پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی شریف
یازدهمین مراسم دانش آموختگی دانشجویان
یازدهمین مراسم دانش آموختگی پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم در اين مراسم، گفت: نظام آموزش عالی ما امروز در یک دوران گذار است و از یک نگاه سنتی- ملی در حال تغییر به یک نگاه بینالمللی است.
وي افزود: امروز دیگر اهمیت بینالمللیسازی در همه امور بهویژه آموزش عالی و اهمیت پذیرش و تربیت دانشجوی خارجی بر همگان آشکار است و سیاست وزارت علوم نیز الهام از اسناد بالادستی و توجه ویژه به مقوله جذب و پرورش دانشجوی خارجی در کشور با دو هدف عمده پرورش سفیران علمی و فرهنگی خارجی در دانشگاهها و شکوفایی اقتصاد آموزش عالی است.
دکتر علیزاده گفت: تقریباً هیچ پردیس و یا دانشگاه دیگری از این مزایا برخوردار نیست، چرا که وزارت علوم محدودیتهایی در پذیرش دانشجوی خارجی دارد و پردیسهای واقع در مناطق آزاد و بهویژه پردیس دانشگاه صنعتی شریف، آن محدودیتها را ندارند و علاوه بر آن از دو ویژگی مهم تدریس به زبان انگلیسی و سهولت اخذ ویزا و اقامت در منطقه آزاد کیش برخوردارند.
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم گفت: مجوزهای لازم از وزارت علوم برای تأسیس شانزدهمین دفتر امور کنسولی دانشجویان بین المللی اخذ شده و بهزودی این مرکز در جزیره کیش شروع به فعالیت خواهد کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز در این مراسم، پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان یک مرکز آموزشی و یک قطب علمی در منطقه نامید و افزود: دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۹۵ اقدام به تصویب یک برنامه راهبردی کرد که سه محور اصلی آن: سرآمد بودن در آموزش، پژوهش و فناوری و اثر بخشی اجتماعی. امروز شاید در کمتر صنعتی در کشور بتوان گام گذاشت و اثری از دانشگاه صنعتی شریف در آن پیدا نکرد.
دکتر محمود فتوحی، گفت: بیش از ۲۰۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاههای معتبر کشور حداقل یک مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه شریف گذراندهاند و این خود نمایانگر نقش بسزای این دانشگاه در شکلدهی آموزش عالی کشور است.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین رسالت و هدفی که بر مبنای برنامه چهارم توسعه به پردیس بینالملل کیش اختصاص داده شده، بحث بینالمللیسازی پردیس و تلاش و کوشش در مسیر رسیدن به اهداف بینالمللی دانشگاه صنعتی شریف است که با جذب ۳۵ دانشجوی خارجی طی یک سال گذشته و نیز برگزاری دورههای مشترک با دانشگاهها و مؤسسات آموزشی بینالمللی، گامهای مهمی در این زمینه برداشته شده است.
رئیس هیات امنای پردیس دانشگاه شریف در ادامه افزود: درشرایطی که کشور با شرایط سخت تحریمهای ظالمانه روبروست و این تحریمها اثرات اقتصادی را به وجود آوردهاند، دانشگاه صنعتی شریف توانسته این تهدیدها را به فرصتهای بینظیر تبدیل کند و در مسیر توسعه اثربخشی دانشگاهها، کاهش وابستگی کشور به واردات کالا و رونق اقتصادی فضای کسبوکار گام بردارد.
وی همچنین از ایجاد منطقهای تحت عنوان "منطقه نوآوری شهر شریف" تحت نظارت دانشگاه صنعتی شریف خبر داد و افزود؛ اکنون بیش از ۴۵۰ شرکت دانشبنیان در این منطقه مشغول به فعالیتند که خود میتواند گام بزرگی در جهت حل مسائل اساسی کشور و جذب فارغالتحصیلان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف و سایر دانشگاهها باشد.
دکتر فتوحی ابرازاميدواري كرد به زودی شاهد تأسیس چنین مرکز کارآفرینی و نوآوری در جزیره کیش باشیم.
رئیس پردیس دانشگاه صنعتی شریف، افزود: افتخار ما این است که آیندهسازان کشورمان را که جزو سرمایههای بیبدیل این مرزو بوم هستند، پرورش دهیم تا با کسب تخصص و تعهد لازم، به کشور خدمت کنند.
دکتر غفاری افزود؛ در این دوره دانشآموختگی، ۱۲۱ دانشآموخته داریم که از این تعداد ۱۱ نفر در دوره کارشناسی ،۹۶ نفر کارشناسی ارشد و ۱۴ نفر دکتری هستند.
وی ایجاد زیر ساختهای لازم برای تسهیل در جذب ایرانیان مقیم خارج از کشور، اجرای سیاستهای کلان، تلاش در جهت اعتلای نام دانشگاه، بینالمللیسازی و تحقق آرمانهای دانشگاه صنعتی شریف در منطقه آزاد کیش را مهمترین دغدغه مجموعه مدیریت و هیئت رئیسه پردیس در چند سال اخیر برشمرد.
وي افزود: در حالیکه این فرصت برای دانشگاه شریف فراهم بود که پردیس کیش را به عنوان اولین پردیس بینالمللی کشور در خارج از کشور تأسیس کنند، ولی به دلیل اهمیتی که برای پرورش و جذب سرمایههای ملی و نخبگان علمی در داخل کشور قائل بودند، جزیره کیش انتخاب شد که خود نشانگر جایگاه و نقش مهم پردیس است.
در پایان، دانش آموختگان پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف، لوح تقدیر و تندیس و نشان یادبود مراسم دانش آموختگی را از مسئولین دانشگاه دریافت کردند.