به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ القدس العربی نوشت امارات برای جاسوسی از کشورهای دیگر از جمله متحدانش هزینه های سنگینی می کند، بدون آنکه به نتیجه قابل توجهی دست یابد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه چاپ لندن در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: ماه یا حتی هفته ای نیست که مطبوعات جهان به ویژه مطبوعات آمریکائی جزئیات تازه و جنجالی از دست داشتن امارات عربی متحده در رسوائی هایی سنگین خبر ندهند؛ رسوائی ها و اقداماتی که مخالفان, فعالان, سازمان های حقوق بشری و جامعه مدنی یا هر گروهی که ابوظبی، آنها را خائن و دشمن سیاست های خود به شمار می آورد، هدف قرار می دهد. امارات همچنین بازرگانان و کارمندان سابق را برای جاسوسی از حکومت ها و دولت های مختلف و از جمله کشورهای خلیج فارس مانند قطر و یا ابرقدرتی نظیر آمریکا به خدمت می گیرد.
دستگاههای اطلاعاتی امارات ابائی از برملا شدن این گونه رسوائی ها ندارند و میلیون ها دلار از منابع ملی این کشور را صرف توطئه گری و شبکه سازی می کنند. آنها از شخص محمد بن زاید ولیعهد دستور می گیرند و به همین دلیل بی حساب پول خرج می کنند. آنها با کسانی سروکار دارند که غالباً مسئولان سابق یا بازرگانان و افراد بانفوذی هستند و طمع ورزی هایشان و مهارتشان در «دوشیدن» حد و حدودی ندارد.
جدیدترین رویداد مربوط به گزارشی است که پایگاه اینترنتی اینترسپت «the intercept» درخصوص اطمینان دستگاههای اطلاعاتی آمریکا از جاسوسی یک بازرگان اماراتی به نفع ابوظبی طی سال 2017 و هزینه کردن دهها هزار دلار در این زمینه منتشر کرده است. این پایگاه اینترنتی همچنین به یک بازرگان لبنانی تبار اشاره کرده است که به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نزدیک است و تسهیلاتی محدود برای این بازرگان اماراتی فراهم کرده و در ازای آن در امارات از خدمات سرمایه گذاری بهرمند شده است.
آنچه تمسخر آمیز به نظر می رسد این است که ابوظبی می خواست از مواضع واقعی ترامپ درباره جماعت اخوان المسلمین یا میانجی گری های مربوط به منازعات سعودی و امارات با قطر یا محتوای جلسات محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با مقامات ارشد کاخ سفید مطلع شود. این موضوع بیانگر آن است که بن زاید به ارتباطات با شریکش بن سلمان و متحدش ترامپ اعتماد ندارد.
پیش از این رسوائی، خبرگزاری رویترز نیز گزارش مفصلی درباره «طرح کلاغ» منتشر کرده بود. این طرح تحت نظر امارات و با هدف جذب یک کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و آوردن او به ابوظبی برای تدوین برنامه گسترده جاسوسی با اتکا به فن آوری های الکترونیکی پیشرفته اجرا شد. طی سال های 2016 و 2017 از این برنامه برای جاسوسی از صدها حساب کاربری و صندوق پستی الکترونیکی و تلفن همراه افراد در سراسر جهان و از جمله دولت های قطر, یمن, ایران و ترکیه استفاده شد. جای شگفتی نیست که در این طرح از یک گروه هکرهای معروف ایتالیائی نیز کمک گرفته شد. سعود القحطانی مشاور بن سلمان که از متهمان پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی است نیز از این گروه کمک گرفته است.
در روزهای اخیر یک قاضی آمریکائی، جرج نادر تاجر معروف آمریکا ومشاور بن زاید را به اتهام انتقال فیلم های مستهجن به آمریکا تحت پیگرد قرار داد. چند روز قبل نیز یک قاضی فدرال از پذیرش کفالت و آزادی وی خودداری کرد. وی از اواخر دهه 80 قرن گذشته متهم به ارتکاب جرم در زمینه مسائل جنسی کودکان بوده است.
آنچه بسیار مضحک و شاید فاجعه بار به نظر می رسد این است که غالباً این گونه عملیات جاسوسی بی نتیجه یا با نتایج ضعیف همراه هستند و این پرسش مطرح می شود که چه کسی طرف دیگر را دوشیده است؟ ابوظبی یا جاسوس هایش؟