به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس هیأت مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پنجمین جلسه شورای دانشگاه که صبح امروز در واحد شیراز برگزار شد، گفت: برگزاری این گردهمایی فرصتی برای هماهنگی مناسبتر به منظور ارتقاء کیفیت فعالیتها و اقدامات در آزاد اسلامی است.
علیاکبر ولایتی افزود: همانطور که در این جلسه هم مطرح شد دانشگاه آزاد اسلامی نعمتی برای جمهوری اسلامی ایران و یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه مردم در هیچ جای دنیا به اندازه ایران طالب علم نیستند و خوشحال هستیم که جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد دانشجو نسبت به جمعیت، رتبه چهارم جهانی را در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای مردم ایران در طول تاریخ این است که همواره در جستجوی علم بودهاند و در تاریخ ایران و ایران اسلامی به عنوان بخش مهم جهان و جهان اسلام بیشترین علمخواهی را داشتند، چنانچه پس از انقلاب اسلامی که برمبنای اعتقاد و فرهنگ این مردم شکل گرفت نیز مردم ایران به دنبال افزایش دانش و دانایی بودهاند.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به خواسته مردم مبنی بر توسعه آموزش عالی، پاسخ داد و اکنون به اندازه همه درخواستها صندلی دانشگاهی موجود است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با خواست و کمک مردم بنا شد و متعلق به همه ۸۰ میلیون جمعیت کشور است و طبیعی است که نظام به این دانشگاه توجه خاص داشته باشد. مقام معظم رهبری نیز نظر خاصی به دانشگاه آزاد اسلامی داشته و انتظار دارند این دانشگاه بتواند گوشهای از وظیفه احیای تمدن نوین اسلامی را به دوش بکشد.
دکتر ولایتی با بیان اینکه ۳۵ تا ۴۰ درصد جمعیت آموزش عالی کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار داشت: آنچه در دو سال اخیر از سوی هیأت مؤسس و امنا و همینطور هیأت رئیسه دانشگاه پیگیری شده، ایجاد تحول در حوزه فرهنگی و علمی است.
وی افزود: در حوزه فرهنگی، فاصله زیادی با نقطه مطلوب داریم، چرا که اساتید، دانشجویان و درسهای ارائه شده در دانشگاه آزاد اسلامی باید حکایت از پایبندی به فرهنگ اسلامی و هویت ایرانی داشته باشد و اساتید مسلمان یا سایر اساتید ادیان الهی، با اعتقاد به جمهوری اسلامی ایران در این دانشگاه حضور داشته باشند.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: فضای موجود در برخی دانشکدههای واحدهای دانشگاهی در شأن جمهوری اسلامی نیست و مدیران باید همانطور که در حوزههای علمی و پژوهشی حساس هستند، در حوزه فرهنگی و اعتقادی نیز حساسیت بیشتری داشته باشند تا دانشگاه آزاد اسلامی دارای جلوه اسلامی شود.
وی ابراز امیدواری کرد با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی به عنوان سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و اهتمام مدیران این دانشگاه، جلوه فرهنگی و اعتقادی در دانشگاه آزاد اسلامی ارتقا یابد.
ولایتی تأکید کرد: این دانشگاه باید جلوه بارز و برجسته جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد و دکتر طهرانچی به عنوان شخصیتی علمی که در حوزه تخصصی خود زحمت کشیده و علم کسب کرده نیز به دنبال آن است که درسهایی که ارائه میشود، صِرف تقلید از دیگران و ترجمه نباشد، بلکه نتایج تحقیقات دانشمندان و اساتید ایرانی نیز به رشته تحریر درآمده و به دانشجویان ارائه شود.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تأکید بنده این است که در جلسات هیأت ممیزه به تألیف کتب بیشتر از چاپ مقالات ISI توجه شده و امتیاز داده شود، چرا که چاپ یک کتاب حاصل سالها مطالعه است و باید به آن توجه ویژهای شود.
وی با بیان اینکه رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها هماهنگکننده واحدهای استانی هستند، گفت: رؤسای استانها باید بر وضعیت واحدها نظارت داشته و مصوبات جلسات شورای دانشگاه را به اطلاع واحدها برسانند و واحدها را از مسائل علمی، فرهنگی، اقتصادی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی مطلع کنند.
ولایتی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک زنجیره به هم پیوسته در کشور است، اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است، ساماندهی و یکپارچه کردن واحدها در سراسر کشور است. در همین راستا سازمان مرکزی تصمیم گرفته از برخی واحدها که در ارتباط با درآمد و هزینه موازنه ندارند و در پرداخت حقوق اساتید و کارکنان با مشکل مواجه شدهاند، از انباشت مالی سایر واحدها، کسری واحدهای زیانده را جبران کند و هیأت امنای دانشگاه نیز از این تصمیم سازمان مرکزی حمایت میکند.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه وجود مجموعههای فرهنگی، اعتقادی و سیاسی دانشجویان در دانشگاه ضروری است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با هدایت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونت فرهنگی و دانشجویی و سایر مجموعههای دانشگاه، وظیفه دارد از نظام و انقلاب اسلامی حمایت کند و هرجا لازم شد، دانشجویان و اساتید درباره مسائل کشور اظهارنظر کنند و رهنمودهایی که مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید و دانشجویان فرمودند و همچنین بیانیه گام دوم انقلاب میتواند پیشان این گونه فعالیتها باشد.
وی با اشاره به حضور دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق سیلزده، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از ارکان مهم کشور، در کمکرسانی به مناطق سیلزده وارد عمل شد و با اقدامات ارزشمندی را از خود بر جای گذاشت تا مردم احساس کنند که این مولود انقلاب که توسط خودشان ایجاد شده، میتواند به آنها کمک کند.
ولایتی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در ماههای اخیر اقدامات مهمی در جهت خودکفایی در کشور و تولید محصولات دانش بنیان انجام داده است، گفت: این اقدام دانشگاه آزاد اسلامی، از پدیدههای ارزشمندی است که نشان میدهد ظرفیت این دانشگاه بیش از سایر مراکز آموزش عالی کشور است.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه در تشکیلات جدید، دارای معاونتهای موضوعی و تخصصی شده است که نمونه آن را در بخشهای دیگر سراغ نداریم، تصریح کرد: دانشگاههای ما در حوزه علوم انسانی نسبت به سایر علوم عقب هستند و علوم انسانی در دانشگاههای ما تقلید از غرب است در حالی که ما میتوانیم با تکیه بر منابع اسلامی و فرهنگ بومی، علوم انسانی غنی خود را داشته باشیم چرا که دانشمندان ایرانی همچون ابوریحان در مسائل علوم انسانی و جامعهشناسی بسیار جلوتر از دانشمندان غرب هستند.
وی افزود: اساتید دانشگاه آزاد اسلامی باید با هماهنگی بخشهای مختلف این کار را ساماندهی کنند ضمن آن که در علوم پزشکی و مهندسی نیز باید مسئلهمحور و محصولمحور باشد.
ولایتی تأکید کرد: تحریمها هر چند مشکلاتی را به دنبال دارد، اما باید از این شرایط برای پرهیز از اتصال به بیگانگان و ایجاد خودکفایی و اتکا به خود بهره برداری کرد همان گونه که برخی کشورها نیز در شرایط بسیار سخت توانستند به پیشرفت و توسعه دست یابند.