به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در این اجلاس گفت: تحریمها کمترین اثر را در بخش معدن داشته و میزان تولید و صادرات مواد معدنی افزایش یافته است.
داریوش اسماعیلی با بیان اینکه وضعیت سیاسی و اقتصادی جهان به سمتی در حرکت است که اگر هر کشوری منتظر تصمیم گیری دیگران باشد از قافله عقب میماند افزود: در سال گذشته آمار صادرات مواد معدنی نشان میدهد که این بخش از تحریمها کمترین تأثیر را پذیرفته است و تولید و صادرات آن افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بخش معدن به عنوان محوریترین فعالیتها باید مدنظر قرار گیرد افزود: برنامه و محوریت کار شورای مرکزی نظام مهندسی معدن به منظور برنامه ریزی برای توسعه بنا شده است و حفظ و صیانت از مواد معدنی تجدید ناپذیر از جمله اولویتها است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ایران گفت: تقویت مسئولان فنی معادن، تدوین و اصلاح شیوه نامهها و نظام نامههای معادن، هوشمند سازی از دیگر اولویتهای شورای مرکزی معادن است و بخش معدن نباید از هوشمندسازی عقب ماند.
اسماعیلی افزود: هوشمندسازی تمام فعالیتهای معدنی در گام اول قرار دارد و اثرگذاری در جذب بخش خصوصی، سرمایهها و نقدینگی فعلی در بخش معدن از دیگر برنامهها است.
وی با بیان اینکه بیش از هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد افزود: سرریز این نقدینگی در هر بخشی موجب بروز مشکلاتی میشود و باید از این نقدینگی در بخش معدن سرمایه گذاری کنیم.
اسماعیلی با بیان اینکه تفاهمنامههایی با ایمیدرو و دیگر سازمانها منعقد کردیم گفت: برای اینکه نظام مهندسی معدن به جایگاه واقعی خود برسد برنامههای خوبی طراحی شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ایران بر لزوم اصلاح متون آموزشی در دانشگاهها تاکید کرد و گفت: برای کمک و تسهیل به سرمایه گذاری خارجی در کشور باید در بخش آموزشی اصلاح صورت گیرد.
وی بازرسی معادن با اولویت معاد ذعال سنگ را از مهمترین برنامهها برشمرد و شمار اعضای نظام مهندسی معدن را در کشور ۳۸ هزار نفر اعلام کرد.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران و دبیر برگزاری این اجلاس گفت: در این اجلاس که با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون سازمان محیط زیست، روسای سازمانهای نظام مهندسی معدن کشور و مسئولان کشوری و استانی برگزار میشود درباره عملکرد سازمانهای نظام مهندسی معدن کشور در سال ۹۷ و همچنینی مسائل و مشکلات این حوزه تصمیم گیری میشود.
حمیدیان شورمستی افزود: در استان مازندران ۲۵۰ معدن وجود دارد که ۱۲۰ معدن فعال است که در زمینههای ذغال سنگ، فلورین، پوکه معدنی، شن و ماسه، سنگهای ساختمانی، سیمان، سرب، روی و دیگر مواد معدنی فعالیت میکنند.
در این همایش سه روزه مهمترین مسائل و مشکلات بخش معادن کشور مطرح و بررسی میشود.