پخش زنده
امروز: -
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات وزارت بهداشت: با وجود تعطیلی ۵۰ درصدی کارخانههای تولیدی در کشور شاهد دو برابر شدن تعداد کارخانههای صنعت دخانیات هستیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا مسجدی در نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات که در سالن همایشهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: وضع دخانیات در کشور نابسامان است و دولت، مجلس و قوه قضائیه هر کدام به سمتی میروند؛ هم اکنون با وجود اینکه ۵۰ درصد کارخانههای کشور تعطیل شده است متأسفانه شاهد افزایش تعداد کارخانههای تولید سیگار در کشور هستیم به طوریکه در سال ۹۴ تعداد ۹ کارخانه تولید سیگار در کشور وجود داشت و در سال ۹۶ تعداد این کارخانهها به ۱۷ کارخانه رسید یعنی تنها صنعتی که در کشور دو برابر شده است دخانیات است.
وی با بیان اینکه مصرف قلیان در دختران ۱۰ برابر شده است، گفت: قانون و برنامه درباره جلوگیری از مصرف دخانیات در کشور زیاد است، اما حتی خود وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اعتقادی به این قوانین ندارند.
مسجدی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزء ستاد مبارزه با دخانیات است، افزود: از سال ۸۵ تاکنون حتی یک بار هم وزیر ارشاد را در جلسات خود ندیده ایم.
وی گفت: مجلس یک قانون موقتی را در سال ۷۵ برای مبارزه با مصرف دخانیات مطرح کرد و هر سال یک پله به عقب میرویم و امسال بدترین نمره مالیات دنیا به جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافت روزانه ۲۰ میلیارد تومان فقط میزان خرج سیگار در کشور میشود و حداقل دو برابر آن خرج بیماریهای ناشی از دخانیات است.
مسجدی با بیان اینکه استعمال دخانیات بزرگترین خطر برای بالا رفتن فشار خون محسوب میشود، افزود: متأسفانه توجهی به این مسأله نمیشود و ما شاهد هستیم که اشتغالی را ایجاد میکنیم که هم جیب مردم را خالی و هم مرگ را رواج میدهد و همه مبالغ مربوط به ارز در تولید سیگار به جیب وارد کننده و صنعت دخانیات میرود به طوری که این صنعت، مقابل صدا و سیما و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از شرکتهای مختلف دنیا به دنبال واردات سیگار به کشور ما هستند، گفت: آنها میخواهند با همین سیگار جوانها را به سمت دخانیات هدایت کنند.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در دانشگاههای ما مصوبه (دانشگاه عاری از دخانیات) تأیید شد و وزارت علوم تحقیقات و فناوری از مهر ۹۷ آن را به همه دانشگاهها ابلاغ کرده است، اما وزارت آموزش و پرورش در این زمینه بسیار ضعیف عمل میکند.