شریعتمداری در مجمع عمومی کنفرانس بین المللی کار در ژنو ؛
آغاز نهضت مهارت افزایی درجهان؛ ضرورت اجتناب ناپذیر
شریعتمداری : بدلیل تغییرات سریع در عرصه کار ، نظام های تحصیلی و آموزشی نیاز به باز مهندسی و تحول دارند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای مهارتی آینده باشند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از وین ؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشورمان در مجمع عمومی یکصد و هشتمین کنفرانس بین المللی کار در ژنو گفت: به دلیل تغییرات سریع و شگرف در عرصه کار ، نظام های تحصیلی و آموزشی نیاز به باز مهندسی و تحول دارند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای مهارتی آینده باشند. در این ارتباط آغاز نهضت مهارت افزایی در جهان امروز یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
محمد شریعتمداری افزود: تحولات جهان کار چالش ها و فرصت هایی را به همراه خواهد آورد که نیازمند اتخاذ سیاست ها و انجام اقدامات نوآورانه برای تنظیم یک دستور کار انسان محور است بنابراین لازم است شرایطی فراهم گردد که همگان از فرصت ها و مواهب آینده کار منتفع شوند.
وی گفت: علاوه بر آن ، جهان با چالش های مهمی همچون تغییرات اقلیمی ، فرسایش محیط زیست ، نابرابری ها ، مهاجرت ، یک جانبه گرایی ، تروریسم و افراطی گری مواجه شده است.
شریعتمداری گفت: این چالش ها صرفا از طریق تشریک مساعی جمعی و توسل به چندجانبه گرایی قابل حل و فصل هستند.
وی افزود: بنابراین پیشنهاد می کنم تقویت چند جانبه گرایی و اتکا به رهیافت های جمعی برای نیل به آینده ای روشن تر در دستور کار سازمان بین المللی کار قرار گیرد. دسترسی عادلانه و برابر همه اعضا به یک نظام اقتصادی متوازن و مبتنی بر قواعد بدون هیچ گونه تبعیضی فراهم و تضمین شود.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی کشورمان گفت: درحالی که ما اینجا گردهم آمده ایم تا درخصوص آینده ای روشن برای جهان با یکدیگر هم اندیشی و گفت وگو کنیم، متاسفانه تحریم های یک جانبه و غیرقانونی، بدون هیچ توجیهی بر اقتصاد کشور من تحمیل شده است. تحریم هایی که مردم عادی به خصوص کارگران و معیشت آنها و همچنین فعالیت اقتصادی کارفرمایان را هدف قرار داده است. اما اینجا به نمایندگی از جمهوری اسلامی با افتخار اعلام می کنم که این تحریم ها نه تنها عزم و اراده برای گسترش رفاه اجتماعی؛ ارتقا کار شایسته و توسعه پایدار را تضعیف ننموده است بلکه ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران با انرژی و توان مضاعفی بر همه این بدخواهی ها غلبه خواهند کرد.
شریعتمداری گفت: تحریم های یک جانبه و غیرقانونی در تضاد با اهداف متعالی سازمان بین المللی کار است که تحقق عدالت اجتماعی و کار شایسته برای همگان را دنبال می کند. بنابراین اتخاذ رویکردی منسجم در این خصوص ضروری است. لذا اینجانب از سازمان بین المللی کار درخواست می کنم قویا از تمامی کشورهای عضو بخواهد از تحمیل اقدامات یک جانبه و غیرقانونی که مانع توسعه پایدار کشورها می شود و آثار سوء ای بر دنیای کار ، برابری و عدالت دارد خودداری نمایند.
وی گفت: ارتقاء مهارت افزایی، گسترش نهادهای کار، تقویت توانمندی های شرکای اجتماعی، افزایش بهره مندی از پناسیل جوانان، حمایت از بنگاههای اقتصادی بویژه شرکت های نوپا و دانش بنیان و ارتقاء استانداردهای کار از مهمترین برنامه کشور برای نیل به آینده ای بهتر برای کار است.