به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «ایثار»، حجتالاسلام محمدحسن کاویانی راد در این نشست که امروز سهشنبه در دفتر معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد با حضور اعضای شورای سیاستگذاری و داوران این جشنواره برگزار شد، بابیان اینکه موسیقی ابزاری برای ماندگاری مفاهیم ارزشمند است، گفت: مقوله فرهنگ ایثار و شهادت از مفاهیم بنیادینی است که نیاز به فرآوری دارد در غیر این صورت، این فرهنگ بیبدیل تبدیل به قصه و افسانه خواهد شد و موسیقی در این راستا میتواند به ماندگاری و نهادینهسازی این ارزش کمک کند.
وی افزود: بنیاد بر اساس وظایف تکلیفی خود برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از ابزارهای مختلفی مانند ادبیات، فیلم، تئاتر و ... استفاده کرده است و تلاش دارد در این جشنواره با ایجاد تسهیلاتی از تولید آثار فاخر موسیقی توسط مراجع ذیصلاح حمایت کند که در این زمینه نیازمند همفکری صاحبنظران و مراجع ذیصلاح است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد در پایان سخنان خود با تاکید برجذب مشارکت برای برگزاری جشنواره آیینی موسیقی ایثار از مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر خواست تا زمینه مشارکت نهادها و سازمانهای استانی را فراهم کند.
سید مرتضی حسینی مدیرکل امور هنری بنیاد نیز در این نشست بابیان اینکه بنیاد برای نخستین بار بهصورت تخصصی جشنواره آیینی موسیقی ایثار را برگزار میکند، اظهار داشت: درگذشته پرداختن بنیاد به موسیقی بهصورت پراکنده در زمینه سرود و سمفونی بود، اما در این دوره جشنواره آیینی موسیقی ایثار بهصورت تخصصی برای نخستین بار توسط بنیاد در استان بوشهر برگزار میشود.
وی افزود: استان بوشهر به دلیل ظرفیتهای خاص خود مکان خوبی برای برگزاری این جشنواره است و محتوا، کیفیت و آثار نیز در سطحی ملی قرار دارند که امیدواریم نشستهای شورای سیاستگذاری بتواند در کیفیت اجرایی جشنواره کمک کند.
همچنین حجتالاسلام ابراهیم تشکری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر نیز ضمن استقبال از برگزاری این جشنواره در استان بوشهر گفت: در میان تمامی فعالیتهای فرهنگی بنیاد، جای خالی برگزاری این جشنواره احساس میشد، زنان و مردان انقلابی استان بوشهر در ۸ سال دفاع مقدس و دوران انقلاب نقش غیرقابلانکاری داشتند و آواها و نواهای تأثیرگذار این استان در تهییج مردم در زمان جنگ بسیار مهم بود و حرکت انقلابیون را در مسیر ایثار و شهادت تقویت کرد.
وی افزود: نقش موسیقی در توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کمتر از دیگر شاخههای هنری نیست، بنابراین برگزاری این جشنواره باکیفیتی مناسب موجب افتخار استان بوشهر است و قطعاً از تمامی ظرفیتها و مشارکتها برای پیشبرد کیفی این جشنواره استفاده میکند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر با اشاره به تنوع و سابقه آواها و نواهای انقلابی خاطرنشان کرد: از سابقه نواهای انقلابی دوره رییسعلی دلواری تا دوران انقلاب و دفاع مقدس شاهد تنوع موسیقی در این استان هستیم بهویژه نواهای همسران و مادران شهدا که نقش غیرقابلانکاری در ۸ سال دفاع مقدس داشتند و جا دارد این جشنواره بیشتر به آنها بپردازد.
در پایان این نشست داوران و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره آیینی موسیقی ایثار به بحث و تبادلنظر در زمینه مسائل اجرایی این جشنواره پرداختند.