پخش زنده
امروز: -
در حالیکه معضل فاضلاب در اهواز به یک کلاف سردرگم تبدیل شده، مسئولان مربوطه تنها به ارائه آمار بسنده می کنند و هیچ آینده مشخصی برای حل این معضل ارائه نمی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، پردیس، یکی از مناطق شهری اهواز با حدود 50 هزار نفر جمعیت، همیشه از مشکل پس زدگی فاضلاب رنج برده و به دلیل ریزش شبکه فاضلاب و بالا آمدن آب رودخانه کارون در فروردین امسال در شرایط بحرانی قرار گرفت.
محمد از ساکنان خیابان گلبهار منطقه پردیس اهواز است که از بوی فاضلاب کلافه شده است. او می گوید: فروردین امسال که فاضلاب بالا آمد زندگی بسیار سخت شد به طوری که مجبور شدم همسر و فرزندانم را به منزل پدرم در منطقه دیگر شهر بفرستم.
فاطمه از ساکنان پادادشهر اهواز، فاضلاب را مهمترین چالش زندگی مردم اهواز می داند و می گوید: مردم اهواز چه گناهی کرده اند که نمی توانند لذت باران را در این کلانشهر با آب و هوای گرم ببینند و هر بار با وقوع کمترین بارندگی، فاضلاب در همه خیابانهای اهواز بالا بیاید و مردم را گرفتار کند.
سعید از ساکنان کوی علوی می گوید: در ایام تحصیلی، بالا آمدن فاضلاب باعث می شود دانش آموزان نتوانند به مدرسه بروند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور پنج اسفند 95 در کارگروه ملی مقابله با ریزگردها و شورای اداری خوزستان در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان با بیان اینکه مساله آب و فاضلاب از مهم ترین مشکلات این استان است گفت: از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم این مساله پیگیری شده است اما با اعتبارات معمول این طرح ها قابل اجرا نیست. وی تکمیل طرح های آب و فاضلاب خوزستان را از محل صندوق توسعه ملی و یا اعتبارات فاینانس به مردم وعده داد و آن را هدیه این سفر به مردم این استان دانست.
روحانی افزود: اگر چه در تامین فاینانس مشکلاتی وجود دارد اما به مردم قول می دهیم که مشکل آب و فاضلاب را از یکی از این دو راه حل کنیم.
سرپرست آبفای اهواز در این زمینه می گوید: تحریمها سبب شده مناقصه ساخت تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز به نتیجه نرسد و برنده مناقصه در باز کردن ال سی به مشکل خورده است.
به گفته محمدصادق حقیقی پور برای ساخت این تصفیه خانه حدود یکهزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
او می گوید: قدمت سیستم فاضلاب شهر اهواز در برخی مناطق به 70سال می رسد که نبود شیب کافی برای هدایت و حرکت فاضلاب، از جمله مشکلات فاضلاب در اهواز است.
حقیقی پور می افزاید: طول شبکه فاضلاب اهواز 2هزار و 100کیلومتر است و نیاز است که یک هزار و 100کیلومتر آن اصلاح و بازسازی شود؛ زیرا در تمام طول شبکه فاضلاب اهواز از لوله های سیمانی استفاده شده است که در برابر آب آسیب پذیر هستند.
وی در همین زمینه با ارائه یک آمار ادامه می دهد: روزانه حدود 300 مورد شکایت از وضعیت آب و فاضلاب در مناطق شهری اهواز ثبت می شود که 250 مورد مربوط به مشکلات فاضلاب و 50 مورد مربوط به مشکلات قطعی یا افت فشار آب است.
به گفته حقیقی پور حوادثی که در آبفای اهواز رخ می دهد سه برابر بیشتر از حوادثی است که در سایر کلانشهرهای کشور اتفاق می افتد.
قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز هم می گوید: 242 هزار متر مکعب فاضلاب در هر شبانه روز وارد رودخانه کارون و نهر مالح در شرق اهواز می شود.
احمد باقری افزود: کل فاضلاب تولیدی کلانشهر اهواز در شبانه روز 292 هزار متر مکعب است که 148 هزار متر مکعب فاضلاب در شبانهروز وارد رودخانه کارون میشود و 92 هزار و متر مکعب دیگر وارد نهر مالح در شرق اهواز و از آنجا به تالاب شادگان می ریزد.
وی ادامه داد: از میزان فاضلابی که به رودخانه کارون می ریزد 73 هزار متر مکعب از سمت شرق رودخانه کارون و 75 هزار متر مکعب از سمت غرب این رودخانه در اهواز به کارون می ریزد.
باقری با بیان اینکه حدود 80 درصد فاضلاب شهر اهواز وارد رودخانه کارون و نهر مالح میشود، افزود: همچنین از 52 هزار متر مکعب فاضلاب باقی مانده، حدود 32 هزار متر مکعب در شبانهروز وارد تصفیهخانه چنیبه اهواز و 20 هزار مترمکعب نیز وارد تصفیهخانه فاضلاب شرق اهواز میشود.
قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز عنوان کرد: تصفیهخانه شرق اهواز در حال حاضر ظرفیت ورود بیش از 110 هزار مترمکعب فاضلاب در شبانهروز را داراست اما به دلیل اینکه خطوط جمع آوری کننده فاضلاب و برخی از ایستگاههای پمپاژ کامل نشدهاند، امکان استفاده از این تصفیهخانه با تمام ظرفیت وجود ندارد.
همایون یوسفی نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه برخی زیرساخت های اهواز و استان بسیار قدیمی و نیاز به اصلاح دارد، می گوید: از سال95 تاکنون 87طرح اصلاح بازسازی و مرمت فاضلاب در شهرستان های اهواز، باوی، حمیدیه و کارون انجام شده است.
این گزارش حاکیست شهروندان مناطق مختلف شهر اهواز در تماس با واحد خبر خوزستان از وضعیت فاضلاب در منطقه و محل زندگیشان ابراز گله مندی کرده و خواستار پیگیری مطالباتشان از مسئولان مربوطه شدند.
در این زمینه آنچه به نظر می رسد، استفاده از توان شرکتها و پیمانکاران داخلی برای حل معضل فاضلاب اهواز است نه چشم دوختن به خارج کشور و وعده هایی که همیشه در بزنگاه، ظرفیتهای داخلی را معطل خود می کنند و این وعده ها هیچگاه به سرانجام نمی رسند.
نویسنده : خیر ا... شایان