پخش زنده
امروز: -
خشکیدگی درختان بلوط در منطقه حفاظت شده خاییزدر شهرستان کهگیلویه کنترل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کهگیلویه گفت: با اقدامات کنترلی،از سوی کارشناسان پدیده خشکیدگی درختان جنگلی بلوط که دامنگیر عرصه های جنگلی منطقه حفاظت شده خاییز شده بود به صورت کامل کنترل شد.
هدایت الله آویزش با اشاره به شیوع بیماری خشکیدگی درختان بلوط در ۵۰۰ هکتار از منطقه حفاظت شده خاییز افزود: این بیماری از سال ۹۰ تا ۹۴ خسارت زیادی به جنگلهای بلوط حوزه زاگرس وارد کرد.
وی بیان کرد: علاوه بر کنترل کامل این بیماری، در ۱۵۰ هکتار از جنگلهای این منطقه نیز بذر و نهال کاری انجام شد.
آویزش ادامه داد: برای کنترل و حفاظت بیشتر این بیماری در ۴۰۰ هکتار از منطقه حفاظت شده خاییز نیز طرح بانکت بندی اجرا شد.
وی اضافه کرد: حفاظت از بیماری خشکیدگی درختان بلوط در منطقه حفاظت شده خاییز تا سال ۹۷ به عهده منابع طبیعی بوده که حفاظت از آن به محیط زیست واگذار شد.
آویزش افزود: ریز گردهای عربی با شدت بیشتر و برگشت پذیری سریعتر، کاهش بارشهای جوی، تغییرات اقلیمی به طوری که افزایش میانگین دمای سالیانه با کاهش میزان رطوبت نسبی را به همراه داشت، طغیان آفات و قارچهای بیماری زا از جمله سوسک چوب خوار، پوست خوار، بیماری زغالی، زراعت زیراشکوب و تخریب و فرسایش خاکهای جنگلی، حضور دام در جنگل از عوامل مستقیم این پدیده است.
وی اضافه کرد: آتش سوزی در جنگل، استفاده بیش از حد از توان اکولوژیکی سرزمین و کهنسال بودن درختان نیز از جمله عوامل غیر مستقیم دخیل در پدیده خشکیدگی درختان بلوط است.
منطقه حفاظت شده خاییز با مساحت ۳۳ هزارو ۳۸۵ هکتار طی مصوبه شماره ۱۶۳ مورخ ۲۳/۱۰/۷۷ شورای عالی حفاظت محیط زیست در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
این منطقه در فاصله ۱۵ کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
از سال ۹۰ تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد دچار خشکیدگی شدهاند که این آسیب در کوههای خاییز، لنده و بوستان بیش از بقیه نقاط استان بوده است.