به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه امید حاجمحمدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: لمپیاسکین یک بیماری
ویروسی پوستی است که با آغاز فصل گرما، میزان شیوع آن در گاوها و گوسالهها افزایش مییابد.
حاج محمدی افزود: بیماری شامل تب، آبریزش از چشمها، افزایش ترشحات بینی و حلق، بیاشتهایی، کاهش تولید شیر و ظهور ندولهای جلدی (ضایعات پوستی به شکل برجستگیهای دانه مانند) است که ممکن است تمامی بدن را بپوشاند.
وی خاطرنشان کرد: نظافت و بهداشت جایگاه دام مهمترین راه برای جلوگیری از شیوه این بیماری است و برای این منظور دامداران میتوانند یک لیتر سم را در ۱۰۰ لیتر آب حل کرده و جایگاه دام را سمپاشی کنند.
به گفته حاجیمحمدی سمپاشی جایگاه و بدن دام را هر ۲۰ الی ۲۵ روز یکبار الزامی دانست.
وی افزود: دامداران برای سمپاشی بدن دام لازم است یک لیتر سم را در یکهزار لیتر آب حل کنند و بدن دام را با آن سمپاشی کنند.
ویتصریح کرد: ۳۰ درصد سمپاشی جایگاه دام را دامپزشکی بهصورت رایگان انجام میدهد که تاکنون ۵۰ درصد جایگاهها سمپاشی شده است.
وی با بیان اینکه لمپیاسکین در واقع بیماری مشترک بین انسان و دام نیست، افزود: این بیماری در تماس با دامهای بیمار، تشی آلوده و از طریق گزش حشرات (پشهها و مگسهای خونخوار) منتقل شود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از بیماری زردی بین دام خبر داد و اظهار داشت: بارندگی فراوان و گرما سبب تکثیر حشرات که ناقل بیماری زردی و آبله گاوی هستند شده است، ماه گذشته در ثلاث باباجانی و جوانرود ۲ نفر درگیر بیماری مشترک انسان و دام (تب خونریزی دهنده کریمهکنگو) شدند که با اقدام به موقع بهبود یافتند.
حاجیمحمدی در خصوص نحوه انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمهکنگو، گفت: دام و موش میزبان این بیماری و کنه واسط ناقل آن است، این بیماری سبب خونریزی داخلی میشود و اگر کنترل نشود، منجر به مرگ نیز میشود.
وی ضمن تاکید بر کنترل کشتار قاچاق، از مصرف کنندگان خواست هر نوع گوشت قرمز و سفید را از مراکز معتبر تهیه کرده و به تاریخ مصرف و تولید توجه لازم را داشته باشند.
حاج محمدی هشدار داد، به هیچ عنوان با کنه تماس نداشته باشند و از ترکاندن کنه دام جدا خودداری کنند، در مواقع ترکاندن کنه کوچکترین خراش سبب انتقال بیماری میشود.