پخش زنده
امروز: -
استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران گفت: سفر شینزو آبه به تهران بخشی از یک طرح راهبردی بوده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد جمشیدی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: فضاسازی حاصل از سفر شینزو آبه به تهران بخشی از یک طرح کلان استراتژیک محسوب می شود.
او ادامه داد: امریکایی ها با شعار به صفر رساندن صادرات نفت ایران ، فشارهای اقتصادی خودشان را به حداکثر رساندند، البته ایران هم در پاسخ به این اقدام امریکا خاطرنشان کرده بود که در مقابل اقدام امریکایی ها ساکت نخواهد ماند و طبق قانون تحرکاتی را ترتیب می دهد به این خاطر فعالیت های هسته ای خود را دوباره از سر گرفت.
جمشیدی تصریح کرد: سفر نخست وزیر ژاپن به تهران برای ارزیابی جدیت ایران در تصمیمات مربوط به امریکا بود و اینکه تا حد امکان تزلزلی ایجاد شود که در مقابل فشارهای اقتصادی و سیاسی امریکایی، ایران نتواند عکس العملی نشان دهد. البته امریکا ممکن است اقدامات دیگری هم ترتیب دهد اما اوج فشارهای ظالمانه، همان تحریم نفتی است.
او افزود: در حقیقت امریکایی ها می خواهند پاسخ و تحرکات ایران عقیم بماند.
مرندی استاددانشگاه تهران و کارشناس مسائل غرب در سوی دیگر استودیو به عدم صداقت امریکایی ها اشاره کردو افزود: اینکه امریکایی ها تا چندی قبل شرط و شروط می گذاشتند و بعد موضع شان تغییر کرد و حالا برای تهران پیغام می فرستند، برای ایران یک نوع پیروزی تلقی می شود.
او ادامه داد: این اقدام امریکا نشان می دهد آنها بعد از تهدید، مجبورند از ادبیات خود عقب نشینی کنند.
مهدی محمدی کارشناس مسائل سیاسی در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: ارسال واسطه از سوی امریکا به ایران، دو هدف کلیدی دارد و هدف اصلی از سفر نخست وزیر ژاپن به ایران هم محقق کردن همین اهداف کلیدی محسوب می شود.
او ادامه داد: امریکایی ها قصد دارند فشار را تبدیل به مذاکره کنند، البته اگر فشارهای امریکایی تبدیل به مذاکره نشود، در ایران تبدیل به مقاومت می شود. طبیعتا هدف اصلی امریکا صرفا فشار نیست البته ممکن است از آسیب ناشی از فشارها به ایران، لذت ببرد اما بی شک امریکا به دنبال نتایجی هم هست که از آن میان می توان به محدود کردن فعالیت هسته ای و موشکی ایران اشاره کرد.
این کارشناس هدف هوشمندانه مقام معظم رهبری در مقابل فشارها را، خالی کردن مسیر زیر پای فشارها عنوان کرد.
جمشیدی در استودیو گفت: ترامپ در یکی از کتابهایش می گوید که قدرت واقعی ترس است یعنی اگر بتوانی طرف مقابل را بترسانی به قدرت خواهی رسید. در حقیقت آقای ترامپ به روابط بین الملل هم نگاه کاسب کارانه و معاملاتی دارد.
حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در دیگر ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: برای همه دنیا آشکار است که امریکایی ها برخوردی فریبکارانه در دستور کار دارند، از سویی بر فشارها و جنگ اقتصادی بر ملت ایران می افزایند و از سوی دیگر اقدام به واسطه تراشی و پیام رسانی به منظور مذاکره می کنند.
امروز مقام معظم رهبری هم قاطعانه در پاسخ به نخست وزیر ژاپن فرمودند که در مقابل برخورد خصمانه و فریبکارانه امریکایی ها دست از مقاومت بر نخواهیم داشت، امریکایی ها قابل مذاکره نیستند.
مرندی در استودیو گفت: بسیاری از اقدامات آقای ترامپ به منظور تبلیغات انتخابات آینده امریکا است. البته نباید از رابطه نزدیک ترامپ و دامادش با اسرائیل و امارات غافل بود. حقیقت امر این است که فعالیتهای امریکا در منطقه چندان هم برایش نفع به همراه نداشته است. مثلا سرمایه گذاری امریکا بر روی بن سلمان چندان سنجیده نبود و حضور امریکا در منطقه نمی تواند چندان ادامه دار باشد.
او افزود: امریکایی ها همیشه دنبال تغییر نظامدر ایران هستند در حال حاضر هم می توان مشاهده کرد که افکار عمومی داخل هم نسبت به ذات افکار امریکایی ها اقناع شده است و همه می دانند این ما نیستیم که دردسر درست می کنیم بله طرف مقابل یعنی امریکایی هاهستند که به دنبال ایجاد دردسر هستند. در جهان فضایی منفی برای امریکا ایجاد شده، در حقیقت با حکومتی که مدام حرفش تغییر می کند و توافقات را نقض و تهدید می کند نمی شود مذاکره کرد.