پخش زنده
امروز: -
معامله قرن یکی از ۳۰ طرحی که در ۴۰ سال گذشته برای سازش میان اعراب و رژیم صهیونیستی ارائه شده است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ معامله قرن یکی از ۳۰ طرحی که در ۴۰ سال گذشته برای سازش میان اعراب و رژیم صهیونیستی ارائه شده است؛ طرحی با چشم اندازی اغوا کننده برای خرید آرمان فلسطین، در قبال وعده سرمایه گذاری و زندگی بهتربرای فلسطینیانی که بیش از ۷۰ سال است به دنبال حقوق اولیه خود هستند.
معاملهای که هنوز ازآن رونمایی نشده محورهای اختلاف زیادی در خود جا داده است، تشکیل دولتی که هنوز جغرافیای آن مشخص نیست و از حق داشتن سلاح محروم است، مرزهای ان مشخص نیست، حق فلسطینیان بر سرزمینهای اشغالی نادیده گرفته شده و موضوع حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری به فراموشی سپرده شده است.
به ادعای معماران معامله قرن با اجرای این طرح مردم فلسطین شاهد بهبود چشمگیر وضعیت زندگی، رونق اقتصادی، شفافیت در فعالیتهای مالی و افزایش ارتباط مالی، فرهنگی و علمی فلسطینیها با کشورهای منطقه و جامعه جهانی خواهند بود.
بر اساس جزئیاتی از این طرح که در وبسایت کاخ سفید منتشر شده، سرمایهگذاری در حوزههای عمومی و خصوصی در سرزمینهای فلسطینی دستکم یک میلیون فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
ابعاد اقتصادی طرح معامله قرن قراراست فردا در کنفرانسی در منامه پایتخت بحرین رونمایی شود، گفته میشود جزئیات سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری محور سازش کشورهای عربی، آمریکا و رژیم صهیونیستی در کشور فلسطین جدید رونمایی خواهد شد.
همچنین بنابر این طرح، مبلغ ۲۷.۵ میلیارد دلار در کرانه باختری و نوار غزه، و مبالغ ۹.۱ میلیار، ۷.۴ میلیارد و ۶.۳ میلیارد دلار به ترتیب برای فلسطینیان ساکن مصر، اردن و لبنان سرمایهگذاری خواهد شد.
براساس طرح معامله قرن قرار است کشوری به نام فلسطین جدید در بخشهایی از صحرای سینا و نوار غزه تشکیل شود و قرار است بخشی از فلسطینیان ساکن غزه در صحرای سینای مصر، بخشی از فلسطینیان ساکن کرانه باختری در اردن و آوارگان فلسطینی ساکن لبنان اقامت لبنانی دریافت کنند، طرحی که هدف اصلی ان تبدیل دو گانه اختلاف فلسطینی اسرائیلی به جدال عربی – عربی است.
در این میان بحرین درکنار دیگر کشورهای عربی محور سازش از جمله عربستان، امارات متحده عربی و مصر عهده دار میزبانی برگزاری کنفرانس اقتصادی منامه با هدف رونمایی از ابعاد اقتصادی طرح معامله قرن است، طرحی که پیش از این با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس، به رسمیت شناختن اشغال جولان از سوی آمریکا و تشدید فشار بر تشکیلات خود گردان فلسطینی از طریق قطع کمکهای اقتصادی سازمان ملل عملا ابعاد سیاسی ان کلید خورده است.
حالا حاکمان بحرین برای احیای اعتبار از دست رفته خود پس از سرکوب خونین مردم این کشور، میزبان کنفرانسی هستند که کاربرد اصلی ان حراج آرمان فلسطین است.
یونس الربیع از مخالفان تبعیدی رژیم آل خلیفه میگوید: مردم بحرین با معامله قرن مخالفند و روز بیست و پنجم ماه کنونی نیز پرچم فلسطین را بر روی خانهها و مغازه هایشان به اهتزاز در خواهند آورد..
تصاویر اعتراضات شبانه مردم بحرین به برگزاری این کنفرانس در خاک کشورشان با وجود سرکوب و سانسور شدید خبری، حاکمان بحرین در فضای مجازی این روزها دست به دست میشود و رژیم آل خلیفه نمیتواند مانع از شنیده شدن صدای اعتراض مردم این کشور نسبت به برگزاری این کنفرانس شود.
امیر عبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی معتقد است: بحرین قادر به نقش افرینی در حل مسئله فلسطین نیست، کشوری که خود اوضاع به سامانی ندارد و رژیم آل خلیفه از اثار و پیامدهای انتفاضه مردم فلسطین در پی مطرح شدن طرح معامله قرن مصون نخواهد بود.
برخی اخبار حاکی از غیبت معماران اصلی این طرح والبته حضور فعال صهیونیستها در کنفرانس منامه است این در حالی است که وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در مشارکت فعال این رژیم در کنفرانس منامه خبر میدهد و شبکههای خبری این رژیم نخستین بار اجازه یافته اند برای پوشش خبری این کنفرانس در بحرین حضور یابند.
باراک رافید خبرنگار شبکه سیزده تلویزیون رژیم صهیونیستی میگوید: کنفرانس بحرین با چالشهای بزرگی مواجه است، با وجود فشارهای آمریکا، کشورهای زیادی هنوز مشارکتشان را اعلام نکرده اند.
تقریبا هیچ چهره شاخص تصمیم سازی در کنفرانس منامه حضور ندارد، حتی صهیونیستها هم به دلیل تعطیلی کنسیت، قادر به تصمیم گیری نیستند.
کوشنر داماد ترامپ و دستیار ویژه رئیس جمهور امریکا میگوید: ما میخواهیم افراد با طرح موافقت کنند و سپس با آنها مذاکراتی داشته باشیم.
طرح معامله قرن در این دو کلمه خلاصه میشود، پول در برابر صلح، طرحی که از ان به عنوان صلح برای کامیابی هم یاد میشود وقرار است ۵۰ میلیارد دلار برای رونق اقتصادی، ایجاد زیرساختها، اشتغالزایی و بهبود اوضاع معیشتی فلسطینیان سرمایه گذاری شود.
کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی میگوید: اگر قرار بود فلسطینیها با وعدههای مالی از آرمانهای خودشان صرف نظر کنند در طول این سالها از این وعدهها بسیار به آنها داده شده است، اما همچنان آنها این فشارها را تحمل و در برابر اهداف و آرمانهای خود ایستادگی میکنند.
وی معتقد است: فلسطینیها با تحمل فشارها بدنبال کسب حقوق عمومی و قانونی خود هستند تا بتوانند آن را به دست بیاورند و در موضوع این کنفرانس نیز همچنان بر موضع خود که مخالفت با آن است ایستادگی خواهند کرد.
براساس اخبار درز کرده از طرح معامله قرن، ۷۰ درصد این کمک مالی از طریق کشورهای عربی منطقه باید تامین شود، در مقابل فلسطینیان باید همه انچه که ۷۰ سال برای ان جنگیده اند تقدیم کنند.
مصطفی برغوثی دبیر کل جنبش ابتکار ملی فلسطین میگوید: گرسنگی ما برای کرامت و آزادی است و کسانی، چون کوشنر نمیتوانند با بازیهای کودکانه برای ما طرحی ارائه دهند.
براساس طرح معامله قرن که یکی از نمایندگان مجلس کویت از ان به عنوان سیلی قرن یاد میکند فلسطینیان باید از حق بازگشت به سرزمین مادری چشم پوشی کنند، یهودی سازی قدس کامل میشود وفلسطینیان از حق خود براراضی اشغالی باید چشم پوشی کنند.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم معتقد است: آنها که برای اجرای معامله قرن بسیج شده اند باید بدانند که با توجه به اتحاد گروههای فلسطینی در مقابله معامله قرن، این طرح آغازگر انتفاضه سوم، لغو توافقنامه اوسلو و فروپاشی همه اقدامات همسو با عادی سازی خواهد بود.
در کنار مخالفت گروههای فلسطینی معامله قرن به دلیل عدم همراهی بازیگران بین المللی موضوع فلسطین یعنی، مقاومت، روسیه، چین و اتحادیه اروپا از هم اکنون محکوم به شکست است.
مشیر المصری یکی از مسئولان ارشد حماس میگوید: معامله قرن، طرحی شکست خورده است و ما اجازه عملی شدن آنرا نخواهیم داد هر کسی چه از سران عربی و چه از سران فلسطینی، شریک اجرای این طرح شود، به معنای جبهه بندی آشکار در کنار دشمن صهیونیستی علیه آرمان فلسطین خواهد بود.
اگر بخواهیم با نگاه ترامپ به طرح معامله قرن نگاه کنیم، تنها خروجی این طرح برای آمریکا خلاصی از هزینه سالانه ۴ میلیارد دلاری حمایت از رژیم صهیونیستی و توزیع این هزینه میان کشورهای نفت خیز عربی است طرحی که ارزوی عادی سازی روابط میان اعراب و اسرائیل هدیه انتخاباتی ان برای ترامپ است.
گزارش:محمدرضا طلاجوران