی جدیدی در بین کشورهای عضو به وجود آید که ضرورتا با مرز بندی شمال و جنوب منطبق نمی باشد.
کشورهای صادرکننده محصولات کشاورزی که با اعمال هرگونه شاخص های محیط زیستی و محدودیتهای استاندارد تجاری مخالف هستند در یک گروه قرار گرفته و کشورهای نگران محیط زیست و سلامت غذا که بعضا واردکننده مواد غذایی نیز هستند در گروه دیگر قرار می گیرند. این گروه بندی عملا باعث سر درگمی بعضی کشورهای شمال وجنوب در حمایت از نامزد کشور فرانسه و چین گردید که نهایتا و بدلیل جنگ اخیر تجاری آمریکا ضد چین، به نفع نامزد چین تمام شد.
نماینده دائم کشورمان در سازمان های بین المللی مستقر در رم، سومین دلیل را این گونه تحلیل کرد: با تحولات تکنولوژی در کشاورزی و با افزایش شکاف درآمدی در میان کشورهای فقیر و در حال توسعه با کشورهای توسعه یافته عملا تفاوت و گاهي تضاد منافع آنان ظهور جدی یافته و آگاهی کشورهای در حال توسعه از حقوق حقه خود و هزینه های کزاف و نامشهود تعهدات تجاری، عملا باعث حساسیت بیش از پیش آنها و اتخاذ مواضع متفاوت با شرکتهای بین المللی و کشورهای توسعه یافته شده است.
اختلاف مواضع اقتصادی عملا به تفاوت و اختلافات سیاسی در منافع این کشورها و تمایز شدید در علایق و سمتگیری سیاسی آنها منجر گردیده است. کشورهای گروه ۷۷ یا G77- China که تشکل سازمان یافته اقتصادی-سیاسی از ۱۳۴ کشور در حال توسعه است نیز به همین دلیل به صورت جدی به حمایت نامزد چین در این کارزار انتخاباتی وارد شد.
عمادی در تشریح چهارمین عامل گفت: از آنجا که تصمیم هر کشور به انتخاب مدیرکل فائو در پایتخت کشورهای عضو و توسط وزارت خارجه گرفته میشود سیاست خارجی شاید مهمترین نقش را در انتخاب کشورها بازی میکند. نقش آفرینی فعال چین در حوزه بین المللی اعم از قدرت روزافزون سیاسی و اقتصادی این کشور بخصوص در حوزه کشورهای در حال توسعه در سه دهه اخیر شاید اصلی ترین عامل افزایش شدید رای این کشور به حساب آید.
سرمایه گذاری های میلیاردی چین در قالب پروژه عظیم “جاده ابریشم نوین” در بسیاری از کشورهای کمتر توسعه یافته آفریقایی، آمریکای لاتین، منطقه کارآیب، آسیای مرکزی و جنوب شرقی آسیا را باید اصلی ترین عامل تعیین کننده در افزایش چشمگیر رای چین به حساب آورد.
نماینده دائم ایران در فائو دستگاه دیپلماسی هوشمند و سیاست فعال و هماهنگ وزارتخارجه چین در حمایت بی چون و چرا از کاندید خود را از دیگر دلایل مهم این پیروزی چشمگیر اعلام کرد و افزود: پس از ماهها بحث داخلی در حزب کمونیست و وزارت خارجه نهایتا در اواخر سال میلادی گذشته دولت چین تصمیم به شرکت در این کارزار گرفت و پس از تعیین نامزد مورد نظر خود از میان معاونین وزارت کشاورزی از ابتدای سال جاری میلادی به صورت جدی و کاملا هماهنگ مبارزه انتخاباتی خود را آغاز کرد و جای هر گونه شک در پیروزی وی را به کنار زد. سه گروه بزرگ کارشناسی به صورت متحد و هماهنگ در تنظیم برنامه های سفر، ملاقات و بازدید و سخنرانی ایشان بصورت شبانه روزی در شش ماهه گذشته فعال بودند.
عمادی، آخرین دلیل این پیروزی چشمگیر را که موجب نگرانی آمریکا و متحدانش شده، سردرگمی سیاستمداران آمریکایی در واشنگتن و رم و عدم همسویی آنان با کشورهای اروپایی و لاجرم عدم سیاست هماهنگ و استراتژیک در مواجهه با کارزار مبارزاتی چین اعلام کرد. وی افزود: آمریکا که از ابتدا به شانس چین در پیروزی اذعان داشت اما هیچ گاه قادر به اتخاذ سیاست هوشمندانه و فعال در قبال چین نبود و با حرکتهای ناهماهنگ و معوج عملا پیروزی چین را تسریع کرده و اختلاف آرا را به حداکثر رساند تا این پیروزی را برای چین و طرفدارانش تاریخی نماید.
چو دانگ یو، از تاریخ ۱۰ مرداد ماه آینده فعالیت خود را به صورت رسمی در جایگاه مدیرکل فائو به مدت چهار سال آغاز خواهد کرد. وی با 108 رای از 191 انتخاب شد.
اظهارات:
محمد حسین عمادی نماینده دائم کشورمان در فائو و دیگر سازمان های بین المللی مستقر در رم