پخش زنده
امروز: -
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان: مشکل کمبود آب برای کشاورزان کرخه نور و هویزه تا دو روز آینده بر طرف می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز خوزستان، حمید رضا لشکری در گفتگو ویژه خبری شبکه استانی خوزستان با موضوع کشت تابستانه در استان با اعلام این خبر افزود : به علت ترمیم و بازسازی برخی سیل بندها و خروج آب از زمین های کشاورزی در حوزه کرخه به طور موقت میزان خروجی آب از سد کرخه کاهش یافت.
وی ادامه داد: ظرف دو روز آینده با افزایش خروجی آب، مشکل آب برای کشاورزان کرخه نور و هویزه حل خواهد شد.
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه برداشت آب از رودخانه برای کشت سنتی محدودیت وجود ندارد از کشاورزان خواست در خصوص برداشت آب در شبکه های آبیاری و کانال ها براساس میزان و الگوی کشت برای آبیاری زمین های کشاورزی استفاده کنند.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان نیز در این گفتگو ویژه خبری گفت: 21 میلیارد و 350 میلیون متر مکعب آب در پشت سد های استان ذخیره سازی شده که 17 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب آب آن قابل استفاده در بخش های مختلف است.
داریوش بهارلویی افزود: برای تامین آب زمین های کشاورزی استان در کشت تابستانه مکشلی وجود ندارد و روزانه 110 میلیون متر مکعب آب از سدهای استان خارج می شود.
وی ادامه داد: شرایط آب در سدهای استان مطلوب است اما با توجه به عواملی از جمله نامشخص بودن شرایط آب و هوایی در سال آینده میزان خروج آب از سدها با مجوز انجام می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: الگوی کشت تابستانه امسال براساس عواملی از جمله تنوع گیاهی وزراعی ، شرایط اقتصادی و کشاورزی پایدار برنامه ریزی شده است.
محمد قاسمی نژاد افزود: کشت تابستانه امسال در بیش از 450 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان انجام که 60 درصد آن به صورت زراعی و 40 درصد دیگر به صورت بخش های مختلف از جمله نخیلات و صیفی است.
وی ادامه داد: 6 میلیون و 500 هزار متر مکعب آب و نزدیک به 200 هزار تن کود و نهاده های دامی و نیز بذر و ذرت برای کشت تابستانه تامین شده است و هیچ محدودیتی برای کشاورزان در کشت تابستانه وجود ندارد .
دبیرکل خانه کشاورز خوزستان نیز در این گفتگو ویژه خبری با انتقاد از عدم همکاری و عمل نکردن به وعده ها توسط برخی مسئولان استانی با کشاورزان گفت: در برخی مناطق استان اگر آب به زمین های کشاورزی از جمله شالی زارها نرسد ظرف 24 ساعت محصول کشاورزان نابود می شود.
مسعود اسدی افزود: پارسال که بدترین دوران خشکسالی بود به کشاورزان اجازه کشت برخی محصولات را ندادند و امسال با بارش های خوب و دوره ترسالی کشاورزان هم با مشکل مواجه هستند پس کشاورز چه کاری را باید انجام دهد.