پخش زنده
امروز: -
گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اعلام کرد تصمیم گرفته است که به تعلیق اقدامات متقابل علیه ایران ادامه بدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در بیانیه اي اعلام کرد از اعضای خود و دیگر کشورها خواست نظارتشان را بر شعبات و زیرمجموعه نهادهای مالی خود در ایران افزایش دهند.
اف اي تي اف اعلام کرد تا ماه اکتبر به ایران فرصت می دهد تا قوانین ضد پولشویی و تامین مالی تروریسم خود را با هنجارهای بین المللی منطبق کند.
گروه ویژه اقدام مالی افزود تصمیم گرفته است که به تعلیق اقدامات متقابل علیه ایران ادامه بدهد.
شايان ذکر است؛ مقام معظم رهبري در ديدار رئيس، نمايندگان و جمعی از کارکنان مجلس شورای اسلامی در تاريخ چهارشنبه 30 خرداد 1397 درباره نوع مواجهه مجلس با کنوانسيون های بين المللی (اف اي تي اف و ...) تاکيد کردند: اين معاهدات ابتدا در اتاق های فکر قدرت های بزرگ و برای تامين منافع و مصالح آنها پخت و پز می شود و سپس با پيوستن دولت های همسو يا دنباله رو يا مرعوب، شکلِ به ظاهر بين المللی می گيرد به گونه ای که اگر کشور مستقلی مانند ايران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شديد قرار می دهند که مثلاً 150 کشور پذيرفته اند شما چطور آن را رد می کنيد؟
ايشان همچنين در تبيين راه صحيح برخورد با اين گونه کنوانسيونها خاطرنشان کردند: همانگونه که درباره «برخی کنوانسيون های بين المللی اخيراً مطرح شده در مجلس» گفتيم، مجلس شورای اسلامی که رشيد و بالغ و عاقل است، بايد مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروريسم يا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند. البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بين المللی خوب باشد اما هيچ ضرورتی ندارد با استناد به اين مفاد به کنوانسيون هایی بپيونديم که از عمق اهداف آنها آگاه نيستيم يا می دانيم که مشکلاتی دارند.
گفتني است؛ گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در سال 1989 در پاریس توسط سران آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، انگليس، کانادا و آمریکا موسوم به گروه جي 7 (G7) و با مأموریت ادعایی پولشویی تأسیس شد. سران گروه جی 7 ضرورت تشکیل چنین نهادی را ادعاي یکسان کردن مقررات بانکی و مبارزه با پولشویی اعلام کردند.
بعد از حادثه 11 سپتامبر در سال 2001، آنچه «تأمین مالی تروریسم» خوانده شد در دستور کار فعالیتهای گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت. نظارت بر عملکرد شبکه بانکی در سطح جهانی و در سطح کشورها رسالت اصلی FATF محسوب میشود. با وجود این، مواضعی که مقامهای آمریکایی ابراز میکنند نشان میدهد که آنها FATF را ابزار مناسبی برای اعمال هر چه موثر تحریمها علیه کشورهای ناهمسو با سیاستهای آمریکا میدانند.