آغاز المپیاد هنرستانهای فنی و حرفهای کشور در مشهد
نخستین دوره "المپیاد شایستگی محور" ویژه هنرجویان هنرستانهای فنی و حرفهای سراسر کشور امروز در مشهد آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این مراسم گفت: رویکرد نوین
آموزشهای فنی و حرفهای بر اساس اسناد فرادستی تربیت هنرجویان مبتنی بر شایستگی است. به همین دلیل وزارت آموزش و پرورش به لحاظ مسئولیت ارائه آموزشهای رسمی، در راستای ارتقای سطح کیفی آموزشهای تخصصی و ارزیابی کیفیت آن و نیز ایجاد انگیزه لازم برای جذب و هدایت استعدادها، خلاقیتها و توانمندیهای هنرجویان در یک رقابت سالم و سازنده اقدام به برگزاری نخستین المپیاد شایستگی محور در 3سطح هنرستان، استان و کشور کرده است.
قاسم علی خدابنده افزود: این المپیاد همزمان با استقرار کامل نظام نوین آموزشی (۳-۳-۳-۳) در پایه دوازدهم هنرستانهای شاخه فنی و حرفهای کشور برای نخستین بار و به میزبانی خراسان رضوی برپا شده است.
وی ادامه داد: برگزاری این المپیاد در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به "سال رونق تولید" نامگذاری شده برای دستگاه تعلیم و تربیت بسیار مهم و ارزشمند است و بطور قطعی در آینده اثرات و نتایج آن را در آموزش و پرورش کشور و از طریق ایجاد اشتغال پایدار، رونق تولید و در نهایت توسعه اقتصادی خواهیم دید.
وی ترویج و ایجاد نگرش حرفهای در سطح ملی، سنجش میزان کیفیت آموزشهای تخصصی ارائه شده در 3سطح هنرستان، استان و کشور، توسعه و تعالی رشتههای مختلف شاخه فنی و حرفهای، توانمندسازی و مشارکت هنرجویان در سطوح مختلف، تقویت شوق یادگیری و یاددهی برای تعالی هنرجویان و هنرآموزان، آگاهی و شناخت جامعه در خصوص ظرفیت معرفی رشتههای موجود در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای برای جذب هنرجویان و دانش آموختگان هنرستانها در مشاغل مرتبط را از مهمترین اهداف برگزاری این المپیاد برشمرد.
خدابنده افزود: المپیاد شایستگی محور با رویکرد شایستگیهای فنی و غیرفنی شامل اخلاق حرفهای، الزامات محیط کار، نوآوری و کارآفرینی، مدیریت تولید و کاربرد فناوریهای نوین در هشت رشته حسابداری، تأسیسات مکانیکی، مکانیک خودرو، امور زراعی، صنایع غذایی، صنایع فلزی، تربیت بدنی و ساختمان اجرا میشود.
وی ادامه داد: در مرحله هنرستانی این المپیاد هشت هزار و ۱۷۲هنرجو در سراسر کشور با یکدیگر رقابت کردند که به تفکیک از این تعداد پنج هزار و ۲۵۴هنرجوی پسر و دو هزار و ۹۱۸هنرجوی دختر در این رویداد بزرگ شرکت داشته اند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: پس از برگزاری آزمون سنجش عملکردی در شهرستانها دو هزار و ۲۲۶هنرجو به مرحله منطقهای راه یافتند. پس از برگزاری آزمون برای مشخص شدن افراد شایسته در هر رشته نیز دو هزار و ۶۰نفر به مرحله فعالیت کارگاهی استانی رسیدند. در نهایت 8نماینده از استانها در هر یک از رشتههای فنی و حرفه ای برای رقابت در مرحله کشوری مشخص شده اند.
وی افزود: ۲۱۹هنرجوی دختر و پسر از ۳۲ استان کشور در دو روز در این مسابقات با یکدیگر رقابت می کنند و در پایان نفرات برتر کشوری در هر عنوان آزمون شایستگی محور معرفی خواهند شد.