به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از فرانس پرس، انگلیس نیز ایران را متهم کرده است.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان به محض ورود به لوکزامبورگ برای شرکت در نشستی با همتایان اروپایی خود گفت: "چنین تصمیمی باید با دقت بسیاری گرفته شود. من از ارزیابی سرویس های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس آگاهی دارم اما در مورد آنچه به ما مربوط می شود، هنوز تصمیمی در این باره نگرفته ایم. باید بسیار محتاط بود و ما اطلاعات بیشتری در این زمینه جمع آوری می کنیم".
پکا هاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند نیز خاطر نشان کرد: "پیش از نتیجه گیری لازم است همه مدارک را در اختیار داشته باشیم".
ژان-ایو لودریان، جرمی هانت و دیدیه ریندرز وزرای امور خارجه فرانسه، انگلیس و بلژیک در این نشست شرکت نکردند.
بسیاری از وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از موضع آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد حمایت کردند که تحقیق مستقل درباره حمله به نفتکش ها را خواستار است.
ژان اسلبورن، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ نیز در خصوص تکرار اقدامات اشتباه دیپلماتیک که به تهاجم عراق در سال 2003 منجر شد، هشدار داد و تأکید کرد: "تلاش اصلی وزرای امور خارجه جلوگیری از وقوع جنگ است".
وی همچنین تصریح کرد: "من همانند 16 سال پیش متقاعد شدم نباید این اشتباه را مرتکب شویم که فکر کنیم می توانیم مشکلی را در خاورمیانه با سلاح حل و فصل کنیم".
الکساندر شلنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش نیز هشدار داد: "خطری که وجود دارد این است که اینجا ما با آتش بازی می کنیم و در واقع در پایان بازنده ای بیش نخواهیم بود".
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته جلوگیری از "تحرکات" در منطقه را خواستار شد.
اتحادیه اروپا در تلاش برای نجات توافقنامه هسته ای ایران (برجام) است. با خروج آمریکا از برجام و تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور بر اعمال تحریم های اقتصادی ضد جمهوری اسلامی، این توافقنامه در معرض تهدید قرار گرفته است.
هلگا اشمیت، معاون آلمانی فدریکا موگرینی برای جمع آوری اطلاعات در زمینه حمله به نفتکش ها، هفته پیش به منطقه به ویژه ایران سفر کرد.
بنا بر اعلام سازمان انرژی اتمی ایران، ذخایر اورانیوم غنی شده در ایران از بیست و هفتم ماه ژوئن ( 6 تیر ) بر اساس توافقنامه هسته ای سال 2015 از حدود تعیین شده فراتر خواهد رفت.
حملات روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان در جنوب شرقی تنگه هرمز رخ داد. این تنگه آبراهی حیاتی به شمار می رود که کشورهای غنی از انرژی را در خاورمیانه به بازار جهانی متصل می کند.