پخش زنده
امروز: -
مهم ترين كار در اهداي عضو، فرهنگ سازي است و بايد در اين امر خير كليه متوليان فرهنگي، ائمه جمعه و جماعات و مسئولان استاني و رسانه ها ايثارگرانه وارد عمل شده و در ترويج فرهنگ اهداي عضو بکوشند.
پژوهش خبری صدا وسیما: از زمانی که در تاریخ پزشکی عضوی از انسان با موفقیت پیوند زده شد قریب به دو قرن میگذرد. از آن زمان تا به امروز با پیشرفت دانش پزشکی، از اهدای اعضای بدن در شرایطی که قابلیت ادامه کار نداشته باشند و خطر مرگ را برای فردبه همراه بیاورند قابلیت تعویض و پیوند دارند.
امروزه کار تا به آنجا پیش رفته که اخیرا پزشکی به نام سرجیو کاناورو در ایتالیا ادعای امکان پذیر بودن پیوند سر را مطرح کرده است! ایده ای جنجالی که هرچند بسیاری از متخصصان فعلا آن را در حد یک شوخی می پندارند، با این حال از افق پیش روی بشر در سال های آینده خبر می دهد. خلاصه آنکه هر فرد مرگ مغزی میتواند با اهدای ارگانهای حیاتی خود جان 1تا8 نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای بافت و نسوج خود 1 تا 53 نفر را از معلولیت رهایی بخشد. با این مقدمه در نوشتار زیر نگاهی به وضعیت اهداء عضو در ایران از ابتدا تاکنون خواهیم داشت.
منظور از اهدای عضو چیست؟
انتقال اعضای یک فرد به فرد دیگر برای نجات زندگی یا بهبود کیفیت زندگی وی را اهدای عضو می¬گویند. اهدای عضو می تواند از افراد زنده یا از افراد مرگ مغزی و یا از افراد مرگ قلبی در شرایط خاص و با تجهیزات و تمهیدات ویژه انجام شود.