به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سردبیر رای الیوم با اشاره به احتمال دست داشتن سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در انفجارهای نفتکشها در دریای عمان و بندر الفجیره امارات، هرگونه مسئولیت تنش آفرینی در منطقه خلیج فارس را متوجه شخص دونالد ترامپ دانست و تاکید کرد زمانیکه ترامپ تصور کرد ایرانیها لقمهای آسان هستند که میتواند آنها را با آوردن ناو هواپیما بر و چند بمب افکن بترساند؛ دچار اشتباه محاسباتی شد.
پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم لندن در مقالهای به قلم عبدالباری عطوان نوشت: اگر جنگ در منطقه خلیج فارس آغاز نشده است پس حمله به شش نفتکش غول پیکر در خلیج عمان در یک ماه قبل و روز گذشته و حمله جنبش «انصارالله» حوثی و متحدانش به فرودگاه بین المللی ابهاء و زخمی شدن بیست و شش نفر را چه بنامیم؟
نتایج تحقیقاتی که قدرتهای بزرگ مثل آمریکا و انگلیس در کنار امارات و عربستان سعودی درباره انفجار چهار نفتکش در بندر الفجیره انجام دادند، هنوز مشخص نشده است و تعمدی در کار است و تلاش میشود که این نتایج مسکوت گذاشته شود و شاید برای اینکه در زمان مناسب آن را آشکار سازند در حالیکه هیچ مدرک و سندی علیه ایران درباره انجام این حمله انگونه که جان بولتون مطرح کرده است، ارائه نشد.
زمانی که آقای جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران حمله صبح روز گذشته به دو نفتکش بزرگ را «مشکوک» و شبهه بر انگیز توصیف کرد این توصیف مبتنی بر منطق است. چرا ایران و متحدانش دو نفتکش حامل نفت برای ژاپن را منفجر کنند در حالیکه آبه شینزو نخست وزیر آن در تهران حضور دارد و با آیت الله خامنهای رهبر معظم و حسن روحانی رئیس جمهور در چارچوب میانجیگری برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا و جلوگیری از آغاز جنگ دیدار میکند؟
زمانی که جنگ نفتکشها بین ایران و آمریکا در سه سال آخر جنگ عراق و ایران بین سالهای ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۸ آغاز شد رهبری ایران تردید به خرج نداد که آشکارا اعلام کند مینهای دریایی کار گذاشته است و به کشتیهای غیر نظامی و نظامی در منطقه خلیج فارس حمله کرد و حتی این مینها به دریای سرخ و کانال سوئز رسید و زمانی که متحدانشان یعنی انصارالله به فرودگاه جده، ریاض و ابها و ایستگاه پمپاژ نفت در غرب ریاض حمله کردند یک لحظه هم تردید به خود راه ندادند که اعلام کنند مسئولیت این حملات را بر عهده میگیرند.
آیا همزمانی حمله روز گذشته با سفر نخست وزیر ژاپن به تهران در قالب اعمال فشار بر ایران برای پذیرش پیشنهاد آمریکا برای بازگشت به مذاکرات بدون قید و شرط انجام شد؟ ایرانیها حملاتی را که علیه آنها انجام شد صرفنظر از منابع آن فراموش نمیکنند. برای ما پیش بینی واکنش آمریکا به این حملات که منجر به افزایش چهار درصدی قیمت نفت شد، دشوار است و تمامی آنچه که کاخ سفید اعلام کرد این بود که ترامپ از اوضاع با خبر است و نهادهای آمریکایی این موضوع را پیگیری و اطلاعات لازم را جمع آوری میکنند.
نمیدانیم این پیگیری و عملیات جمع آوری اطلاعات تا چه زمانی ممکن است ادامه یابد، اما براساس تجربیات قبلی و موثق میدانیم آمریکا یا برخی از متحدانش شاید در حمله به این نفت کشها دخالت داشتند تا از آن به عنوان بهانهای برای توجیه هر نوع حمله احتمالی به ایران استفاده کنند و برای ما غافلگیر کننده نیست اگر دستگاههای اطلاعات آمریکا و اسرائیل در سرهم کردن این حوادث نقش داشته باشند و همین امر تفسیر کننده اعلام نشدن نتایج تحقیقات حمله به نفتکشها در الفجیره است که شش هفته از انجام آن میگذرد.
رسیدن موشکها و پهپادهای حوثی به فرودگاه ابها و لولههای عظیم نفت در غرب ریاض و وارد کردن خسارات سنگین در این دو حمله، به معنی یک انقلاب در همه موازنههای قدرت و معادلات منطقه است و صرفا پیش غذا برای باز کردن اشتها برای غذای اصلی است که شاید برای بسیاری غافلگیر کننده باشد.
ترامپ شخصا مسئولیت تنش آفرینی کنونی در منطقه خلیج فارس است همانطور که متحدانش یعنی عربستان و امارات مسئولیت جنگ در یمن را بر عهده دارند، زیرا وی زمانی که فکر کرد ایرانیها یک لقمه آسان هستند که میتواند آنها را با آوردن ناو هواپیما بر و چند بمب افکن عظیم بترساند مرتکب اشتباه محاسباتی شد دقیقا همان اشتباهی که متحدانش در حمله به یمن مرتکب شدند و در محاسباتشان درباره حوثیها مرتکب اشتباه شدند و توانمندیهای حوثیها را دست کم گرفتند.
شاهد موشکها و پهپادهای حوثیها بودیم و قبل از این نیز در حمله اخیر به غزه شاهد موشکهای حماس و جهاد اسلامی بودیم که تا تل آویو رسید و سه میلیون شهرک نشین را به پناهگاه برد، اما هنوز شاهد موشکهای بالستیک نقطه زن «حزب الله» نبودیم که تعداد آن دهها یا صدها هزار عدد است و اگر به زودی تعرضات به نفت کشها در خلیج فارس به جنگ فراگیر تبدیل شود، قطعا شاهد این موشکها نیز خواهیم بود.
تنشها بالا گرفته و جنگ نفت کشها و فرودگاهها بطور آشکار آغاز شده است و جنگ آینده یک طرفه نخواهد بود و اگر جنگ عراق - ایران یک تریلیون دلار هزینه داشت و خسارتهای آمریکا در اثر اشغال عراق به هفت تریلیون دلار رسید... معلوم نیست هزینه جنگ آینده که شکل منطقه و نقشه جغرافیایی و سیاسی اش را تغییر خواهد داد، چقدر باشد؟ پاسخ این پرسش و پرسشهای بعدی برآمده از آن را باید ترامپ و دستیارانش در میان «بازها» مثل جان بولتون و مایک پمپئو بدهند.