جروزالم پست:
چرا سفارتخانه های بیشتری به قدس منتقل نشدند
با وجود تلاش های نخست وزیر اسرائیل تعداد کمی از کشورها از اقدام آمریکا برای انتقال سفارتخانه خود به قدس پیروی کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه جروزالم پست، با وجود تلاش های نخست وزیر اسرائیل تعداد کمی از کشورها از اقدام آمریکا برای انتقال سفارتخانه خود به قدس پیروی کردند.
این روزنامه صهیونیستی در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم تارا کاوالر نوشت: اقدام آمریکا در سال گذشته در انتقال سفارت خود از تل آویو به شهر قدس (اشغالی) موفقیت بسیار بزرگی برای بنیامین نتانیاهو, نخست وزیر اسرائیل, در تلاش برای به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت اسرائیل, محسوب می شود. وی امیدوار است کشورهای دیگر نیز از این ابرقدرت جهان پیروی کنند.
با این که گواتمالا نیز سفارت خود را به قدس منتقل کرده است و مولداوی هم هفته گذشته اعلام کرد این کار را انجام خواهد داد, اما آرزوی نتانیاهو تحقق نیافته است.
پاراگوئه نیز سفارت خود را در سال 2018 میلادی به قدس منتقل کرد, اما پس از تغییر دولت, این کشور آمریکای جنوبی سفارت خود را به تل آویو برگرداند.
دکتر امانوئل ناون, عضو ارشد موسسه مطالعات راهبردی جروزالم گفت علتش این است که هزینه سیاسی این کار بسیار زیاد است.
وی به مدیا لاین گفت: "این کار برای آنها ارزشش را ندارد. بسیاری از کشورها منافع بسیار زیادی در جهان عرب و مسلمان دارند و این منافع بسیار بیشتر از آن است که بخواهند حرکتی انجام بدهند که در آن کشورها به آنها به چشم خصم نگریسته شود و همچنین منافع این کار نیز برای آنها بسیار کم است."
حتی در کشورهایی مانند برزیل نیز که جمعیت بزرگی از مسیحیان پروتستان انجیلی دارد که از اسرائیل حمایت می کنند, این مسئله صدق می کند.
ناون گفت, حتی در برزیل, فشار مسیحیان پروتستان انجیلی بر ژایر بولسونارو رئیس جمهور این کشور, در برداشتن این گام کافی نیست.
دکتر اوفر اسرائیلی, عضو ارشد موسسه راهبردی و دیپلماسی در مرکز بین رشتهای هرتزلیا در اسرائیل به مدیا لاین گفت: "زمانی که کشوری سیاستی به خصوص یک سیاست خارجی را دنبال میکند, تغییر آن اگر دلیل محکمی نداشته باشد, بسیار دشوار است." وی افزود, بسیاری از کشورها معتقدند جابجایی سفارتخانه شان به مناقشه اسرائیل و فلسطینیان دامن خواهد زد.
وی همچنین گفت: "بسیاری از کشورها معتقدند انتقال سفارت خود به قدس یا به رسمیت شناختن آن به عنوان پایتخت اسرائیل باید در نتیجه مذاکرات میان دو طرف حاصل شود و اقداماتی مانند اقدام آمریکا, با حمایت یکجانبه, اوضاع را برای حل و فصل اختلافات اسرائیل و فلسطین دشوارتر می کند."
اوفر اسرائیلی بر این باور است که در آینده کشورهای بیشتری سفارت خود را به قدس منتقل خواهند کرد اما کشورهایی که بازیگران بزرگ در عرصه بین المللی نیستند.
وی گفت: "می توانیم انتظار داشته باشیم که هر سال تعداد کمی از کشورها, که بیشتر آنها کوچک هستند, سفارتخانه های خود را منتقل کنند, کشورهایی که به آمریکا تکیه دارند یا برای ارتباط با واشنگتن به اسرائیل نیاز دارند ."
وی در ادامه گفت: "کشورهایی که تاکنون سفارتخانه های خود را منتقل کرده اند تحت فشار شدید آمریکا بودند. همه آنها کشورهای بسیار کوچکی هستند که واداشتن آنها به این تغییر موثر بوده است."
اوفر اسرائیلی گفت, انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020 نقش مهمی در تصمیم کشورهای دیگر برای انتقال سفارتخانه های خود به قدس دارد. چرا که ظاهرا آنها تصمیم آمریکا را برای انتقال سفارت این کشور به جای سیاست دائمی آمریکا به رئیس جمهور نسبت می دهند.
وی گفت: "اگر رئیس جمهور ترامپ بار دیگر انتخاب شود, کشورهای بیشتری سفارتخانه های خود را جابجا خواهند کرد. اگر یک دموکرات پیروز شود, اوضاع فرق خواهد کرد و شاید کشورهایی که قبلا سفارتخانه های خود را به قدس منتقل کرده بودند, آنها را به تل آویو بازگردانند."