هفته آینده ؛
هفتمین دور مذاکرات آمریکا با طالبان برگزار می شود
نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان از برگزاری دور جدید مذاکرات صلح دیپلمات های آمریکایی با نمایندگان طالبان در روز شنبه 29 ژوئن (8تیر) در قطر خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از کابل؛
نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان از برگزاری هفتمین دور مذاکرات صلح دیپلمات های آمریکایی با نمایندگان طالبان در هفته آینده خبر داد.
«زلمی خلیل زاد» با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرد: دور جدید (هفتمین دور مذاکرات) مذاکرات دیپلمات های آمریکایی با طالبان روز شنبه 29 ژوئن (8تیر) در قطر برگزار می شود.
وی ادعا کرد: هر دو طرف خواستار پیشرفت و تسریع در روند مذاکرات صلح هستند.
خلیل زاد در آستانه هفتمین دور مذاکرات صلح با طالبان نیز همانند شش دوره گذشته با مقامات کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای از جمله افغانستان ، پاکستان ، قطر ، بلژیک و آلمان دیدار و درباره روند صلح رایزنی کرد.
هفتمین دور مذاکرات آمریکا با طالبان برگزار می شود هفتمین دور مذاکرات آمریکا با طالبان برگزار می شود
در شش دور مذاکرات قبلی آمریکا با طالبان موضوعاتی همچون خروج نظامیان خارجی از افغانستان ، قطع همکاری طالبان با گروه های تروریستی ، برقراری آتش بس و آغاز مذاکرات صلح میان افغان ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت اما همه این مذاکرات بدون نتیجه پایان یافت.
گروه طالبان اعلام کرد: تا زمانی که بر سر تعیین جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان توافق صورت نگیرد روی مسایل دیگر نیز توافق نخواهد شد ، اما خلیل زاد گفته است توافق صلح زمانی امکانپذیر است که روی همه موارد یاد شده یکجا توافق صورت بگیرد.
طالبان هرگونه توافق برای برقراری آتش بس و مذاکره با دولت افغانستان را به توافق بر سر خروج نظامیان خارجی از این کشور مشروط کرده است.
درپی بی نتیجه بودن شش دور مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر ، آلمان به عنوان میانجی جدید در روند صلح وارد میدان شد و برای میزبانی از مذاکرات صلح با طالبان اعلام آمادگی کرد.
اعلام آمادگی آلمان به عنوان میانجی جدید صلح در دیدار و گفتگوی خلیل زاد با اشرف غنی نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
مقامات افغان نیز همواره اعلام کرده اند افغانستان از هر اقدام جامعه بین المللی برای کمک به روند صلح استقبال می کند.
دولت افغانستان که باید طرف اصلی مذاکرات صلح با طالبان باشد در حاشیه قرار گرفته است و خلیل زاد فقط پس از هر دوره مذاکرات صلح با طالبان معمولا با سران دولت وحدت ملی افغانستان نیز دیدار و گفتگو می کند و مدعی است که جزئیات این مذاکرات را به دولت افغانستان گزارش می دهد اما مجلس سنای این کشور بارها خلیل زاد را به پنهان کاری در روند صلح متهم کرده و از وی خواسته است حقایق روند صلح را به مردم افغانستان اعلام کند.
در هفته های اخیر رئیس جمهور افغانستان برای تشویق طالبان با هدف ورود به مذاکرات صلح با کابل و نشان دادن حسن نیت ، دستور آزادی نزدیک به 900 عضو گروه طالبان را از زندان های دولت افغانستان صادر کرد که از میان آنها حدود 500 نفر آزاد شده اند اما گروه طالبان هر چند از آزادی زندانیان خود استقبال کرد اما تاکنون حاضر نشده است با دولت افغانستان مذاکره کند.
چهره های سیاسی افغان نیز که خواستار ایفای نقش در روند صلح افغانستان هستند چندی پیش پس از دیدار و گفتگو با مذاکره کنندگان طالبان در مسکو ، این بار برای پیدا کردن کلید گمشده صلح از روز گذشته راهی اسلام آباد شده اند.
هم اکنون گروهی از چهره های سیاسی برجسته افغان در پاکستان به سر می برند و مشغول دیدار و گفتگو با مقامات پاکستانی درباره روند صلح هستند.
گلبدین حکمتیار رئیس حزب اسلامی ، عطامحمد نور رئیس اجرایی جمعیت اسلامی افغانستان ، محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی ، عبدالطیف پدرام رئیس حزب کنگره ملی افغانستان و سید حامد گیلانی رئیس حزب معاذ ملی افغانستان از چهره های مطرح شرکت کننده در اجلاس پاکستان هستند.
شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان نیز در این نشست گفت: بازی اتهام زنی میان کابل و اسلام آباد هیچ سودی نداشته است و باید برای صلح پایدار در افغانستان تلاش شود.