پخش زنده
امروز: -
چهارمحال و بختیاری امسال به عنوان پایلوت در ترکیب اصلاح نژاد دام در دام سبک روستایی، صنعتی و عشایری برگزیده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در همایش بزرگداشت هفته جهاد کشاورزی که در فرهنگسرای شهرکرد برگزار شد اصلاح نژاد در جمعیت دامی را بهترین گزینه توسعه و افزایش درآمد در بخش دامپروری کشور دانست و گفت: با اصلاح نژاد دامی، بره دهی در گوسفندان از 70 درصد به 110 درصد با دو قلوزایی قابل افزایش است.
مرتضی رضایی با اشاره به وجود بیش از دو میلیون رأس دام سبک در مناطق عشایری و روستایی چهارمحال و بختیاری افزود: کاهش چربی، افزایش گوشت و سلامت دام از عمده دلایل اصلاح نژاد در جمعیت دامی است.
در این همایش استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: نبود صنایع تبدیلی در استان موجب شده است تا حاصل دسترنج کشاورزان به جیب دلالان و سودجویان بریزد.
اقبال عباسی افزود: چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه 24 هزار تن بادام، 23 هزار تن ماهی سردابی و بیش از 6 هزار تن قارچ دکمهای از داشتن واحدهای فرآوری محروم است و کشاورزان به ناچار به خام فروشی روی آورده اند.
وی میزان محصول بادام ارقام 'مامایی' صادراتی استان را بیش از 15 هزار تن در سال برآورد کرد و گفت: در صورت تبدیل محصول بادام به مغز و فرآوری و بسته بندی منطبق با استاندارد جهانی، میزان درآمد کشاورزان افزایش می یابد.
عباسی با اشاره به تولید سالانه یک میلیون و 400 هزار تن محصولات باغی، زراعی، شیلات و دامی در استان افزود: چهارمحال و بختیاری به لحاظ وجود منابع آب و خاک مناسب برای توسعه کشاورزی دامپروری موقعیت ممتازی دارد.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی نیز استفاده مستقیم از آبهای زیرزمینی در بخش کشاورزی را بزرگترین تهدید در بحران آبی این استان عنوان کرد.
محمد خالدی گفت: چنانچه در نحوه برداشت آب از سفرههای زیر زمینی تجدید نظر کارشناسی نشود در آینده نزدیک بحران تأمین آب شرب منطقه دور از انتظار نیست.
نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: تأمین امنیت غذایی کشور برعهده وزارت جهاد کشاورزی است که این حوزه بزرگترین سرمایه انسانی و تولید ثروت قبل از نفت را دارد.
علی کاظمی باباحیدری، ناهماهنگی در بخش صادرات و واردات محصولات کشاورزی در زمانهای مختلف موجب خسارت به بهره برداران بخش کشاورزی میشود.
وی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره غذایی را بهترین روش توسعه بخش کشاورزی دانست و گفت: دولت باید به صورت همه جانبه از قشر مولد و آسیب پذیر کشاورزی حمایت کند.
همزمان با هفته جهاد کشاورزی از 14 کشاورز نمونه این استان در عرصه تولیدات زراعی، باغی، شیلات، صنایع تبدیلی و طیور قدردانی شد.
21 تا 27 خرداد به عنوان هفته جهادکشاورزی نامگذاری شده است.
همزمان با این هفته 51 طرح کشاورزی با 84 میلیارد تومان سرمایه گذاری و اشتغال هزار نفر به بهره برداری می رسد.