پخش زنده
امروز: -
مراتب ثبت 5 اثر قلعه دختر، محوطه کوه بوجه، نقوش صخرهای داش دره، محوطه دو تپه و شهرداری دلیجان در دستور کار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: حفظ آثار تاریخی، شاه کلید توسعه گردشگری است از این رو ثبت، مرمت و نگهداری این آثار بسیار حیاتی و مستلزم مطالعه و پژوهش های کارشناسی است.
حسینی افزود: طی نامهای از سمت ریاست سازمان به استاندار مرکزی، مراتب ثبت 5 اثر قلعه دختر، محوطه کوه بوجه، نقوش صخرهای داش دره، محوطه دو تپه و شهرداری دلیجان به وی ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه نقوش صخرهای "داش دره" در محدوده سنگ نگارههای تیمره و هفت کیلومتری جنوب شرق روستای رباط مراد واقع شده است، افزود: این دره شامل داش دره بالا، داش دره پایین و داش دره وسط می باشد که روی صخرههای سیاه رنگ، نقوش صخرهای با مضامین مختلف از جمله نقش بزکوهی، شیر، صحنه شکار و غیره حک شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: نقوش مذکور به دلیل فعالیتهای معدن کاری، در معرض آسیب واقع شده بودند، اما خوشبختانه با این ثبت ضمن تعطیلی فعالیتهای معدن، نسبت به ثبت و سکوسازی محدوده اثر و نقوش اقدام خواهد شد.
حسینی با اشاره به جایگاه محوطه دوتپه گفت: محوطه باستان شناختی دوتپه در شهرستان شازند و در اراضی کشاورزی روستای قلعهچی سفلی واقع شده است که مربوط به دوره پس سنگی و قرون میانی دوره اسلامی است و شامل دو تپه متصل به هم است.
وی به اثر کوه بوجه اشاره کرد و افزود: کوه بوجه برجستگی طبیعی منفردی در جنوب شهر خمین و متصل به بافت مسکونی این شهر است، در این کوه و دامنههای آن آثاری از معماری و زیست انسان باقی است که نشان از وجود یک ساختار نیایشگاهی در محل دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: اثر مذکور مربوط به دوره ساسانی است و باتوجه به اهمیتی که از حیث مردم شناسی و باستان شناسی داشته، پس از مستندسازی و طی مراحل ثبت پرونده درفهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
حسینی افزود: ساختمان قدیمی شهرداری دلیجان که قدمت آن به سال 1317 هجری شمسی برمیگردد؛ اولین ساختمان آجری دو طبقه است که در شهر دلیجان بنا شده و با توجه به آرایههای معماری با ارزشی که دارد میتواند با تبدیل به موزه به یکی از جاذبههای گردشگری استان تبدیل شود.
ویبا بیان اینکه قلعه دختر شهرستان خمین در دوره ساسانی بنا شده است، گفت: این قلعه تماما با سنگ و بدون ملات بر بلندای کوه هفتسواران در نزدیکی روستای دربند ساخته شده است.
تاکنون در استان مرکزی بیش از هزار و 700 اثر تاریخی شناسایی شده که هزار اثر آن در فهرست میراث ملی ثبت شده است.