وی افزود: در این ساختار برخی از معاونتها در هم ادغام میشوند؛ برخی از ادارات کل و مراکزی که تاکنون مستقیم زیر نظر ریاست قوه قضاییه اداره میشدند، بعضا در همدیگر ادغام یا به معاونتهایی که تناسب داشتند واگذار شده؛ به گونهای که در ساختار جدید در حوزه ستاد قوه قضاییه تقریبا ۴۰ درصد از واحدهایی که مستقیم با رئیس قوه قضاییه سروکار داشتند، ادغام یا حذف شدند و در زیرمجموعه قرار گرفتند.
اسماعیلی ادامه داد: قرار است در ساختار تفصیلی قوه قضاییه متناسب با کوچکسازی ساختار اصلی، حداقل ۲۰ درصد از پستهای سازمانی ستادی حذف شود و نیروهای شاغل در ستاد قوه قضاییه متناسب با ساختار جدید به صف و مراجع قضایی منتقل شوند که این یک گام بسیار موثر بر تحول ساختاری در قوه قضاییه خواهد بود.
وی بیان داشت: هفته قوه قضاییه را که امروز آغازین روز آن است، با تجدید میثاق با آرمانهای امام عظیم الشان و شهیدان و شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی و سایر شهدا آغاز کردیم و برنامههای متنوعی در هفته قوه قضاییه پیش بینی شده و رویکرد برنامههای هفته قوه قضاییه در سال ۱۳۹۸ متفاوت با رویکرد برنامههای سالهای قبل است و جلسات، همایشها و نشستهای قوه قضاییه امسال به جای جلسات تشریفاتی به جلسات کاربردی مبدل شده است.
اسماعیلی ادامه داد: صبح و بعد از ظهر روز سه شنبه نشست کاملا تخصصی، کاربردی و با رویکرد برنامههای تحولی و آینده قوه قضاییه برگزار خواهد شد. علاوه بر آن پیش بینی شده است که در کنار سایر برنامههایی که در این هفته داریم به زودی نشست مشترک مسئولان عالی قوه قضاییه و دولت برگزار شود که باز یک نشست کاربردی است. ما نشست قوه مقننه را در اردیبهشت ماه برگزار کردیم و ان شاءالله بر اساس هماهنگیهایی که انجام شده، قرار است به زودی نشست قوه قضاییه و دولت برگزار شود.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: این نشستهای کاربردی رویکرد همدلی و هماهنگی در قوای سه گانه را ایجاد میکند و نوید میدهد که میتواند برای مردم و جامعه ما آثار مثبتی داشته باشد.
وی تصریح کرد: اصلاح ساختار تصویب شده است و از پایان هفته قوه قضاییه، ساختار جدید عملیاتی و اجرایی خواهد شد. ما از شنبه هفته آینده ساختار جدید را در قوه قضاییه اجرا خواهیم کرد و با این ساختار شاهد کوچکسازی ستاد و هم چابک سازی آن خواهیم بود.
اسماعیلی درباره اینکه کدام بخشها در یکدیگر ادغام میشوند، گفت: معاونت فرهنگی و معاونت پیشگیری و امور اجتماعی با هم ادغام و به معاونت پیشگیری، فرهنگی و امور اجتماعی تبدیل میشود. مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه با معاونت راهبردی ادغام میگردد و به معاونت راهبردی و فناوری قوه قضاییه تبدیل میشود. اداره کل حفظ حقوق شهروندی در بازرسی ویژه قوه قضاییه ادغام میشود. اداره کل امور بین الملل در معاونت امور بین الملل و ستاد حقوق بشر ادغام خواهد شد. مرکز امور نمایندگان در معاونت حقوقی قوه قضاییه ادغام میشود. مرکز سلامت قوه قضاییه در معاونت مالی و پشتیبانی قوه قضاییه ادغام خواهد شد و بسیاری از ادارات کل و مراکز دیگر در ساختار جدید به صورت ادغامی و کوچک سازی و چابک سازی عملیاتی و اجرایی میگردد.
وی در پاسخ به این سئوال که به نمایندگان اجازه بازدید از زندانها داده میشود یا خیر؟ گفت: تا همین امروز نمایندگان متعددی از زندانهای جمهوری اسلامی ایران بازدید داشتند.
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: نمایندگان در استانها و در تهران از زندانها بازدید کردند و باید بگویم هم کمیسیون قضایی مجلس و هم نمایندگان کمیسیون امنیت مجلس از زندانهای تهران بازدید داشتند و سایر تقاضاهای نمایندگان در ارتباط با بازدید از زندانها هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت و ان شاءالله زمینه بازدید فراهم خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره تخلف یکی از مدیران قوه قضائیه گفت: مکرر اعلام کردهام که قرار نیست قبل از آنکه موضوعی به اثبات برسد، اسمی از کسی برده شود.
وی ادامه داد: تغییراتی در قوه قضاییه انجام شده؛ جابجاییهایی بعد از انتصاب ریاست جدید قوه قضاییه در زیر مجموعه این قوه رخ داده و اگر در این ارتباط کسی مرتکب جرم یا تخلف شده باشد، حتما تحت تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت. فعلا جرایم اثبات شده در موضوع مطروحه نداریم؛ اگر اسناد و مدارکی به دست آمد، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در رسیدگی به پرونده آقای عراقچی و فرستادن به دادسرا در مرحله اول علت عدم تحقیقات از آقای سیف، نقص و ارجاع پرونده به دادسرا اعلام شد، این بار نقص این پرونده چیست؟، گفت: چه در ارتباط با خود افراد مطروحه در پرونده و چه در ارتباط با سایر بخشها از نظر دادگاه تحقیقات پرونده کامل نبوده و موارد را هم مشخص و به دادسرا اعلام کرده است که این تحقیقات تکمیل شود.
وی درباره رسیدگی به پرونده قتل علیرضا شیر محمدی گفت: در مدت ۴۸ ساعت به این پرونده قتل رسیدگی و به دادسرا فرستاده شد. اکنون رسیدگی به این پرونده به اتمام رسیده؛ کیفرخواست پرونده صادر و به دادگاه کیفری یک استان ارجاع شده است.
به گفته سخنگوی قوه قضائیه به این پرونده مانند سایر پروندههایی که دارای بازتاب اجتماعی بوده است، به صورت ویژه و فوقالعاده رسیدگی خواهد شد و این پرونده در حداقل زمان مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
اسماعیلی با بیان اینکه زمان رسیدگی به پرونده قتل میترا استاد هنوز تعیین نشده است، گفت: آنچه تعیین شده بود (۱۰ تیر)، مهلت ۱۰ روزهای بود که دادگاه به وکلای اولیای دم و متهم داده بود تا پرونده و کیفرخواست را مطالعه کنند و اگر نقص و ایرادی دارند اعلام کنند و پس از طی این مرحله، در صورتی که نقصی وجود نداشته باشد، دادگاه زمان محاکمه را مشخص میکند.
سخنگوی قوهقضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دادگاه تاکنون نقصی در پرونده اعلام کرده یا خیر؟ گفت: تا الان هیات قضایی هیچ نقضی درباره این پرونده اعلام نکرده است.