پخش زنده
امروز: -
25درصد مساحت سیستان و بلوچستان را بیابان تشکیل داده و هر20 شهرستان این استان بیابانی اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب، گفت: بیشترین مساحت بیابان استان در شهرستان ایرانشهر است اما حادترین شرایط در حوزه سیستان با 3 کانون بحرانی و وجود ریزگردهاست.
ریگی افزود: بارندگی کمتر از میانگین 110 میلی متری باعث شده است حدود 4 و شش دهم میلیون هکتار بیابان در سیستان و بلوچستان وجود داشته باشد که از این مساحت، 28 کانون با وسعت یک میلیون و 270 هزار هکتار بحرانی و تولید کننده ریزگرد هستند.
وی گفت: میانگین بیابان درسیستان و بلوچستان 9 برابر میانگین جهانی و 4 برابر میانگین کشوری است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان علل اصلی بیابان زایی را نوع مدیریت حاکم بر سرزمین و استفاده بیش از حد از قابلیت های سرزمینی دانست و گفت: به نظر کارشناسان روند بیابان زایی در این استان بسیار شدید است و بخش زیادی از راه های استان، تاسیسات زیر بنایی راه آهن به شدت تحت تاثیر بیابان است.
ریگی با اشاره به اهمیت تدوین سند مدیریت راهبردی در حوزه بیابان زدایی، گفت: از جمله برنامه های اداره کل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان برای بیابان زدایی در سال 98 ، مالچ پاشی 3 هزار و 700هکتار ، نهال کاری هزار و 700 هکتار و پخش آب (در صورت آورد) برای 18 هزار هکتاراز اراضی استان است.
شعار امسال روز جهانی بیابان زدایی که یکی از چالش های مهم قرن 21 محسوب میشود"بیاید باهم جهانی سبز بسازیم" اعلام شده است.