پخش زنده
امروز: -
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی، لافِ در غریبی زده و گفته از آغاز حمله به ایران جلوگیری کرده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی، لافِ در غریبی زده و گفته از آغاز حمله علیه ایران جلوگیری کرده او گفته هواپیماها در حال پرواز بودند شما اصلا نمیتوانستید آن را به حالت قبل برگردانید، بنابراین آنها پیش من آمدند و گفتند که ما آماده رفتن هستیم و از تصمیم شما استقبال میکنیم.
من به آنها گفتم پیش از انجام هرکاری میخواهم از مطلبی آگاه شوم، از آنها پرسیدم چه تعداد از ایرانیها کشته خواهند شد؟ آنها گفتند ما از طرح شما حمایت میکنیم، آنها گفتند که در حدود ۱۵۰ نفر کشته خواهند شد، من برای یک ثانیه فکر کردم و به خود گفتم که آنها یک هواپیمای بدون سرنشین را سرنگون کردند و ما در اینجا نشسته ایم و اگر دستور میدادم نیم ساعت پس از حمله با ۱۵۰ نفری که کشته میشوند روبرو خواهیم بود، من این موضوع را دوست ندارم، به نظرم این اقدامی مناسب نبود.
آمریکاییها در ۴۸ ساعت گذشته هرکاری که میتوانستند انجام دادند تا رسوایی بزرگ هدف قرار گرفته شدن پهپاد جاسوسی فوق پیشرفته خود را تحت الشعاع قرار دهند، آخرین پرده از سناریو سازیهای ۴۸ ساعت گذشته مصاحبه رییس جمهور آمریکا با شبکه ان بی سی نیوز است.
ترامپ در این مصاحبه میگوید بخاطر مسایل انسانی از پاسخ به ایران منصرف شده، اما این ژست بظاهر انسانی ترامپ و البته غیرقابل باور برای چیست و چه اتفاقی افتاده که آمریکاییها اینگونه به آب و اتش میزنند تا خود را از سردرگمی گرفتار شده در آن، نجات دهند؟ سردرگمی و پاسخهای مبهم و متناقض در همین مصاحبه رییس جمهور آمریکا کاملا مشهود است وقتی خبرنگارشبکه ان بی سی از ترامپ میپرسد آیا شما چراغ سبز حمله را نشان دادید و یا اینکه درباره اقدامی که میخواستید انجام دهید دستوری صادر کردید، دستور شما چه بود؟
اما ترامپ در پاسخ میگوید: تا پایان تا همه چیز معلوم نشود هیچ چراغ سبزی نشان داده نخواهد شد ما آماده بودیم که اقدامی به تایید و مجوز من انجام دهیم، افرادی نیم ساعت قبل پیش من آمدند و اعلام کردند که آماده ایم که حرکت کنیم، اما من گفتم که ما به یک هماهنگی بهتر نیازمندیم.
این اظهارات نشان دهنده سردرگمی در هیات حاکمه آمریکاست، سردرگمی که رسانهها و کارشناسان نیز به آن اذعان دارند
آمریکاییها در طراحی خود برای ایران، بعد از شکستهای پی در پی از جمله شکست در فشار حداکثری و ایجاد شورش و تابستان داغ، شکست در پروژه نرسیدن جمهوری اسلامی به چهل سالگی خود و شکست در طراحی فشار حداکثری و تاکتیک فریب با عنوان مذاکره، آخرین برگ خود را با عنوان " لبه پرتگاه " را رو کرده اند، در این طراحی باید بگونهای عمل میشد که افکار عمومی و مسئولان ایران احساس کنند در لبه پرتگاه جنگ قرار دارند و اگر به سمت مذاکره نروند، با فاجعه جنگ مواجه خواهند شد و در این جنگ هم هیچ کشوری توانایی مقابله با قدرت امریکا را ندارد.
اما هدف قرار داده شدن پهپاد جاسوسی آر کیو-۴ آن هم بوسیله سامانه موشکی کاملا بومی سوم خرداد، تمام سناریوهای آمریکا را نقش برآب کرد و نظام محاسباتی آنها را کاملا بهم ریخت، بنابراین سردرگمی مقامات کاخ سفید و تناقض گوییها و داستان سراییهای مضحک، در این شرایط، قابل فهم است.
نکته دیگر این است که آمریکاییها در مورد واکنش ایران در قبال هرگونه ماجراجویی آنها، علامت سوال بزرگی دارند و از حجم و گستره هزینههایی که باید بپردازند، بشدت بیمناک هستند بنابراین به نظر میرسد، آمریکاییها از ابتدا بدنبال اقدام نبوده اند، اما برای حفظ روحیه صهیونیستها و کشورهای دنباله رو خود در منطقه و همچنین برای حفظ آبروی خود در میان کشورهای جهان، اقدام به داستان سراییهای از قبیل تصمیم برای حمله و منصرف شدن در دقیقه نود، کرده اند.
صحبتهای نانسی پلوسی رییس کنگره، درباره جلسه پنجشنبه شب با رییس جمهور آمریکا قابل تامل است. او میگوید در این جلسه اصلا تصمیم درمورد حمله و اقدام نظامی گرفته نشده بود.
رسوایی دیگر آمریکاییها در ماجرای سرنگونی پهپاد جاسوسی فوق پیشرفته خود، ادعای دروغین آنها مبنی بر پرواز این پهپاد در آبهای بین المللی است که خیلی سریع دست آنها روشد. نمایش قطعات این پهپاد که در آبهای ایران بدست آمده، در مقابل چشم خبرنگاران این سناریوی آمریکاییها را نیز با شکست مواجه کرد. بخصوص که ایران اعلام کرده مدارک و مستندات خود را به سازمان ملل ارائه خواهد کرد.
به نظر میرسد امریکاییها تا اینجای کار بازی را باخته اند و اختلافات درونی آنها روز بروز بیشتر نمایان میشود. آمریکاییها برای خروج آبرومندانه از این باتلاق خود ساخته، یک راه بیشتر ندارند، پایان دادن به جنگ اقتصادی برضد مردم ایران و همچنین پایان دادن به تهدیدها. آمریکاییها باید بدانند که ادامه این مسیر به معنای فرورفتن بیشتر در باتلاق سردرگمیها خواهد بود ضمن آنکه ملت و مسئولان ایران نیز برای ایستادگی بیشتر و پیگیری قاطعانه گزینههای خود، در گام دوم مصممتر خواهند شد.
راضیه رنجبر، خبرگزاری صدا و سیما