پخش زنده
امروز: -
دروازه مشترک یا تیر الکترونیکی آستارای ایران و آستارای جمهوری آذربایجان امروز افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ امروز با حضور مهدی میراشرفی معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس گمرک ایران جواد جهانگيرزاده سفير ايران در جمهوري آذربايجان ، ابوالقاسم یوسفی نژاد ناظر گمرکات گیلان ، پرویز تقوی ناظر گمرکات اردبیل ، حسن رستم زاده فرماندار آستارا و همچنین صفر مهدی اف رئیس گمرک جمهوری آذربایجان طرح تیر الکترونیک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در گذرگاه مرزی آستارای ایران افتتاح شد.
تسهيل و تسريع در فرآيند گذر مرزي ، جلوگيري از جعل و تقلب اسناد ، تسريع در جريان ترانزيت محموله هاي تجاري ، انتقال اطلاعات مندرج در دفترچه كارنه تير بصورت الكترونيكي در حداقل زمان برای تسريع اطلاعات گذر مرزي ، كاهش هزينه هاي ترانزيت مرزي و انتقال مسافر بين مرزهاي بين المللي كشور از مزایای این طرح است.
امعاون وزیر اقتصاد و امور دارایی در مراسم راه اندازی تیر الکترونیک ایران با جمهوری آذربایجان با بیان اینکه این 2 کشور در کریدور شمال- جنوب قرار گرفتهاند و این کریدور یکی از حساس ترین کریدورهای تجاری دنیا است گفت : پس از جمهوری آذربایجان، گرجستان هدف بعدی ایران است تا مسیر برای اتصال به دیگر کشورهای اروپایی هموار شود.
مهدی میراشرافی با بیان اینکه 2 ماه پیش برای اجرایی شدن کنوانسیون تیر الکترونیکی مسیرمیرجاوه - چابار- بمببی مورد بهره برداری قرار گرفت افزود : پس از جمهوری آذربایجان، گرجستان هدف بعدی ایران گرجستان است تا مسیر برای اتصال به دیگر کشورهای اروپایی هموار شود.
وی یکی از راه های نزدیکی دو کشور به یک دیگر و ایجاد رفاه اجتماعی بین مردم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را افزایش سطح مبادلات تجاری دانست و افزود : برای تحقق این کار مهم، نقش گمرک جمهوری اسلامی ایران بیش از دیگر دستگاههای اجرایی است.
رئیس گمرک جمهوری اسلامی ایران شعار سال 2019 سازمان جهانی گمرک را مرزها و گمرکات هوشمند اعلام کرد : E-TIR یکی از پروژههای در دست اجرای سازمان گمرکات جمهوری اسلامی ایران برای هوشمند سازی گمرکات و مرزها است که بعد از ترکیه، جمهوری آذربایجان دومین تجربه ایران در بحث گمرک هوشمند است.
مهدی میراشرافی با بیان اینکه هم اکنون حدود 76 کشور در 4 قاره عضو کنوانسیون تیر الکترونیکی هستند تصریح کرد : رقابتی و مکانیزه شدن تبادل کالا، تسریع در حمل و نقل، کاهش تخلفات و حذف بروکراسی های اداری از جمله مزیتهای پروژه تیر الکترونیکی است که این افتخار نصیب دولت های ایران و آذربایجان شده است.
وی روابط تجاری و اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان را خوب ارزیابی کرد و افزود : امیدواریم مرز مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان مرز دوستی، توسعه و رفاه اجتماعی بین دولتها و ملتهای دو کشور باشد.
رئیس گمرک جمهوری آذربایجان هم در این مراسم با بیان اینکه هیچ مشکلی گمرکی بین ایران و آذربایجان وجود ندارد گفت: روابط گمرکی ایران و آذربایجان به واسطه همکاریهایی که بین رؤسایجمهور دو کشور وجود دارد خوب بوده و تمام تلاش ما ارتقای سطح همکاریها است.
صفر مهدیاف روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را در سطوح مختلف خوب ارزیابی کرد و افزود: با هر پروژه مشترکی که بین آذریها و ایرانیها مورد بهرهبرداری قرار میگیرد روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور مستحکمتر میشود.
رئیس گمرک جمهوری آذربایجان اجرای پروژه تیر الکترونیکی را به نفع گمرکات ایران و جمهوری آذربایجان دانست و تصریح کرد: با اجرای این پروژه، بروکراسی اداری و کاغذبازی به حداقل رسیده و الکترونیکی شدن مبادلات از مرز باعث افزایش سرعتعمل گمرک در حملونقل و جابهجایی کالا میشود.
در سفر روسای دو گمرک ایران و آذربایجان همچنین تفاهم نامه روساي گمرك جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان در آستاراي جمهوري آذربايجان امضاء شد.