پخش زنده
امروز: -
همزمان با آغاز فصل گرما، دامپزشکی اصفهان درباره شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
دکتر محمد کشتکار افزود: این بیماری خطرناک هیچ گونه علائمی در دام زنده ندارد و در صورت آلوده بودن دام فقط زمانی میتوان از گوشت آن استفاده کرد که شرایط پس از کشتار و نگهداری لاشه در سالن پیش سرد به مدت 24 ساعت رعایت شده باشد.
وی با بیان اینکه این بیماری در دامداران و اشخاصی که با دام در کشتارگاه در ارتباط هستند، شایع است افزود: سمپاشی و پاک کردن گله از هر نوع کنه در جلوگیری از این بیماری بسیار اهمیت دارد .
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان از دامداران خواست در صورت مشاهده کنه روی پوست حیوانات از له کردن آن با دست خودداری کنند چرا که منجر به انتقال بیماری می شود.
وی به شهروندان هم توصیه کرد از قصابیهای غیرمجاز اطراف شهرها که بدون نظارت بهداشتی اقدام به ذبح و فروش دام کرده اند، خرید نکنند و از مصرف گوشت، جگر و دل و قلوه خام خودداری کنند.
استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و منازل، خودداری از جدا و لهکردن کنهها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشمچینی دامها بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده از موارد بهداشتی است که باید رعایت شود.
CCHF یا همان تب کریمه کنگو، بیماری خطرناک و قابل انتقال به انسان است که در صورت ابتلای فرد به این بیماری، اگر اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع انجام نشود، موجب مرگ فرد مبتلا میشود.
این ویروس با تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده موجب ایجاد همهگیریهای ناگهانی میشود.