به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در همایش توانمندسازی تولید و توسعه اشتعال پایدار (طرح تاپ) گفت: تاپ مخفف طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار است که جزو طرح های ویژه و دارای اولویت است که با چند هدف کلیدی از جمله دانش بنیان شدن بنگاه ها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارتقای سطح مهارت فارغ التحصیلان مشمول خدمت سربازی، ظرفیت سازی اشتغال از طریق خلق ارزش افزوده جدید، تأمین اشتغال زایشی و پایدار عملیاتی می شود.
حمید رضا ایزدی افزود : این طرح نو و فراگیر جهت کاربردی شدن مجموعه فعالیتهای علمی و فنی ، ایجاد و فعال سازی واحدهای تحقیق و توسعه در بنگاه های متقاضی، در ابتدای کار نیازهای پژوهشی توسط بنگاه های تولیدی و تجاری معرفی و سپس ، امکان دسترسی برای دانشجویان و اساتید برای تکمیل طرح فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه «طرح تاپ» به عنوان یکی از طرحهای رونق تولید اثرات اقتصادی قابل توجهی خواهد داشت، اضافه کرد: طرح تاپ کوتاهترین راه برای تبدیل علم به کالاست که با پررنگ نمودن نقش اعضای هیأت علمی دانشگاه ها، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سربازان فارغ التحصیل در بنگاه های اقتصادی زمینه توانمندسازی عرضه و تقاضای نتایج پژوهش و فناوری را فراهم می کند .
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اظهار داشت: شناسایی و دسته بندی بنگاه های صنعتی، معدنی و تجاری موجودِ متقاضی جذب نیروی کار دانش آموخته، بررسی وضعیت بنگاه های متقاضی، از حیث قابلیت های مورد نیاز برای قرار گرفتن در مسیر تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی دانش بنیان، پشتیبانی از بنگاه های برگزیده از طریق تأمین منابع مالی، دادن مشوق، معافیت و تسهیلات، ایجاد یا توسعۀ فعالیت واحدهای تحقیق و توسعۀ بنگاه ها و جذب نیروی کار دانش آموخته و استقرار نظام نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در عملکرد، تولید و عرضۀ خدمات دانش بنیان از دیگر مراحل اجرای این طرح است.
ایزدی یاد آور شد: بنگاه های تولیدی به منظور ثبت نام در سامانه «طرح تاپ» می توانند از اول اسفند به نشانی top.mimt.gov.ir یا www.iranetop.ir بخش ثبت نام بنگاه مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اینکه حضور دانشگاهیان و افراد تاپ در هر حوزه ای باعث تولید کالای دانش بنیان میشود، بیان داشت : اجرای طرح تاپ باعث نزدیکی و ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه با هدف اشتغال پایدار ، کیفی سازی کالای صادرات محور و بهینه شدن هزینه تولید و قیمت کالای ایرانی میشود و فرآیند اجرایی برای دانشجویانی است که پایان نامه تحصیلات تکمیلی آن ها هدفمند، مسأله محور و مأموریت گرا بوده و براساس نیاز یک بنگاه تولیدی یا خدماتی (موضوع پژوهشی) تعریف شده، ارائه می شود.
ایزدی بیان کرد: دستگاه مجری طرح تاپ بر اساس این طرح، وزارت صنعت، معدن و تجارت است که مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای این طرح و دستورالعمل های مربوطه را بر عهده خواهد داشت و در دو سطح تقاضای نیروی کار و عرضه نیروی کار دنبال می شود.
این طرح در سال جاری در دوبخش برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که تمایل دارند پایان نامه های خود را به صورت مسأله محور انجام دهند و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی که مایل هستند در قالب طرح پسادکترای صنعتی و فرصت مطالعاتی در بنگاه های صنعتی و معدنی فعالیت کنند، اجرا می شود.
برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فنآوری وزارت صمت در این همایش گفت: ضرورت مدیریت و برنامه ریزی در طرح تاپ از اهمیت ویژهای برخور دار است تا دانشجویان به مراتب بیشتر از گذشته که به یک درصد استفاده هم نمیرسد در تهیه پایان نامههای کاربردی وعلنی خود در توسعه تولید واشتغال وعلم وصنعت کوشا وبهربرداری لازم را داشته باشند.
وی افزود: امروزه اقتصاد منبع محور نیست بلکه دانش محورر است لذا کار نمودن روی منابع و سرمایههای انسانی از اولویت برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه خطر انقلاب صنعتی وسونامی در راه را جدی بگیریم اضافه کرد: طرح تاپ با سونامی و انقلاب چهارم صنعتی مقابله و در این راستا کمک شایانی به رونق تولید، صنعت و اشتغال دارد.
قبادیان با تاکید بر اینکه این طرح از نان شب برای ما واحبتر است اظهار داشت: آمادگی برای آیندهای توام با رشد و رونق و اقتصاد پیشرفته بهره مندی از دانش، علم وفنآوری و توسعه واحدهای دانش بنیان و ارتباط واقعی صنعت ودانشگاه وبهرمندی از صاحبنظران دانشگاهی کشور است.