به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ خلیل قاسمی در سومین کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان افزود: بیشتر محصولات صادراتی از استان محصولات معدنی صنایع غذایی و بهداشتی است.
هدف گذاری صادرات غیر نفتی امسال استان سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است.
وی گفت: بخش کشاورزی و گردشگری در نیمه دوم سال فعالیت بیشتری دارد.
خلیل قاسمی افزود: دریافت عوارض صادارتی خرما لغو شده است.
استاندار هرمزگان بر استرداد مالیات بر ارزش افزوده واحدهای صادراتی تاکید و پیشنهاد کرد تا تصفیه کامل ارز حاصل از صادرات، از واحدهای صادراتی ضمانت نامه اخذ شود.
فریدون همتی افزود: شرکت پخش فرآوردهای نفتی استان از زمان ابلاغ سوخت یارانهای به شناورهای با ظرفیت کمتر از ۵۰۰ تن سوخت یارانهای تحویل دهد.
استاندار هرمزگان گفت: برای توسعه صادرات در بنادر کوچک از دو سال پیش تاکنون ۱۴ مجوز مرز رسمی گرفته شده است.
همتی به اداره صنعت، معدن و تجارت ماموریت داد برنامه صادرات کالا به کشورهای قطر، عمان و امارات متحده عربی را تدوین کند.
استاندار هرمزگان بر بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه تولید کشور تاکید کرد.
مدیرکل گمرک شهید باهنر هرمزگان هم گفت: از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت ۸ میلیون و ۷۹۰ هزار تن کالا به ارزش ۴ میلیارد دلار از گمرکات استان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۷۸ درصد از نظر تناژی و ۱۲۵ درصد از نظر ارزش دلاری افزایش داشته است.
مهدی رضایی افزود: در این مدت ۶ میلیون و ۷۹۰ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش ۲ میلیارد و ۷۲۷ میلیون دلار از گمرکات استان صادر شد. وی گفت: بیشتر صادرات به کشورهای چین، تایلند، امارت متحده عربی، هند و کشورهای آفریقایی است.
کالای صادراتی از گمرکات استان سنگ آهن، پلیمرها، قیر، اتیلن، کودهای شیمیایی و معدنی است.
رضایی افزود: واردات ۲ ماهه امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد دلار است که نسبت به مشابه پارسال ۱۷ درصد از نظر تناژی و ۱۸ درصد از نظر دلاری کاهش دارد. بیشتر واردات از کشورهای چین، هند، امارت متحده عربی، آلمان و ایتالیا است.
برنج، شکر تصفیه نشده، ماشین آلات و گوشت منجمد گاو کالایهای وارداتی است. الله مرداد عفیفی پور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان هم گفت: نصب اسکله و رمپ در بنادر کوچک برای رونق صادرات در دستور کار است.