پخش زنده
امروز: -
معاون بین الملل مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی: باید میزان حداکثری از وحدت و تقریب مذاهب را داشته باشیم تا مقدمه تحقق تمدن نوین اسلامی فراهم شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن پاک آیین در نشست علمی تمدن نوین اسلامی در آیینه تقریب که پیش از ظهر امروز در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، با اشاره به گفتمان دیپلماسی و وحدت اسامی گفت: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید وحدت اسلامی محقق شده باشد، یا به عبارتی باید میزان حداکثری از وحدت و تقریب مذاهب اسلامی را داشته باشیم تا مقدمه تحقق تمدن نوین اسلامی فراهم شود.
معاون بین الملل مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری) افزود: گفتمان دیپلماسی وحدت دو جهت دارد، دیپلماسی و وحدت اسلامی؛ اگر بین دو کشور اختلاف وجود دارد به طور قطع و یقین دیپلماسی بین آنها ضعیف است یا اگر امروز اختلاف در جهان اسلام وجود دارد، به یقین دیپلماسی وحدت در بین آنها به خوبی محقق نشده است.
پاک آیین با تأکید بر اینکه، دانشجویان دیپلماتهای آینده وحدت اسلامی هستند، گفت: یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری مفهوم دیپلماسی را در کنار وحدت قرار میدهند این است که رابطه سازیها انجام شود و نگاهها به صورت رو در رو به هم آمیخته شود و اختلافات به حداقل برسد.
وی افزود: وجه دوم گفتمان رهبری یعنی وحدت اسلامی که لازمه تمدن اسلامی است، به این معنی است که تأکید بر اشتراکات باشد و اختلافات را کاهش دهیم نه اینکه سنی شیعه شود و بالعکس.
پاک آیین گفت: امروز دیپلماسی عمومی کمتر از دیپلماسی رسمی کشور نیست و دیپلماسی وحدت را باید در چارچوب دیپلماسی عمومی کشور دید؛ امروز هر کاری در دنیا بخواهد صورت گیرد اول باید افکار عمومی را برای آن توجیه کرد، اگر میبینم آمریکاییها هنوز نتوانسته اند به ایران حمله کنند، برای این است که نتوانستهاند افکار عمومی را قانع کنند که ایران به دنبال سلاح هستهای است؛ پس ما هم برای تحقق وحدت اسلامی، باید افکار عمومی جهان را آماده کنیم.
وی با تأکید بر کاربرد دیپلماسی وحدت و اهمیت دیپلماسی اسلامی است، افزود: امروز دشمن معضلات مشترک جهان اسلام از جمله معامله قرن و وحدت امت اسلامی را هدف قرار داده است؛ بنابراین باید دیپلماتهای وحدت اسلامی را پرورش دهیم تا بتوانیم هدف مقام معظم رهبری در تحقق وحدت اسلامی را محقق کنیم.