رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران
نقدینگی به سمت صنعت و تولید هدایت شود
نقدینگی یکی از مسایل بخش تولید و صنعت کشور است که دولت برای رفع این مشکل باید پول و سرمایههای سرگردان را به این سمت هدایت کند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ سید عبدالوهاب سهل آبادی در آستانه فرارسیدن ۱۰ تیر روز صنعت و معدن اظهار داشت: تسهیلات بانکها باید در راه تولید و صنعت بکارگرفته شود و پذیرفته نیست برخی از تولیدکنندگان به خاطر دیون مالی در زندان بسر ببرند.
وی گفت: رهبری، دولت و وزارت صمت، دغدغه رونق تولید در کشور دارند و باید شرایط رسیدن به این مهم در جامعه فراهم آید.
سهل آبادی افزود: صنعت از گذشته در ایران شکل گرفته و به ویژه پس از انقلاب، شرکتها و شهرکهای صنعتی در کشور گسترش یافته است و به همین دلیل مردم به تولید، اشتیاق بیشتری نشان داده اند.
وی اظهار داشت: مشکلات و آسیبهای زیادی در راه تولید وجود دارد، مشکل بانکها و سود و بهرههای زیاد از مسایل این بخش است و باید برای رونق تولید، دریافت این تسهیلات برای آنان آسانتر شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: کاهش ارزش پول ملی و مسایل ارزی باعث شد که رسیدگی به بخش صنعت آهنگ کندتری به خود بگیرد و تولیدکنندگان و فعالان بخش صنعت را با مشکلاتی روبرو کند.
سهل آبادی افزود: همچنین اعتماد نداشتن به آینده صنعت از مشکلات این بخش است، زیرا برخی تولیدکنندگان نمیدانند که مذاکره و تعاملات خود را براساس چه اعتبار و منابع مالی و پولی انجام دهند.
وی اظهار داشت: باید شرایطی در جامعه فراهم آید تا امیدواریهای فعالان بخش تولید و صنعت بیشتر شود تا آنان به کار دلگرمتر شوند.
نایب رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت ایران اعلام کرد: 3 مشکل اصلی بخش صنعت
نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: مالیات بر ارزش افزوده، بخشنامه ها و وجوهی که سازمان تامین اجتماعی دریافت می کند از مشکلات بخش صنعت کشور است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ سید حسن حسینی در آستانه فرارسیدن 10 تیر روز صنعت و معدن اظهار داشت: مشکل صنعت کشور فقط نقدینگی نیست و شاید مشکل نقدینگی در استان هایی مانند خراسان رضوی در مرتبه دوم، سوم یا چهارم قرار بگیرد.
وی گفت: مشکل بخش صنعت غیر از نقدینگی، سه مشکل اصلی دیگر از جمله مالیات بر ارزش افزوده را هم شامل می شود که باید دستگاه های ذیربط در رفع آن تلاش کنند.
حسینی به بحث تحریم ها اشاره کرد و افزود: مشکل تحریم ها جدی است و باوجود آنکه سه ماه از سال رونق تولید سپری می شود اما باید حرکت جدی تری در این زمینه آغاز شود.
وی اضافه کرد: برای رونق تولید باید برنامه ریزی کرد زیرا تولید در یک بازه زمانی و فرآیند معینی حاصل می شود و براساس این فرآیند باید تولید شکل بگیرد و در غیر این صورت نمی توان منتظر موفقیت زیادی در این زمینه بود.
حسینی، دیوان سالاری را از دیگر مسایل بخش صنعت ذکر کرد و گفت: برای رونق تولید باید اختیار کافی به استان ها داد تا آن ها در این زمینه مستقل عمل کنند.
وی تصریح کرد: در بخش صنعت استان ها، برای انجام خیلی از فعالیت ها به موافقت مرکز و تهران نیازمند هستند و این می تواند روند انجام فعالیت ها را با دشواری روبرو کند.
نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: برای مثال مسایل تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان های گلستان، مازندران، گیلان، تهران و سیستان و بلوچستان با هم تفاوت دارد و نمی توان با یک دستورالعمل نسبت به رفع مشکلات آن ها اقدام کرد.
وی افزود: باید در این زمینه به استان ها اختیار کافی داد و بحث تفویض اختیار به استان ها مورد توجه قرار گیرد تا استان ها خود تصمیم بگیرند و به طور مستقل عمل کنند.
حسینی تصریح کرد: بخش صنعت به بانک و بهره های یارانه ای وابسته است و باید دستیابی به خودکفایی، بخش تولید را به طور جدی تقویت کرد.
10 تیرماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز صنعت و معدن نامگذاری شده است.