خط قرمزی در برخورد با فساد وجود ندارد؛
مبارزه با فساد در دولت مهمتر از قوه قضائیه است
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران: مبارزه با فساد در دولت مهمتر از قوه قضائیه است و ابتدا باید پیشگیریها انجام شود
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی در نشست خبری با تبریک هفته قوه قضاییه به قضات شریف و پاکدست و ملت انقلابی و گرامیداشت یاد شهدای ۷ تیر افزود: امسال هفته قوه قضاییه را در حالی آغاز میکنیم که ریاست آن را آقای رئیسی به عنوان فردی از داخل قوه قضاییه بر عهده دارد و این موضوع مایه امیدواری همگان است تا با شناختی که ایشان از قوه قضاییه دارد بر مشکلات فایق شویم و بتوانیم قدرتمندتر از گذشته در خدمت مردم و انقلاب باشیم.
وی گفت::برخی افراد هنوز درک درست و صحیحی از آن ندارند و تصور میکنند که همان دادگاه انقلاب اوایل پیروزی انقلاب اسلامی است. همه میدانیم هر انقلاب نوپایی برای حفظ خود نیاز به اقداماتی دارد. انقلاب اسلامی هم در ابتدا دادگاه انقلاب را برای مبارزه با ضد انقلاب تاسیس کرد، اما امروز دادگاه انقلاب اسلامی به عنوان یک دادگاه تخصصی در کنار سایر دادگاهها مانند کیفری یک و دو است.
غضنفر آبادی ادامه داد: نام انقلاب از همان ابتدا بر این دادگاهها باقی ماند. برخی از افراد معاند و خارج نشینان فکر اشتباهی درباره این دادگاه دارند و دادگاه انقلاب متبرک به نام انقلاب است.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران گفت:: برطبق قانون دادگاه انقلاب به جرایم امنیتی، قاچاق کالا و ارز، اخلال در نظام اقتصادی، مواد مخدر و جرایم اقتصادی رسیدگی میکند.
وی با بیان اینکه ما با قاطعیت، جدیت و دقت و استوار کار خود را در مبارزه با فساد و برخورد با مفسدان پیش میبریم، افزود: مبارزه با فساد را یک جهاد و البته کار بسیار دشواری میدانیم و کسی که وسوسه میشود وارد میدان فساد مالی شود باید بداند دردسر این کار زیاد است و باید هزینه زیادی را بپردازد.
غضنفر آبادی با بیان اینکه مفاسد اقتصادی جریان آلودهای است که اگر جلوی آن گرفته نشود کل فضا را آلوده میکند، گفت:: طبق گفته رهبری مبارزه با فساد ابتدا کار دولت است، نخست باید پیشگیری انجام شود و در درجه نخست برای جلوگیری از فساد در دولت خود مسئولان دولتی مسئولند و وظیفه دارند.
وی با بیان اینکه در هیچ یکی از ارکان نظام نباید فساد تحمل شود، افزود: یکی از زیانهای فساد در دولت این است که پول را در خدمت قدرت و قدرت را در خدمت پول قرار میدهند و دور باطلی ایجاد میشود. ضمن اینکه فساد ابزار دشمن در ارکان ماست و این موضوع را اگر همه بدانند در امر مبارزه با فساد پای کار خواهند آمد.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران با بیان اینکه فساد یک موردش هم زیاد است، گفت:: نکته بعدی این است که مفسد اقتصادی نباید در دولت جای پایی پیدا کند، در غیر این صورت این مفسد، کسی را پیدا میکند که به او کمک کند.
وی اهمیت مبارزه با فساد در دولت را مهمتر از قوه قضاییه دانست و افزود: باید بدانیم که فساد ابزار دشمن در نظام ما است، ابزارهای دشمن در کشور ما عبارت از فساد، تبعیض و فاصله طبقاتی است که باید با آن مقابله کنیم، هر مسئول با وجدان با یک فساد هم باید نگران شود.
غضنفر آبادی به وظیفه دستگاههای دولتی در امر مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت:: ابتدا باید پیشگیریها انجام شود، هر جا فساد به وجود بیایید مثل زخم واگیر دار خواهد بود. مادامی که با فساد مبارزه نشود کارها هدر میرود.
وی افزود: طبق فرمایشات رهبری، فساد سیستمی را در دستگاه دولتی رد میکنیم، البته دشمنان نظام مبارزه با فساد را بر فساد جامعه تفسیر میکنند و میگویند همه جا فساد است اتفاقا همین که افراد دانه درشت محاکمه میشوند دلیل بر این است که بخش اعظم دستگاههای دولتی سالم هستند.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران گفت:: در بحث مواد مخدر هم رهبری توصیههایی داشتند و
دشمن با ترویج فحشا به دنبال نابودی جوانان ماست.
غضنفر آبادی به شعب ویژه دادگاه مفاسد اقتصادی اشاره کرد و گفت:: اعتقاد و باورمان این است که با فساد مبارزه جدی صورت گیرد و در همین شعبات ویژه که از دو سال پیش با استیذان از رهبری تشکیل و تلاش شد که جرایم اقتصادی ریشه کن شود، امیدواریم تلاشها و پیگیریهای مسئولان به جایی برسد که این چهار شعبه طی دو سال آینده تعطیل شوند و دیگر نیازی به این دادگاههای ویژه نباشد.
وی در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت پروندههای مربوط به ماده ۴۵ که منجر به کاهش تعداد اعدامیها شد به چه صورت است؟ گفت:: ماده ۴۵ اصلاحی فرصتی بود که به برخی از افراد داده شد و حدود پنج هزار پرونده اعدامی یا حبس ابد به محکومیتهای کمتر از این موارد تبدیل میشود.
وی افزود: در دادگاه انقلاب با سرعت به این موضوع رسیدگی شد و تقریبا پروندهها رو به اتمام است و فکر نمیکنم پروندهای باقی مانده باشد که منتهی به رای اصلاحی نشده باشد.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران درباره علت ارجاع پرونده عراقچی از دادگاه به دادسرا گفت:: هر زمانی که دادگاه نقصی در این پرونده ببیند این ارجاع را انجام میدهد.
برخورد جدی با هرگونه اقدامات ضد امنیتی
رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران گفت: با هرگونه اقدامات ضد امنیتی، گروهک ها، جاسوس ها، قاچاقچیان مواد مخدر و کالا برخورد جدی کرده ایم و این موضوع ادامه خواهد داشت.
ابوالقاسم صلواتی در نشست خبری که با حضور حجت الاسلام غضنفرابادی رییس دادگاههای انقلاب اسلامی برگزار شد، با گرامیداشت هفته قوه قضائیه افزود: حفظ نظام از اوجب واجبات است و دادگاه انقلاب اسلامی با هر گونه اعمال ضد انقلاب برخورد خواهد کرد، قضات دادگاه انقلاب قاطعانه با هر گونه اقدامات ضد امنیتی، گروهک ها، جواسیس، قاچاقچیان مواد مخدر و کالا برخورد جدی کرده اند و ادامه خواهند داد.
خط قرمزی در برخورد با فساد وجود ندارد
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی: هیچ خط قرمزی در برخورد با مفسد و مبارزه با فساد وجود ندارد
حجت الاسلام والمسلمین غضنفرآبادی در نشست خبری افزود: قانون دادگاه انقلاب اسلامی به جرایم امنیتی مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز و اخلال در نظام اقتصادی و رسیدگی میکند و در حقیقت دادگاه انقلاب اسلامی با صدور آرا خودش بخشی از مبارزه با جرایم امنیتی، جرایم اقتصادی، جرایم قاچاق دارو و مواد مخدر را بر عهده دارد.
وی گفت: قوه قضاییه و دادگاه انقلاب اسلامی دستورات فرامین و بیانات مقام معظم رهبری را در برخورد با مفسدان سرلوحه کار خودش قرار داده است.
رئیس دادگاههای انقلاب با بیان اینکه هیچ خط قرمزی برای برخورد با مفسد و مبارزه با فساد وجود ندارد، گفت:: این مطلب در بیانات ریاست قوه قضاییه هم در هفته گذشته بود و معتقدیم اگر مسئولی چشمش را به روی فساد ببندد از مفسد، بدتر است و جایگاهی نزد ما نخواهد داشت.
وی افزود: تسامح در مبارزه با فساد همدستی با فاسدان است. در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز میبینیم که مسئولان در قوای سه گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد به نوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است.
غضنفرابادی گفت: اجرای عدالت باید قاطع و در عین حال دقیق و ظریف باشد که دادگاه انقلاب این را ثابت کرده و البته ممکن است بحث و هیاهو یا برخی از اخبار کذب وجود داشته باشد. اما میتوانیم و ثابت میکنیم که این کار را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قایل نیستیم، افزود: هیچ دستگاهی مستثنا نیست هیچ کس یا نهادی یا عضو نهادی و گروهی نمیتواند خود را از مجازات رهایی ببخشد. انتساب یک فرد به جریان به یک گروه به یک مقام نمیتواند او را از مجازات رهایی بخشد.
غضنفرابادی گفت: اعتقاد داریم که باید به سراغ دانه درشتها و ریشههای ام الفساد رفت و البته با جزئیات هم باید برخورد کرد، اما اول باید به سراغ دانه درشتها و باندها رفت.
وی ادامه داد: باید سراغ باندهای قوی رفت و اقدامات جدی را انجام داد، اگر با فساد مبارزه نشود همه کارها لنگ خواهد ماند.
غضنفرابادی تصریح کرد: برای اینکه نظام و کشور در همه عرصهها حرکت رو به جلو داشته باشد، در همه زمینهها باید با فساد مبارزه جدی شود. اعتقاد راسخ داریم کسی که وارد کار فساد شد هزینه زیادی باید پرداخت کند. مبارزه با فساد نباید سیاسی باشد و برداشت سیاسی بشود.