پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: تحقیقات در زمینه سرطان، امیدهای زیادی را برای درمان به وجود آورده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر رضا ملک زاده گفت: به سختی میتوان از حمایتهای دولتی برای حمایت از تحقیقات بهره گرفت، چنانچه به منابع مردمی وصل شویم، موفقتر عمل کرده و حمایت از طرحهای بیشتری را دنبال خواهیم کرد.
وی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین مؤسسه نیماد و مؤسسه غیر دولتی خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان "نور"، افزود: سرطان ها، ۲۰ درصد از علل مرگ و میر در ایران را تشکیل میدهند. از طرفی با توجه به پیر شدن جمعیت، آمار سرطان رو به افزایش است و به نظر میرسد، در آیندهای نزدیک، با چالش بزرگی در این زمینه روبرو باشیم.
ملک زاده گفت: تحقیقات در زمینه سرطان در سالهای اخیر، امیدهای زیادی را برای درمان سرطان به وجود آورده است تا بتوانیم در آینده درصد بیشتری از بیماران مبتلا به سرطان را درمان کنیم؛ زیرا اکنون ۵۰ درصد از سرطانها با تشخیص زودهنگام قابل درمان است و ۵۰ درصد از سرطان ها، قابل معالجه نیست و روندی که تحقیقات سرطان در تمام دنیا طی میکند، این امید را ایجاد کرده است که طی ۲۰ سال آینده، ۸۵ درصد سرطانها را درمان کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: روشهایی در دنیا مطرح شده که سرطانها قبل از بروز یا وخیم شدن، تشخیص داده شوند. برای مثال در سرطان مثانه که هر سال به طور متوسط جان هزار نفر را میگیرد، روشهایی ابداع شده است که با یک آزمایش ادرار مشخص میشود، فرد در معرض سرطان مثانه قرار دارد یا خیر و به کمک این روش، میتوان فرد را از ابتلا به سرطان نجات داد یا اینکه به محض بروز بیماری، وی را معالجه کرد.
دکتر ملک زاده با تأکید بر اینکه درمان سرطانها باید براساس نوع سرطانی که بیمار را درگیر کرده است، انجام شود، گفت: گاهی، درمان سرطانها نیز دقیق نیست. به طور مثال برای سرطان معده یا مغز، انواع مختلفی شناسایی و معرفی شده است و برای درمان این قبیل سرطان ها، باید در ابتدا نوع آن تشخیص داده شود و داروی متناسب و ویژه همان سرطان، تجویز و مصرف شود.
وی با بیان اینکه ۲۰۰ محقق فعال در سطح کشور در زمینه تحقیقات سرطان مورد حمایت قرار گرفته اند، تصریح کرد: با حمایت از محققان و پژوهشگران، میتوانیم مطالعات و تحقیقات در زمینه سرطان را توسعه دهیم و در حوزه تشخیص زودرس سرطان، گامهای مؤثری برداریم.
دکتر ملک زاده در پایان با تأکید بر ضرورت مشارکتهای مردمی و خیّرین در زمینه حمایت از تحقیقات در زمینه بیماری ها، گفت: مشارکت با مؤسسه غیر دولتی خیریه و حمایت از بیماران مبتلا به سرطان "نور" دست ما را باز میکند تا حمایت از طرحهای تحقیقاتی بیشتری را بپذیریم، زیرا هزینههای دولت سنگین است و بیشترین هزینه دولت صرف کادر استخدامی اش شده و در نتیجه، به سختی میتوان از حمایتهای دولتی برای حمایت از تحقیقات بهره گرفت. از این رو اگر به منابع مردمی وصل شویم، موفقتر عمل خواهیم کرد. در عین حال، بهترین روش برای پیشگیری از سرطان، انجام تحقیقات بیشتر و تولید روش درمانی جدیدتر است.