تلاش ترامپ برای اجرای دکترین تجارت در تعاملات سیاسی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از القدس العربی، ترامپ می خواهد دکترین تجارت را در سیاست اجرا کند و با اعمال تحریم ها و فشارهای اقتصادی علیه کشورهای مختلف خواسته های خود را پیش ببرد اما از این مسئله غافل است که اقدامات او با واکنش های متقابل کشورها روبه رو خواهد شد.
روزنامه القدس العربی در یادداشتی در سرمقاله امروز خود با عنوان ایران و آمریکا، اگر بمب ساعتی منفجر شود چه اتفاقی خواهد افتاد، نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تمام جهان نظریه «تجارت» را در سیاست اجرا می کند، چین در معرض تحریم های اقتصادی (آمریکا) قرار می گیرد و با تحریم های مشابه پاسخ می دهد. در قضیه فلسطین هم ترامپ از مشارکت واشنگتن در حمایت از راه حل تشکیل دو کشور عقب نشینی و متحدان عرب خود را به خرید مسئله فلسطینی ها با عنوان «معامله قرن» مکلف می کند. در ایران نیز فشارهای اقتصادی را به امید تسلیم شدن تهران تشدید می کند. در همه این موارد ترامپ می خواهد خود را از قوانین جاذبه، فیزیک و سیاست درباره اینکه هر کنشی واکنشی دارد، معاف کند.
اگر ابزاری برای اندازه گیری میزان کشمکش ها و تنش ها میان آمریکا و ایران وجود داشته باشد مطمئنا پس از اقدام پنجشنبه گذشته ایران در سرنگونی پهپاد RQ-۴ گلوبال هاوک آمریکا، یک تنش شدید و بی سابقه ای را ثبت کرده است و بر خلاف انتظارات، رئیس جمهور آمریکا، همانطور که روز گذشته گفت: یک حمله انتقام جویانه علیه تهران را 10 دقیقه قبل از انجام آن متوقف کرد.
از سوی دیگر و در روشی مشابه که نشان می دهد ایران می خواهد بگوید قواعد بازی را تحت کنترل دارد و از حد و مرز خود کاملا آگاه است، تهران تاکید کرد که تنها به سرنگونی یک پهپاد آمریکایی که حریم هوایی آن را نقض کرد، بسنده کرده است در صورتی که می توانست یک هواپیمای دیگر همراه آن با 35 نظامی آمریکایی را سرنگون کند.
تصمیم ترامپ برای متوقف کردن حمله محدود، همچنین به این معناست که ایرانی ها نیز طرحها و برنامه هایی برای و غافلگیر کردن آمریکا چه در تنگه هرمز یا خلیج (فارس) یا مناطق دیگر مانند جنوب لبنان دارند.
ادامه حملات حوثی ها (جنبش انصار الله) به فرودگاهها و پایگاه های نظامی عربستان نشان می دهد که ایران از میان گزینه های زیادی که در اختیار دارد، فقط از دو گزینه استفاده می کند و از گزینه های دیگر خود هنوز استفاده نکرده است.
کاملا روشن است که مقامات جمهوری اسلامی نمی خواهند از برگه هایی که در اختیار دارند مانند نفوذشان در عراق، سوریه، لبنان و یمن هیچ گونه چشم پوشی کنند و این نفوذ گسترده ایران (در منطقه) توانایی زیادی به تهران برای تهدید و مانور داده است که نباید بی اهمیت دانست. شاید آنان (ایرانی ها) برداشت درستی از شخصیت رئیس جمهور آمریکا برخلاف نظرات معدود طرفدارانش که او را مرد عمل می دانند، دارند و معتقدند ترامپ مرد «معاملات» سود آور است بدون اینکه هزینه ای برای آنها بپردازد.
اگر چه ممکن است این معاملات سودآور با عربستان سعودی امکان پذیر باشد (که ترامپ علنا به آن افتخار می کند) اما با رهبران ایران به دست نمی آید.