به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، خداداد غریبپور در ششمین همایش جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی افزود: با اجرایی شدن این طرح ها، برای ۶ هزار نفر اشتغال ایجاد میشود که نشان میدهد معدن ظرفیت بالایی برای اشتغال آفرینی و حرکت رو به جلوی صنایع وابسته دارد.
وی اضافه کرد: اگر شرکتها همراه با وارد کردن تجهیزات به کشور، ملزم به وارد کردن دانش فنی هم بودند در حال حاضر ظرفیت بیشتری دربخش صنعت داشتیم که این مسأله نوعی بهرهوری محسوب میشود.
وی ادامه داد: در جلسه روز گذشته در وزارت صنعت بحثهایی در مورد توسعه اکتشاف ظرفیتهای معدنی مطرح شد و تاکید کردیم که از ظرفیت کنسرسیومهای موجود در اکتشاف معادن استفاده بیشتری شود که این مسأله میتواند بهرهوری بخش معدن را افزایش دهد.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی اضافه کرد: در شرایط تحریم، توسعه منابع انسانی یکی از رویکردهای بهرهوری محسوب میشود که باید به این مسأله در برنامهریزیها توجه ویژه شود.
غریبپور در ادامه با بیان اینکه قرار بود یک شرکت کرهای در صنعت پتروشیمی با یکی از شرکتهای ایرانی همکاری کند و یک دستگاه به طرف ایرانی تحویل دهد، گفت: این اتفاق به دلیل تحریمهای آمریکا عملی نشد، اما سازنده داخلی اعلام آمادگی کرد که این دستگاه را میسازد و واقعا هم ساخت یعنی توانستیم با اعتماد به ظرفیت داخل کار ساخت دستگاه را در داخل انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه باید به تحقیقات بها داده شود تا شاهد رشد سازمانها باشیم، گفت: دانشگاههای کشور را بر اساس ظرفیتهای معدنی استانها به ۱۰ منطقه تقسیمبندی کردهایم تا از این ظرفیت در بخش معادن و صنایع معدنی استفاده شود.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با بیان اینکه در بخش معدن باید به بهرهوری در مراحل مختلف توجه شود، گفت: با ارتقاء بهرهوری در پایه آموزش، حوادث معدنی کاهش مییابد.
به گفته غریبپور سوار شدن بر فناوری، یکی از شاخصهای بهرهوری است و سازمان توسعه معادن تلاش میکند با افزایش سطح دانش فنی معادن بهرهوری این بخش را بالا ببرد.
وی ادامه داد: افزایش بهره وری معادن نیازمند رشد ضریب استحصال مواد معدنی است.
در ششمین دوره جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی، ۵۷ شرکت حضور داشت که از این تعداد ۳۳ شرکت داوری شد، از این میزان هم ۸ شرکت معدنی به عنوان شرکت برتر انتخاب و تقدیر شد.