به گزارش
خبرگزاری صدا و سيما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، " یکصدو هشتمین کنفرانس بین المللی کار" از ۲۰ خرداد اغاز شده است و تا ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ (۱۰ تا ۲۱ ژوئن ۲۰۱۹) با حضور اعضای سه جانبه (نمایندگان دولتها و گروههای کارگری و کارفرمایی) در مقر اصلی آن سازمان در شهر ژنو سوئیس برگزار میشود.
دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از موسسان سازمان و عضو اصلی هیأت مدیره مشارکت فعال در روند سیاستگذاری و تصمیم گیریهای سازمان دارد.
همچنین امسال به مناسبت یکصدمین سالگرد تاسیس سازمان بین المللی کار در سال ۲۰۱۹ (موسوم به سده ILO) همه برنامههای سازمان تحت الشعاع رویداد مهم سده قرار گرفته است و طیف وسیعی از مقامات بلندپایه کشورهای عضو برای گرامیداشت سده در آن شرکت و سخنرانی میکند.
شریعتمداری ضمن سخنرانی در این کمیته جامع گرامیداشت سده - در نشست جنبش عدم تعهد وزرای کار (موسوم به نم) و نیز نشست وزرای گروه آسیا و اقیانوسیه (اسپگ) نیز شرکت میکند و به طرح دیدگاهها و نظرا ت جمهوری اسلامی ایران میپردازد.
سخنرانی در اجلاس وزرای کار جنبش عدم تعهد، سخنرانی در مجمع عمومی، ملاقات با وزیر کار عراق نشست با نمایندگان ایران در ژنو، ملاقات با وزیر منابع انسانی مالزی، ملاقات با وزیر کار بلغارستان، ملاقات با وزرای کار سوریه، آذربایجان و عراق، نشست با هیات سه جانبه ایران و سخنرانی در اجلاس وزرای کار آسیا و اقیانوسیه از جمله برنامههای پیش بینی شده وزیر تعاون، کارورفاه اجتماعی در این سفر است.
دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن مشارکت فعال در همه کمیتههای اجلاس اقدام به صدور بیانیه اعلامیه سده در کمیته جامع کرده است.
همچنین در این بیانیه، رویکرد انسان محور برای موضوع آینده کار مورد تاکید قرار گرفت و بر اهمیت استفاده از پتانسیل جوانان و فراهم آوردن فرصتهای آینده کار برای آنها در این بیانیه خاطرنشان شد.
همچنین تصریح شد به سبب الگوهای در حال تغییر در جهان کار، لازم است نظامهای آموزشی، تحصیلی و مهارتی متحول شوند تا نیازهای مهارتی آینده به طور موثر برآورده شوند.
همچنین بر حمایت از بنگاههای اقتصادی و تعاونیها تاکید و اضافه شد که اثر حوادث طبیعی و تاثیر آن بر جهان کار بایستی مورد توجه قرار گیرد.
بیانیه همچنین اهمیت تقویت چند جانبه گرایی و خودداری از اقدامات قهری یکجانبه را برجسته کرد و تاکید شد لازم است اعلامیه سده ارتقاء چند جانبه گرایی را مطالبه کند و اضافه شد اقدامات قهری یکجانبه به خصوص تحریمهای اقتصادی حق دستیابی به کار شایسته و دستیابی به عدالت اجتماعی را با چالشهای جدی مواجه میکند.
تصریح شد برای موفقیت اعلامیه سده، بایستی دستیابی همه کشورها به نظامهای اقتصادی بین المللی تضمین شود.